1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Müfettiş M.Ç. ile ilgili rapor
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Müfettiş M.Ç. ile ilgili rapor

A+A-

GÜMRÜK KOMİSYONUN BAŞMÜFETTİŞ M.Ç. İLE İLGİLİ RAPORU

Gümrük Müsteşarlığı tarafından 26.10.1998 günlü onayla Erol Evcil’e ait olan EZE ZEYTİNCİLİK Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Mersin Gümrüğü’nden ve Halkalı Gümrüğü’nden yapılan ihracatlarının araştırılması ve incelenmesi için görevlendirilen Başmüfettiş M.Ç.  bu konularla ilgili raporunu 11 yıl sonra yazarak, ilgili mercilere gönderdiği soruşturma raporlarının içeriğinden anlaşılmaktadır.

Başmüfettiş M.Ç.’nin hazırladığı soruşturma raporlarıyla ilgili olarak, daha önce Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettişlerinin ön inceleme yaptıkları; daha sonra Gümrükten Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda Gümrük Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca 5 müfettişten oluşan bir komisyon kurulduğu; bu komisyonun da çalışmalarını tamamlayarak 21 Mayıs 2009 tarihinde hazırladığı raporda konunun bir kez daha Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca ele alınmasını ve ilgililer hakkında 4483 sayılı yasa kapsamında işlem yapılmasının uygun olacağı belirtilmektedir.

Değerli Okurlarım; hakkımda soruşturma yürüten Başmüfettişi M.Ç.’nin hazırlamış olduğu raporlar ve yine müfettiş M.Ç. ile ilgili kurulan komisyon raporunu bu sütunlarda bulabilirsiniz.

 

Değerli Okurlar; raporun çarpıcı diğer bölümlerine yarın bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.