1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MERSİN İPİN UCUNU KAÇIRDI!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MERSİN İPİN UCUNU KAÇIRDI!

A+A-

MERSİN İPİN UCUNU İYİCE KAÇIRDI!

BU İP İPE GÖTÜRÜR...

 

Yazdık önceki köşe yazımızda, 'Aman bu ip oyunu tehlikeli' diye. Ne yazdıysak o.. İplik işi patlayıverdi. Şimdi korkuyorlar, panik içindeler. Çünkü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Memlekette haramiler fakirin, fukaranın hakkını yemesin' diye çıkarılan bir kanunu, yönetmelikleri çiğneyerek hırsızlık yapmaya kalktılar. Panik büyük, sıkıntı büyük. Bu ip onları ipe götürecek cinsten...

MEŞHUURRR MERSİN

Yer ne yazıktır ki, yıllardır her türlü fırıldağın çevrildiği Mersin. Sakın yanlış anlaşılmasın, bu gümrüğümüzde şerefi, onuru, namusu ile çalışan arkadaşlarımızı tenzih ederim. Benim sözüm ipleri haramilerin elinde olan kuklalara. Neyse.. Korku içerisindeki, panik içerisindekileri fazla bekletmeyelim. Başlayalım bizde bildiğimizi sayfaya dökmeye. Dökelim ki korkularına korku katalım...

HERŞEY BELGELERDEN...

Adres Mersin Gümrük Müdürlüğüne bağlı M. Antreposu. Eşyamız 5511.10.00.00.00 GTIP’inde beyan edilen yüksek kalitede, yüksek kıymete sahip iplikler. İthalinde anti damping vergisi, ilave gümrük vergisi gibi ağır vergiler var.

Yani şimdi bakar mısın Allah aşkına hem anti damping hem de ilave gümrük vergisi var. Kim ödeyecek bu kadar vergiyi tövbe tövbe. Ee yerde Mersin olunca o zaman başlasın alavere dalavere. Üst akıl hemen devreye girer ve Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürünün gözde memurları sahada yerlerini almışlardır. Eşyadan fotoğraf çekilmez, hele hele tahlile hiç gönderilmez, eşyanın iplik detay beyanı ise hesaplanmaz. Onur, haysiyet, şeref, ar ayaklar altındadır. Kafalarda haramilerin haksız kazancından girecek ve her nasılsa kendilerinin, ailelerinin kursaklarından geçecek paralar vardır.

ÜLKE DIŞINA ATILMASI DAHA İSABETLİDİR!

Kıymetli ipliklerimiz, bir başına antrepoda sallanacakları günü beklemektedirler. Üst akıl senaryoyu yazar ve eşyalar bir anda yok olur, yerlerine farklı farklı değersiz iplikler koyulur. Hal böyleyken antrepodan bu eşyanın çıkması gerekir yani anlayacağınız dilde kaçırılması ve ülke dışına atılması en isabetli yöntemdir.

Mersin'in haramileri yıllardır kendilerine dokunulmadığı için tecrübelidirler bu konuda. Hemen harekete geçilir. Antrepomuzda bulunan değersiz iplikler bir transit beyannamesine bağlanır ve Cilvegözü Gümrüğü’ne doğru yola çıkar. Ancak burada artık neler yaşandıysa anlaşmazlık olur. Değersiz eşyanın yani ipliklerin yönü Cilvegözü'nden aniden Zeytin Dalı Gümrük Müdürlüğü’ne yönelir. Tüm bu hareketlilik sırasında sevgili okur, gümrükteki beyler-bayanlar Muhafaza Genel Müdürlüğü diğer gümrüklerde kuş uçsa uyanırken, konu Mersin Gümrüğü olunca hiç hassasiyet göstermez. Ya da şöyle de diyebiliriz ' GÖSTEREMEZ'

BAKIN ORTAYA KİMLER ÇIKAR?

Her şey kaçakçı ve onun elindeki bazı görevliler tarafından mükemmel şekilde organize edilip yolunda giderken aman o da ne! Çıkmaz mı ip vurgunun önüne bir kaç vatan evladı. Haram tam cebe girecekken, memlekete kazık atılacakken, Zeytin Dalı Gümrüğü'nde teşekkürü hak eden muayene heyeti olayı çıkarır.

Vergi ödememek için antrepoda eşyaları değiştirenler, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın yurda sokanlar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü gerekli çalışmaları başlatır. Şimdi emniyettin gerekeni yapacağından hiç kuşkum yok da ya gümrük gerekeni yapacak mı? Bakın kimse kusura bakmasın, bunu üzülerek yazıyorum ama benim ciddi kuşkularım var.

SORULARI ŞÖYLE SIRALAYABİLİRİZ:

Kuşkularım var. Bakın örneğin şu soruların cevabı aranacak mı gümrük yetkililerince? Yazayım mı?..

Bu eşyaları antrepoya hangi memur aldı, antrepodan transit beyannamesini hangi memur yaptı, transit beyannamesindeki komik teminat ne kadar?

Gümrük müdürü bu beyannameden nasıl şüphelenmedi?

Bölge müdürlüğü Risk/Kontrol Şubeleri ne yapıyor?

Mersin Kaçak Şube başka işlerle mi meşgul yoksa antrepodan mal sallanması onları ilgilendirmiyor mu?

İşi bilen bölgeye hâkim KİM personeli nerelere sürüldü?

Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi ne izliyor?

İşi bilen KİM personeli, muayene ve memurlar sistematik bir şekilde kızağa mı çekiliyor?

En çok merak ettiğim de Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan bu kadar vergi kaçakçılığı, sallama, kıymet kaçakçılığına rağmen neden hala yönetici kadrosunu değiştirmiyor değiştiremiyor?!

Hadi bakalım..

İŞTE MERAKLA BEKLENEN O BELGE

belge.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
61 Yorum