1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE KAÇAK ÇAY İDDİANAMESİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE KAÇAK ÇAY İDDİANAMESİ

A+A-

İŞTE ÇAY KAÇAKÇILIĞI İDDİANAMESİ / 1

 

İŞTE DEVLETİN SAVCISININ MÜTHİŞ VURGUNDAKİ BELİRLEMELERİ..

ÇER ÇÖPLE DEVLETİ SOYMUŞLAR!!

‘ÇAY KAÇAKÇILARINDAN, BAZI GÜMRÜK GÖREVLİLERİNE 5 YILDIZLI HİZMET’

Değerli okuyucularım; www.etkihaber.com daki köşemden sizlere zaman zaman yurdun çeşitli yerlerinde ortaya çıkarılan münferit çay kaçakçılığı olaylarını yazıyor ve başta Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri olmak üzere, son zamanlarda akaryakıt kaçakçılığının da önüne geçen Çay Kaçakçılığı’na dikkat çekiyordum. Yazılarımın beni ne kadar haklı çıkardığı, Gümrük Müsteşarlığı'nın bu konuya duyarlı yaklaşımı ve Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nın titiz çalışmasıyla ortaya çıktı!.

Edirne Adliyesi'nde kaçakçılık olaylarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, Romanya-Bulgaristan ve Türkiye hattında yaşanan bu büyük vurgunu yazdığı iddianameyle adeta belgeledi.

TBMM'de hükümete soru önergelerinin de verilmesine neden olan Çay Kaçakçılığı’nın nasıl yapıldığı ve işin içinde kimler olduğu apaçık ortaya çıktı.

Ben ise sizlere, bu iddianameyi bölümlere ayırarak ayrıntılarıyla yazacağım. Sizlerde çay üreticimizi korumak için ithali halinde yüzde 145 vergiye tabi olan Seylan Çaylarının nasıl ülkemize sokulduğunu bu köşeden ayrıntılarla okuyacaksınız sevgili okuyucularım.

“Çayları bazı depolara indiriyorlar!”

Zanlıların bir yıldır telefonlarının dinlendiğinin de anlaşıldığı iddianamede kaçakçıların, Edirne'deki Kapıkule Gümrüğü'nden genelde İstanbul Gümrükleri'nden birine transit geçiş yaptıkları; Kapıkule'deki gümrük yetkililerine evraklarda yükleri 'Seylan Çayı' olduğu halde 'karbonat' olarak gösterdikleri; yönlendirildikleri İstanbul'daki gümrük kapısına gitmeden önce de çayları anlaştıkları depolara boşalttıkları belirtildi.

“Yükü indirip çöp koyuyorlar!”

Cumhuriyet Savcısı Özülkü, zanlıların ifadelerini de aldığı iddianamesinde; kaçakçıların depolara boşalttıkları çayın yerine tırın ağırlığından şüphelenilmemesi için uyguladıkları yöntemi de yazdı. İddianameye göre, kaçakçılar kaçak çayları depolara indirdikten sonra yerine çöp koydukları anlaşıldı. Çay üreticisini ve devletin kasasını zarara uğratan kaçakçıların, çöp bulmak için verdikleri uğraş telefon dinlemelerine de yansıdı.

5 Yıldızlı Otelde Tam Pansiyon

İddianamede, kaçak çay işi yapan firmaların bazı gümrük görevlilerini ise Dedeman Otel başta olmak üzere 5 yıldızlı otellerde misafir ettikleri ve de uçakla seyahat ettirdikleri de belirtildi. İddianamede kaçakçılarla ilişkisi olan bu görevlilerin rüşvet almak ve görevi suiistimal suçuyla yargılanması gerektiği vurgulandı.

FATURA BİLGİLERİ İNTERNETTEN

İddianamenin bir bölümünde de, çay kaçakçılarının gümrük yetkililerine verdikleri fatura bilgileriyle ilgili saptamalara yer verildi. Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü gerek telefon dinlemelerinden, gerekse el konulan evraklarda yapılan incelemelerde kaçakçıların, Türkiye'de isim yapmış birçok firmanın fatura bilgilerini arama motorlarından indirip; gümrük işlemleri sırasında yetkililere verdikleri faturalarda kullandıklarını yazdı. Özülkü bununla ilgili telefon dinlemeleri bilgilerini de iddianamesinin içine koydu.

İŞTE O DİNLEMELER:

ÇER ÇÖP BUL!!

İddianamede zanlıların boşaltılan çay konteynırlarının ağırlığından şüphelenilmemesi için nasıl çöp aradıkları ve büyük firmaların fatura adres bilgilerini nasıl kullandıkları dinlemelere bakın şöyle yansıdı;

İ.Ö ile V.A arasında geçen konuşmada:

İ.Ö: "Hele sor, yani lazım olursa bulabilir miyiz çer çöp?. O Ankara'dakinden daha kalitesizini"

V.A: "Ankara'dakinden daha kalitesizi bu adamda biraz zor. Elinde vardı elindekini aldık."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İ.Ö: Vedat bunların isimlerini yazmışsın da açılımları yok!

V.A: Açılımlar derken..

İ.Ö: Yav Güneydoğu Limitet demişsin. Öyle değil, Güneypen Limitet mesela.

V.A: Böyle yazıyor. Mesela birinde Çözüm Mühendislik Limited, Özenpen PVC, Çizgi Mimarlık yazıyor. Yani İç ve Dış Ticaret Limited belirtmiyor, yazmıyor!.

İ.Ö: İşte onları bulman lazım, doğru dürüst bir şey bulman lazım.

V.A: Bulurum yine internette. Yani büyük firma, üretici firma,

İ.Ö: Evet büyük firma istiyom.

V.A: Adana'da mı istiyon Mersin'de mi istiyon.

İ.Ö: Mersin'de istiyom

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

M.Ö: Para olsa 3–4 araba polietilen (çay yerine geçecek madde) bir arabada başka şey yüklerdim. Beş araba olurdu. Beşini birden mi açacak p....oğlu

İ.Ö: 4–5 yüklesen tehlikesi olmaz!. Zamanında böyle yapacaktık. Aceleden panikten yoksa.. Fıratpen diye yaz gönder ya ne olacak.

M.Ö: Tamam yaz Fıratpen bilmem ne diye. Fıratpen'in şeyini al dokümanını filan. Bir şirketin yaz bilmem ne A.Ş. diye. Veya bilmem ne holding, grup ya da ne olacak!!

İ.Ö: O zaman Vedat internetten indirsin, o büyük firmaların tam adreslerini.

Telefon V.A'ya veriliyor...

V.A: Tamam Fıratpen'in internetten tam adresini alıp bu firma adına evrak düzenleyeceğim..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum