1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KAÇAKÇIYA 'KOCAELİ' TOKADI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KAÇAKÇIYA 'KOCAELİ' TOKADI

A+A-

KAÇAKÇIYA 'KOCAELİ' TOKADI

 

    BEYAZ RUSYA-HAYDARPAŞA-GEBZE-SAKARYA KAÇAK SİGARA HATTI

 

'VE İŞTE YENİ ROTA' 

 

Kaçakçılık meslek olmuş bu ülkede.. Ha diyeceksiniz ki; başka ülkelerde olmuyor mu? Elbette oluyor...! Ama Türkiye'deki gibi organize ve sıkça kabuk değiştirecek şekilde olmuyor.

 

Türkiye'deki gibi bazı kamu görevlilerinin adeta kaçakçının uşağı olmuş şekilde olmuyor. Cümleler ağır gelebilir size ama maalesef durum bu. Bereket, Allah'a çok şükür ki; aralarında analarının ak sütü gibi helal devletin maaşı ile çalışan namuslu ve şerefli memurlar, devlet görevlileri de var. Evet kaçakçı organize dedik, çok çabuk kabuk değiştiriyor dedik. Alın size taze bir örnek. Bir yerde alın teriyle çalışan o pırlanta gibi çocuklar bir yerde de kaçakçılığı meslek edinmiş vatan hainleri...

 

İŞTE O KAÇAKÇILIĞIN PERDE ARKASI

 

2024 Şubat ayında satırlarımda yer vermiştim kısa da olsa bu kaçakçılığa. Ama şimdi biraz da detaylarına inelim tabii ki izin verirseniz etkihaber.com ve bendeniz farkıyla.

Tarih 26.02.2024. RUSTİN AP 33437/ A77755 E 07 plakalı tır, Beyaz Rusya'dan, Haydarpaşa Limanı’na gelir.

 

İthalatçı firma merkezi Gebze'de olan tanınmış bir şirkettir. Adı da (büyük harflerle yazalım ki okusun hırsızlar) L.. M…. A… SAN TİC A.Ş.'dir.

 

Gönderici firma LLC EUROSTANEK, taşıyıcı firma UP YANSTRONG, devlete yani gümrüğe yapılan malın beyanı ise PELET'tir.(Bir yakıt türüdür)

 

Çakal çukal takımının tırı ilk önce yukarıda da söz ettiğimiz gibi Haydarpaşa Gümrüğü'ne gelir. Limanda görevliler tırı X-Ray cihazına yönlendirir. Tır daha sonra ise hangara çekilir. Yapılan aramada tırın dorsesinde hiçbir şey bulunamaz. Bunun üzerine Haydarpaşa Gümrüğü'ndeki muayene memuru da tıra gümrükten çıkış onayı verir.

Tırın bu süreçten sonraki istikameti ise, Gebze Gümrüğü'dür. Tıra Gebze Gümrüğü'nde transit refakat belgesi ile Gebze Gümrük Müdürlüğü'nde Serbest Dolaşım Giriş Beyannamesi açılır. Tır burada Sarı Hattan Kırmızı Hatta çevrilir. Ancak tır Kırmızı Hatta çekilmesine karşın gerekli kontrol burada da yapılmayıp, tırın içerisindeki eşyanın ithaline müsaade edilir.

Malum tır Gebze Gümrüğü'nden ayrılarak söz konusu şirketin deposuna giderek içerisinde PELET yazılı ürünü boşaltır.

Ancak bu arada yaradan da boş durmaz. Haram yiyene tokat gelmek üzeredir. Tüm bu işler gerçekleşirken Edirne İpsala Gümrüğü'nde enteresan bir gelişme yaşanır. Bir tır şüphe üzerine aranmak üzere X-Ray cihazına çekilir. Tırın PELET yazılı eşyası kaçak sigara çıkar.

Bunun üzerine Kocaeli Kaçakçılık Şubesi alarma geçer. Ekipler oluşturulur ve kaçakçılık savcısından gerekli izinler alarak Gebze'deki şirketin deposuna baskın yapılır. Yapılan baskında tamı tamına 100.000 PAKET KAÇAK SİGARA yakalanır.

Aynı şirketin Sakarya Karasu Limanı'na da aynı beyanla ürün geldiği duyumunu da alan ekipler burada tırlarda yapılan aramalarda 122.550 PAKET KAÇAK SİGARAYA el koyarlar. Yakalanan tüm tırlarda yapılan eşya beyanı PELET'tir.

 

ŞİMDİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ…………….

 

…ŞİMDİ SIRA GELDİ BENİM SORULARIMA…

 

BİİRRR- 26.02.2024 TARİHİNDE HAYDARPAŞA LİMANI’NA GELEN BEYANI PELET OLAN EŞYA X-RAY TARAFINDAN HANGARA ÇEKİLMESİNE RAGMEN NEDEN EŞYA BULUNAMIYOR? BİR İHMAL Mİ VAR?

 

İKİİİİİ- HAYDARPAŞA'DAN GEBZE GÜMRÜGÜ’NE SEVK EDİLEN TIR SARI HAT’TAN KIRMIZI HAT’TA ÇEVRİLMESİNE RAĞMEN TAM TESPİT YAPILMIŞ MI? İTHALİNE NASIL MÜSAADE EDİLMİŞ?

Cevaplayan. Yok mu? Allah sizi bildiği gibi yapsın bu mübarek günlerde haramzadeler. Değerli okurlarım bakın büyük harflerle yazıyorum...

 

BU İŞLER ORGANİZE İŞLER KAÇAKÇILAR BİR YERLERDEN GARANTİ ALMADAN BU İŞLERE GİRİŞMEZLER. BU BİR BİRDE TIRIN İÇİNDE BEYAN EDİLEN EŞYANIN SİGARA KOKUSUNU BASTIRIYOR DİYE Mİ SEÇİLDİ??

 

Yazardan Açık Mesaj

Bu operasyonları gerçekleştiren Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerini başta müdürleri olmak üzere can-ı gönülden kutlarım. Allah sizden razı olsun!..

Devam edeceğiz, bitmedi, devam edeceğiz.

 

YAZARDAN SON DAKİKA SICAK NOTLAR

 

AH BU YOLLUK VAH BU YOLLUK

Yolluklarla ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Yolluk 'yol' bulma olunca kimisi mağdur kimisi 'yol'unu buluyor. Bakın 'yol'luk ile ilgili gelen onlarca ihbar metninden iki tanesini yayınlayayım sizlere.....

 

Esenboğa Gümrük Müdürlüğü

“Aykut Bey Merhaba,

 

Malum Esenboğa’da yolluklar sadece birilerinin cebine gidiyor. Muhafaza memurları birçok kez konuyu müdürlükte bölge müdürlüğünde dile getirdi. Fakat hala yolcu salonundaki nöbet tutan muhafaza me. Çok komik sadakalar yatıyor. Bizde üzerimize düşeni yaptık ve araştırdık.

 

Müdür yardımcıları 100-150 bin gibi astronomik yolluklar alınıyor. Bunu öğrendiğimiz duyulunca idare toplantı yaptı. Yolcu salonunda görevli muhafaza me yolluk verilmemesinin sebebi Ankara Kaçakçılık Müdürlüğü’ne buradan pay gidiyor dendi. Eğer biz bu yollukları müdür yard vermezsek arka bahçeye giderler denildi. Bu konuşmaya tüm memurlar hatta kısım ve bölge amiri de şahittir. Havva eksilmez yolluk mevzusunda kandırılıyor mu bilmiyoruz ama kendisinin haberi yoksa Esenboğa’da büyük paralar dönmeye başladdı. 2 ayda 110 bin yolluğu toplayıp evrakları saklayan memurlar var. Aralık ayında 1 maaştan fazla yolluk aldılar. 30-40-50 bin yolluğu 15 günde alan depo görevlileri var.

 

ALIN SİZE BİR ŞİKAYETTE PEYGAMBERLER ŞEHRİ URFA'DAN..

 

“Aykut Bey, ben Şanlıurfa Gümrük Müdürlüğü'nde ithalat ve ihracat, transit işlemleri ile ilgili iş takibi yapıyorum.

İhracatımız durma noktasına geldi. Siz de takdir ederseniz ve bakarsanız görürsünüz Urfa'ya ne kadar ihracat yapıldığını ve sayıların neden düştüğünün kaynağını tamamiyle bizden el altından alınan araç başına alınan paralar. Firmalar resmen kaçıyor Urfa'dan. İş yapamaz hale geldik. Lütfen birisi bu adamları durdursun. El altından istediği parayı vermediğimizde bize zorluk çıkarıyorlar. Bizde bu yüzden firmaları Urfa Gümrüğü'nden çektik. Bu diğer firmalarla ortak aldığımız bir karardı. Kul, peygamber, kitap için biriniz bu adamı durdursun. Herkesin hakkını yiyor başta devletin...

 

NOT: Daha önce arkadaşlarımız ile defalarca Gaziantep Bölge Müdürü’ne mail attık. Ancak hiçbir çözüm, müdahale yapılmadı.”

 

-VAY ANAM VAY ESENBOĞA KAYNIYORMUŞ MEĞER-

 

'YOL' luk dedik hele, hele ESENBOĞA 'YOL'luk dedik ortalık 69'a geldi. Meğerse biz yazdığımız yazıyla ateşin üzerine benzin dökmüşüz. Ama ne ihbarlar, ne ihbarlar. 'YOL'luğu 100 bin liraya gelen hanımlar, beyler, e 50 bin de maaş, 150 Bin ohhhhhhhhh, e bu paranın üzerine yenen 1,5 yoğurtlu, soslu iskenderler vallahi ihbarlara bakarsanız havalimanı gümrüğü değil derebeyi şatosu.

 

Ankara'da bakanlıktaki yetkililer bu ülkede her şeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklemeyin. Sizde bir zahmet memleket için kolunuzu kıpırdatın. Hadi kendiniz o ağır işinizden dolayı yorgunsunuz diyelim bari sağ tarafınızdaki telefondan teftişe bir müfettiş görevlendirmesini isteyin. Bakın oradaki bölge müdürünü çok ama çok yakından tanırım. İçinizden biriyim biliyorsunuz. O hanım müdür bu işlerle uzaktan yakından ilgilenmez Ama ortada da iddialar var. Kimse kimseyi haksız yere zan altında bırakamaz. Eğer iddialar doğruysa gerekeni yapın.

Beylerrrrrrrrr Esenboğa Gümrüğü size ne kadar uzak.....

 

İŞTE O MAİL....

"Aykut Bey esenboğa gümrük müdürlüğündeki yolluk konusunu köşenize taşıdığınız için teşekkür ederim. Bu konuda yeni gelişmelerden sizi haberdar etmek istiyorum. Yolluk mevzusu artık o kadar duyuldu ki havalimanındaki diğer kurumlardaki memurlar bile bizim gümrüğe geçmenin yolunu araştırmaya başladı :) ee ayda 100 bin yolluk 50 bin maaş desen nerdeyse bir milletvekili maaşı alıyor. (belirli kişiler yada seçilmişler) konuya geri dönersek.

İdaremiz adaleti sağlamak yerine size mesaj atan memurun kim olduğunu araştırmaya başladı. Bu haber nasıl size kadar gelmişti. Çünkü sizin teşkilatı bile aşan bir reytinginiz olduğunu biliyorlardı.

Artık yolcu salonunda görevli muhafaza memurlarına eskiden verdikleri sadakayı da vermiyorlar. Fakat ateş bacayı öyle sardı ki kendi yolluklarını azaltmak zorunda kaldılar.( aradaki fark başka şekilde alınmıyorsa) Sözleşmeli memurları işten atarız diye tehdit etmeye, muhafaza memurlarını yok ayakkabın neden böyle kıyafet neden giymedin diye mobing yapmaya başladılar. Hee sanmayın ki sadece muhafazaya yapılıyor. Kısım amirinin emrinde sadece 1 memur olan bir yere verilirken zavallı bölge amir v. İse müdür yardımcısından izin almadan su bile içemez oldu. Müdür bey artık bölge amirini odasına bile sokmuyor. Koyunların sesini kesemedin. Yakında bakanlıkta duyarda buraya şerefli namuslu bir müfettiş gelir. Eskiden 3 muayene memuru yazılırken mesaiye artık 1 kişi yazılıyor.

Sayın … …… seni restro da yedirdikleri 1.5 porsiyon iskenderle kandırıp gönderiyolar. Gel yolcu salonuna bizim helal kendi paramızla aldığımız çayımızı kahvemizi ikram edelim gerçekleri anlatalım.

Yolunu resmi yoldan bulamayan idare ve adamlarına sizin aracılığınızla bir mesaj daha gönderelim. Gözümüz üstünde sakın arka bahçeye gitmeye kalkmayın. Devletin namuslu şerefli onurlu savcı hakimleri ve onların emrinde aslan gibi kolluk görevlileri var. Bir gece ansızın kapınız çalınır. Kendinizi kom şube de bulursunuz.”

NOT:

YOLLUĞA DEVAM EDECEĞİM. HEM DE ÇOK FENA. ZOR YERDEN DE SORULARIM OLACAK. KIZMACA DARILMACA YOK...!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
106 Yorum