1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. TUSKON SORULARIMA CEVAP VEREN OLUR MU?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

TUSKON SORULARIMA CEVAP VEREN OLUR MU?

A+A-

TUSKON SORULARIMA CEVAP VEREN OLUR MU?

ERDOĞAN FETÖ KONUSUNDA HAKLI

PES VALLAHİ DE BİLLAHİ DE PES!

AMAN MÜDÜR DİKKAT.. BENDEN UYARMASI!

17-25 ARALIK SONRASI MERSİN VE TEKİRDAĞ UZLAŞMALARINA DİKKAT!

 

Biliyorsunuz yakın zamanda Fetullahçı Terör örgütü ile Nilgili yürütülen soruşturmalardan birinin iddianamesi kabul edildi. Eli kanlı örgütün sözde iş adamı kadrosunun yuvalandığı TUSKON iddianamesi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek. Davaya başta TUSKON'un Başkanı Rızanur Meral, ünlü iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı, 3'ü firari, 30'u tutuklu, 86 işadamı katılacak!  Bu oluşum içerisindeki FETÖ'ye adeta para akıtan TUSKON bünyesindeki iş adamları Yüce Türk Adaleti’nin önünde hesap verecek. Mahkemede FETÖ'nün uluslararası para trafiği de gün yüzüne çıkacak. 

GÖREV DÜŞEN BAŞKA KURUMLARDA VAR!

Terör örgütünün finansman ayağı ile yapılan mücadeleye kanun ve işleyiş açısından baktığınız da her şey prosedürüne uygun şekilde devam ediyor.. Polis, asker ve savcı üzerine düşen görevi alasıyla yerine getiriyor. Peki, üzerine görev düşmesi gereken bir kurum, kuruluş daha var mı?  Bana göre var.

Başta, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı... Bakın FETÖ soruşturmasında 17-25 Aralık karalama kampanyası baz ise aşağıdaki sorularımı bakanlığın bürokratlarının cevaplandırması lazım. Cevaplarlar mı? Umutsuzum..! Sorularım neler mi? Okuyun haksızsam lütfen haksızsınız deyin..

SORULARIM BUNLAR EFENDİM…

1-) TUSKON'A ÜYE İŞ ADAMLARININ ŞİRKETLERİ NE KADARLIK YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ALMIŞLARDIR?

2-) BU ŞİRKETLERE NE KADAR DÂHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ DÜZENLENMİŞTİR?

3-) EXİMBANKDAN İHRACAT KREDİSİ KULLANMIŞLAR MIDIR?

4-) YAPTIKLARI İHRACAT KAPSAMINDA DEVLETTEN NE KADAR KDV İADESİ ALMIŞLARDIR?

5-) GÜMRÜKLERDEN YAPTIKLARI İTHALATLAR İLE İLGİLİ GÜMRÜKLERDE NE KADAR UZLAŞMA İŞLEMİ YAPILMIŞTIR? BU İŞLEMLERDE BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİN YETKİSİ DIŞINDA KALAN BÖLÜMLERLE İLGİLİ BAKANLIKDANE KADAR İŞLEM YAPILMIŞTIR?

6-) BU ŞİRKETLERİN İTHALAT VE İHRACAT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ GÜMRÜKLERDE HANGİ KRİTERLER UYGULANMIŞTIR?

7-) TUSKON’UN GÜMRÜKLERDE ÜST DÜZEY ATAMALARDA VE BÖLGE MÜDÜR ATAMALARINDA ETKİSİ NEDİR?

CEVAP BEKLİYORUM!!

Sevgili okurlarım; madem cana kastetmiş bir terör örgütünün en önemli ayağı hakkında soruşturma yapıp iddianame hazırlıyorsunuz bence bu soruların cevaplanması gereklidir. Cevaplanması gereken en büyük soru da, bu oluşum içerisindeki işadamlarının şirketlerine kim, kimler ve neyin karşılığında yardım etmiştir?  İddianamenin ya da soruşturmanın bir diğer ana unsuru da budur.  Evet, sorularım aynen yukarıda yazıldığı gibidir. Var mı bir babayiğit var mı bir vatansever bu sorulara cevap verecek. Bekliyorum...

YENİ ŞAFAK GAZETESİ'NİN O HABERİ

17 - 25 Aralık sonrası Yeni Şafak Gazetesi 07.03.2014 günlü nüshasında önemli bir habere imza attı. Gazete manşetten verdiği haberinde Mersin Gümrüğü'nün adeta FETÖ'cüler tarafından üs olarak kullanıldığını belgeleriyle kamuoyuna duyurdu.  Gazetenin haberi geniş yankı uyandırırken esas yankının olması gereken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tam bir sessizliğe büründü. O dönemde bu yana hala Mersin Gümrüğü ile ilgili müsteşar ve teftiş kurulunun neler yaptığı tam anlamıyla muamma. Konu ile ilgili dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya gönderilen ihbar mektupları hasıraltı edilmiş, hasıraltını gerçekleştiren kişinin ise bakan Yazıcı'nın yakın mesai arkadaşı olduğu dillendirilmişti..

PES VALLAHİ DE BİLLAHİ DE PES

İddiaların ardından gizlenen ihbarla ilgili görevlendirilen müfettişler olayın kapatıldığını, savcılığa konu ile ilgili suç duyurusu yapılmadığını raporlarına yazmışlardı. Oysaki ihbar çok önemliydi. İhbar, Yemen'e yapılan silah kaçakçılığı olayıydı. Hepimizin hala  hafızasında yer tutan bu olay hala kamuoyu gündeminde sıcaklığını korumaktadır.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra nihayet Mersin Gümrüğü'nde neler olduğu anlaşılmaya başlamış, bölge müdürü Murat Kahraman FETÖ'den tutuklanırken, ihbarı sakladığı iddia edilen danışman İlhan Deneri, müfettiş Ramazan Metin meslekten men edildi. Ancak gelin görün ki Murat Kahraman'ı hazırladıkları raporlarla akladığı iddia edilen müfettişler FETÖ temizliği ile ilgili bakanlıkta kurulan komisyona davet edildi. Söz konusu müfettişler hala o komisyonda görev yapıyor. Pes değil mi? Pes vallahi de billahi de pes..! 

Bakın boşuna demiyor o uzun adam 'Ben FETÖ ile mücadelede kendimi yalnız hissediyorum' diye.. Sonuna kadar haklı bence Sayın Cumhurbaşkanı.. Zaten yazdıklarımdan da bu söylem çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Emin olun bakanlık bu kadar duyarsız olursa, ben ve benim gibi düşünenler bu konuyu çok ama çok işler, kaleme alırız. 

BENDEN SÖYLEMESİ..

Aman dikkat duyduklarım yenilir yutulur cinsten değil! Biliyorsunuz ki çok kısa süre önce İstanbul'da müdür değişiklikleri yapılarak herkes koltuğuna oturdu. Ben bu yazımda Haydarpaşa'nın müdürünü uyarmak istiyorum. Sayın müdür Haydarpaşa'ya gelecek aktarma eşyalarına aman dikkat! Dikkat et ki sonradan Haydarpaşa'nın adı sigara üssü çıkmasın. Bak benden söylemesi..

17 - 25 ARALIK SONRASI MERSİN VE TEKİRDAĞ UZLAŞMALARINA DİKKAT!

Fetöde 17 - 25 Aralık baz alındığına göre, bu tarihten sonraki bölge müdürlüklerin yetkisinde olan uzlaşmalardan fetöden meslekten men edilen bölge müdürleri Murat Kahraman Muharrem Murat ile İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde Tevfik Usta döneminde çalışan, daha sonra meslekten çıkartılan bölge müdür yardımcısının İstanbul’da görev yaptığı dönemde katıldığı uzlaşma dosyalarının mercek altına alınması gerekmez mi? Şimdilik bu kadar.

FETÖDEN MESLEKTEN ÇIKARTILAN BÖLGE MÜDÜRLERİNİN  UYGULAMALARI

YIL 2015. BATI MARMARA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRÜ MUHARREM  MURAT’IN  İDDİAYA GÖRE D. METAL ŞİRKETİNİN  200 BEYANNAMELİK  YATIRIM TEŞVİK DOSYASINI  SÜMEN ALTI ETTİRDİĞİ, TEKİRDAĞ GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE  GÖREVLİ BİR ŞEFİN BU DOSYAYI  BULDUĞU  VE DURUMU MÜDÜRÜNE BİLDİRDİĞİ.. BU TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDA, MUAFİYETLİ MAKİNA İTHALATI YAPILDIĞI TUTARI İSE 100 MİLYONDUR AMA ORTADA YATIRIMDA YOK, MAKİNALAR BİR GÜZEL OKUTULUR OKUTULMASINA AMA YÜREKLİ BİR ŞEF DOSYAYI ORTAYA ÇIKARINCA ORTALIK KARIŞIR. BU YATIRIM VERGİLERİYLE TOPLAM 250 MİLYONDUR. KONU MAHKEMEYE İNTİKAL ETMİŞ!

BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK BİR ANEKTODU DA YİNE PAYLAŞMAK İSTERİM:

DOSYAYI BULAN ŞEFİN MÜDÜRÜ O DÖNEMDE TEKİRDAĞ GÜMRÜK MÜDÜRÜ HANİ MÜFETTİŞ ŞÜKRÜ KELEŞ’İN TEKLİFİ ÜZERİNE ŞUBE MÜDÜRÜ YAPILAN KİŞİ.

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT -

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI REHBERLİK TEFTİŞ KURULU BAŞKANI ZAFER YILDIRIMLI, NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI? 

AYRINTILAR YENİ KÖŞE YAZIMDA…

 

                                                                           - YAZARIN NOTLARI -

1-) HANGİ GÜMRÜKTEN 1000 TIR BUHAR OLDU?

2-) İDDİAYA GÖRE, BÜYÜK BİR TEKSTİL FİRMASININ  BAKANLIKTA UZLAŞMA SONUCUNDA  KURTARILDIĞI..

3-) Pes vallahi pes! Adam FETÖ’den meslekten atılmış pişmiş kelle gibi sırıtarak bölge müdür yardımcılarının odalarında oturuyor; onu odalarına kabul eden beylere sormak lazım. Sizin FETÖ ile mücadeleniz nerede kaldı? 15 TEMMUZ şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım. Şimdi bana soruyorsunuz; bu bölge müdürlüğü neresi diye görmeyen gözler görsün diye büyükçe yazıyorum: ‘MERSİN’

BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK, ORTA AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRÜNÜN GÖSTERMİŞ OLDUĞU HASSASİYETE DE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum