1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ...Mersin'de Akılalmaz İddialar...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

...Mersin'de Akılalmaz İddialar...

A+A-

MERSİN'DE İNANILMAZ İDDİALAR

MERSİN YAKINDA TOKADI YERSİN!

BAKLAVA BÖREK YAĞLI ÇÖREK

Çoğu zaman olduğu gibi 'Sevgili Okurlar' diye girecektim yazıma ama bu sefer 'Ey Yetkililer' diye girmek istiyorum. Öyle girmek istiyorum çünkü gerçekten de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın en yüksek makamından en düşük makamına kadar çalışan kim varsa dikkatini çekmek istiyorum. Yabancı olmadığınız bir şeyi yazacağım size. Yani köşemde sıkça rastladığınız Mersin Gümrüğü'nden söz edeceğim size.

Ancak şimdi aktaracaklarım önce yazdıklarımdan çok ama çok farklı. Mersin'i iyi bilen, Mersin Gümrüğü ile iç içe olan bir okurumun anlattıkları dehşete düşürecek sizi.. Ha..! Gerisi size en önemlisi de vicdanınıza kalmış bir şey... Hazır mısınız sayın yetkililer?

İŞTE O İDDİALAR:

Sayın yetkililer biliyorsunuz size bu köşeden Mersin'de bir 60 bin dolar hikâyesi yazmıştım. Araştırıyorum demiştim. Bakın ihbar işte o yılan hikâyesi 60 bin dolar rüşvet iddiaları ile başlıyor. Buyurun... Buyurun...

"Sayın Aykut Kalaycı 60 bin dolar olayı artık Mersin'de dilden dile dolaşıyor. Şundan emin olmanızı isterim ki, bu para kaçağa gitmemiş, muayene almamış, sadece müşavir firması almış. 20.000 dolarını E adlı kişi kendi elleriyle baklava kutusu içinde H.'ye vermiş F.'ye verilmek üzere. Ancak olaylar köşenize yansıyınca H. 20.000 daha istemiş. Ve yine aynı kişi baklava kutusuyla yine dolarları H.'ye teslim etmiş!

İLK İŞİ DEĞİL BU ÇOCUĞUN..

Bakın baklavacının ilk işi değil bu. Bu baklavacının asıl tahsilâtçısı ve arada işi götüren yine arkadaşı ve Mersin Gümrüğü’nde tahsilâtçılık yapan adı çıkınca da Mersin gümrüğünde 3 farklı birime verilen buraları beğenmeyince de ödül olarak akaryakıt gümrüğüne verilen F. ve F.E'nin özel sekreteri V. ismindeki kişilerdir. Bunlar baklavacı E. ve H. ile beraber işleri tezgâhlarlar, başmüdürün desteği ile paraları götürürler. Zaten D. antreponun sahibi de baklavacı aracılığı ile dosyayı F.'ye götürmüş ancak tutarda anlaşamayınca ret verdiler. Mersin Gümrüğü antrepoya heyet ile antrepo gider antrepoyu detaylıca gezer ve eksik bulamazlar. Şartları uygun ve tamdır tutanağını tutar ve üst yazı ile 'antreponun açılmasında sakınca yoktur' der ve bölge müdürlüğüne gönderir. Ancak bölge müdürlüğü oyalamak, zaman kazanmak ve antrepo açılışının zor olduğunu göstermek için tekrar bazı belgeler eksik der yazı ile onları da ister. Mersin gümrüğü bütün eksiklikleri tamamlar, bütün dosyayı eksiksiz ve tam olarak bölge müdürlüğüne ‘antreponun açılması uygundur’ şeklindeki yazı ile gönderir. Dosya geldikten sonra bir müdürün talimatıyla H. dosyayı bekletir.

“MÜFETTİŞ TALEP EDİN AYKUT BEY”

Yaklaşık olarak 2 aya yakın bekleyen dosyayı firma sahibi sorar. Adam sonunda dosyanın para için bekletildiğini öğrenir. Ancak firma sahibi “dosyam tam eksiğim yok niye bekletsin” der ve araya gümrükçüyü koyarak yemek masrafı olsun der 10.000 TL vereyim der. Ancak H. ağzını 150.000 dolardan açar. Bunun üzerine anlaşamazlar. Ve antreponun açılmasına usulsüzce yani Ankara'ya sormadan direk ret vererek Mersin Gümrüğü’ne yazı ile bildirirler. Anlayacağınız bunlar şuan ne kanun ne mevzuat uyguluyorlar. İşlerine nasıl geliyorsa kılıfına uyduruyorlar. Sizden ricam bu konular üstüne giderek cesurca paylaşmanız ve konu ile ilgili müfettiş talep etmeniz olacaktır.

Mersin' de haklarında onca şikâyet varken FETÖ ile ilişkileri aleni iken neden hala bu kişilerin kollandıkları belli değil!

ÇARPIK VE KİRLİ İLİŞKİLER

Mersin Gümrüğü'nde bazı görevlilerin ilişkilerini anlamak mümkün değil! Örneğin H.uzun yıllar Mersin'de kalan biri ve menfaati olmayan kişiye selam bile vermeyen biri. Bu kişi F. tarafından nasıl, hangi amaçla neden kollanır anlamak mümkün değil! Ama biraz ileriye gittiğinizde burada herkesin düşündüğü şey aralarındaki karanlık ilişkiler. Yoksa doğruyu yapsa neden o adamla yoluna davam etsin? Bakın F.'nin odasına bir girin. Tadilat adı altında kendisine nasıl bir oda yaptı. Yıktığı odasına hiçbir resmi kurumda eşi benzeri olmayan bir gösterişle banyo, wc ve yatak takımı, mobilya, dev ekranlı tvler hem kendi hem de sağ kolu FETÖ başı H.'nin odasına yaptırmıştır.

Peki..! Şunu sorabilirsiniz H. , F.'den aldığı yetkiler ve güçle kimleri kollamakta? Sayalım Aykut bey... Halen FETÖ'den tutuklu M. sağ kolu, sırdaşı, bir numaralı fetöcü K. yine K. himayesindeki F.hakkında onlarca şikayet varken kanıt ve görüntülü deliller varken ve bunlar defalarca F.'ye verilmişken, nedense bu kişi hakkında hiçbir yasal işlem yapılmadığı gibi akaryakıt gümrüğüne verilerek ödüllendirilmiştir. Ancak onlara karşı olduklarını bildikleri bazı memurlar hakkında da, düzmece dilekçeler ile işlem yapılarak müfettişlerin önüne atılmışlardır. Bunun tek nedeni vardır. Buda FETÖ başı H. ve F.'nin para hırsı.

PARA TRAFİĞİ VURGUSU

Aykut Bey lütfen bu yazdıklarımı gümrük yöneticilerine iletin. Yapacakları tek şey müfettiş görevlendirmek. Bakın Aykut Bey H.'nin arkadaşı para makinesi diye bilinen ve son model Audi marka araba ile gezen B. isimli kişide para trafiğini yöneten ve firmalardan tahsilât yapan kişidir. Aynı zamanda onun hakkında da onca şikâyet varken yasal hiçbir işlem yapılmadığı gibi kollanmaktadır. Tabi bunların ekibinde bulunan V. adlı kişi de limanda tüm kolculara şef yapılarak bütün gelirin tek çatı altında toplanmasını sağlamıştı.

Yine eski tutuklu müdür M.K'nin kara kutusu FETÖ finansörleri ve arabulucular olan ve kaçak ayağı olan H. ve karanlık kutu M.K ile olan aracılığı yapan M. tüm kirli işlerini yöneterek yollukları memurlara 2100 veya 1900 gibi tutarlar ile imzalatmakta ancak hesaba 1250 yatmaktadır. Arda kalan parayı hesapsızca H. ve F. tarafından bölüştürülerek pay etmekte ve hesabı bile sorulamamaktadır.

Yine adları defalarca soruşturma raporlarına giren muayene memuru M, E, D isimli kişilerde muayenenin topladığı paradan her hafta H.'ye sektirmeden ödemeye devam etmektedirler.

ÇETE BUNLAR

Sayın Kalaycı, bu arada yine aynı çete içinde gelen T. isimli üst düzey yetkili bunların kirli ilişkilerini gördükten sonra kenara çekilmiş odasından çıkmayarak hiçbir işe karışmamaktadır. H. ayda bir Ankara'da BİR YETKİLİYE gider ve gereğini yapar. Yok, bu sır değil gelsin müfettiş dinlesin insanları yeter. Lütfen ama lütfen Aykut Bey bu FETÖ'cü çetesinin Mersin'den temizlenmesi için gereğini yapın bir gazeteci olarak. Lütfen..."

Evet, bakanlığın sevgili bürokratları Mersin'den sadece bir kişiden gelen iddiaları paylaştım sizlerle. Bakın tekrar hatırlatıyorum. İddianın sahibi diyor ki; 'SİZLERDEN SADECE AMA SADECE BİR ŞEY İSTİYORUM. İDDİALARIMIN DOĞRULUĞUNU GÖRMENİZ İÇİN LÜTFEN MERSİN'E MÜFETTİŞ GÖNDERİN' Hadi sayın yetkililer 'MERSİN'E BİR MÜFETTİŞ GÖNDERİN' Gönderin ki, bizler de öğrenelim Mersin'de neler olduğunu...

- YAZAR NOTU -

- HAYDARPAŞA GÜMRÜĞÜ’NDE YAKALANAN TAM 3 KONTEYNIR SİGARANIN PERDE ARKASI ÇOK YAKINDA YENİ YAZIMDA BEKLEYİN!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum