1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. SİGARA DOSYASI DÜNÜ - BUGÜNÜ / 2
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

SİGARA DOSYASI DÜNÜ - BUGÜNÜ / 2

A+A-

SİGARA DOSYASI DÜNÜ - BUGÜNÜ / 2

 

… BARON'UN VATAN AŞKINA İSTANBUL KOM DARBESİ ...

 

Göz göre göre gelen bir kanlı darbenin yıl dönümündeyiz bugün. Bugün bir milletin tekrar varoluşunun aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi topraklarında gözü olan dış güçlerin gözünü çıkarıp kör ettiği destansı bir bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümündeyiz.

Darbecinin mermisine, tonlarca ağırlıktaki tankına bedenini siper ederek şehit olmuş Ömer Halis Demir'in, evladıyla el ele koşarken sırtından vurulan Türk insanının yeniden vatan sevgisini, bağımsızlığını hatırladığı gündür bugün..

İlginçtir şehitlerimizin kaybıyla üzüldüğümüz ama millet olduğumuzu hatırlayıp mutlu olduğumuz gündür bugün.. Ders alalım, düşünelim bir daha yaşamayalım..

 

'BARON'UN VATAN AŞKI

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'nin çok önemli bir operasyonunu paylaşacağım sizinle.. Güler misiniz? Ağlar mısınız? Yoksa şapkayı önünüze koyar düşünür müsünüz karar sizin...! Adı A.D. kendi ifadesiyle ayağa kalktığı günden bu yana sigara kaçakçılığı yapıyor D. kendi camiasında ve polisler arasında 'Baron' olarak anılıyor. Anlayacağınız FETÖ gibi eli kanlı diğer bir baş belamız PKK'nın önemli gelirlerinden olan sigara kaçakçılığı ile uğraşıyor...

 

GÜMRÜKTEKİ KANKALARIYLA BİRLİKTE

 

Bizim baron en son işini K. Irak Zaho üzerinden patlatıyor. Bazı gümrük çalışanı olan kankalarıyla sakladığı eşyalar arasında yurda 160 bin paket sigara, bin 500 paket elektronik sigara kartuşu, 30 ton nargile tütünü, 129 adet elektronik sigara likidi ve 8 adet elektronik sigara sokuyor. Kankaları, A. D.'in kaçak sigara resitaline ö..zün trene baktığı gibi bakıp içeri sallamasına yardımcı olurken, İstanbul Polisi silahları kuşanıyor. KOM Şubesi Diyarbakır Lice konuşlu şebekenin peşine düşüyor.

 

AMA YOK, YOK...

 

Bizim çocuklar savcılarıyla birlikte 6 ay teknik takibin ardından 'Bismillah' diyerek operasyona başlıyor. Soruşturma kapsamında 59 kişi gözaltına alınıyor. Zanlıların kaçak sigara organizasyonunda kullandığı adeta bir filoyu andıran bir tıra, 14 kamyona, minibüs ve binek araca el koyuyor. Gözaltına alınanların ifadeleri sonucunda kaçak sigara baronun adı ortaya çıkıyor. A. D. Polis hemen harekete geçiyor. Ara, tara yok baron.. Soruşturma derinleştiriliyor hani yurtdışına kaçma ihtimali değerlendirilerek sınır kapılarına A. D.'in adı veriliyor. Ama yok, yok..

 

BARON NEREDE YAKALANIYOR BİLİYOR MUSUNUZ?

 

İki hafta sonra A. D.'in nerede olduğu ortaya çıkıyor. 35 MİLYON liraya yakın serveti olan A. D.'in adından sonra bulunduğu yerde deşifre ediliyor. Peki, bizim baron nerede çıkıyor derseniz? Manisa'da... Bedelli olarak askerliğini yaptığı piyade taburunda! Güler misiniz, ağlar mısınız, yoksa şapkayı öne koyup düşünür müsünüz?
 

Karar Sizin..

Kıymetli Okurlarım, bu yazı daha önce etkihaber.com internet haber sitesindeki köşemde 15 TEMMUZ 2019 tarihinde yayımlanmıştır.

....................

 

- YAZARDAN FLAŞŞŞ NOTLAR -

1-) ODUN HAMURU Yüklü Gemide 242 Kilo Kokain Ele Geçirildi!

Brezilya’dan yola çıkan Marşal Adaları bayraklı ‘ROBUSTA’ adlı gemi Tekirdağ Martaş Limanı’na yanaştı; yükünün ODUN HAMURU olduğunu beyan etti. Bu gemiyi yaklaşık 1 aydır izleyen güvenlik güçleri ise, gemiye operasyon düzenledi ve geminin alt kısmına mıknatısla tutturulan altı çantada toplam 242 KİLO KOKAİN ele geçirdiler.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü tutuklandı.

Bu operasyonda emeği geçen Sahil Güvenlik, Emniyet, Gümrük Muhafaza görevlilerini gönülden tebrik ederim.

 

2- ) Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılan araç kontrolü olayıyla ilgili İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi’nin 01.06.2022 tarihli, 2020 / 647 Esas – 2022 / 1571 karar sayılı kararı da özetle aşağıdadır:

Hâkimlerin ve Cumhuriyet Savcılarının gümrük kapılarında araçlarının bagaj kapıları açtırılarak, araçlarında Gümrük Mevzuatı hükümleri uyarınca yapılan kontrol TCK 120. Maddede düzenlenen haksız arama suçunu oluşturmaz. Gümrük mevzuatı uyarınca yapılan kontroller bakımından Hâkimler ve Cumhuriyet Savcılarına yönelik muafiyet bulunmamaktadır.

Gümrükte yapılan araç kontrolü hukuka aykırı arama olarak değerlendirilemez. Sanık müdafiinin istinaf sebepleri yerinde olup, yasal unsurları oluşmayan suçtan sanığın kesin olmak üzere oy birliği ile beraatine karar verilmiştir.

.....................

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
102 Yorum