1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. UĞURLAR ANISINA...
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

UĞURLAR ANISINA...

A+A-

UĞURLAR ANISINA..

20 YILDIR ‘ONSUZ’ ve ‘ONLARSIZ’ GEÇEN NİCE YILLAR ADINA..

Bağımsız, laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar büyük bedeller ödendi; ödemeye de halen devam ediyoruz; tabii bundan sonra da bu uğurda bedeller ödemeye hazırız!.. Ancak her ne olursa olsun, katledilen meslektaşlarımızı ne unutacağız, ne de unutturacağız!!

Bundan tam 20 yıl önceydi, ben daha küçük her şeyden bihaber dünyayı sadece kocaman bir oyun bahçesi olarak gören bir çocuktum; şimdi ise mesleğimizin yüz akı olan Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü yılda doğan kardeşlerimizle bugün bizler basın şehitlerimizi anma etkinliklerinde hep bir arada ve omuz omuzayız.. Ancak ne var ki, katiller hala yakalanabilmiş değil!.. Demokrasiyi ve tam bağımsızlığı yaşam felsefesi olarak kabul eden, ülkemizin aydın yüzleri, adaletin hak ve özgürlüklerin güvencesi olduğunu kitlelere anlatmaya çalışan Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu, Onat Kutlar, Turan Dursun, Çetin Emeç... ve diğer basın şehitleri.. Maalesef hiçbirinin esas failleri bulunamadı. Ne acı..

Mumcu’nun evinden çıkarken uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 20. yıldönümü olan 24 Ocak tarihi ve yaşadıklarımız aslında hepimize tokat gibi çarpan şu gerçeği gün yüzüne çıkardı; basın emekçileri eşitlik, barış ve özgürlük yolunda, aydınlanma ve bilimin ışığında uzun bir yürüyüşün yolcusu oldukları için bugün bu değerli isimler aramızda yoklar!.. Bizler her ne pahasına olursa olsun, bu yolda onların mirasına sahip çıkıp, bu onurlu mücadeleyi sürdürmek zorundayız..Cinayetlerin arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılması ve hukuk önünde hesap vermesi için uğurlar için elimizden ne geliyorsa yapmalı; kısaca aydınlarımıza yani geleceğimize sahip çıkmalıyız!!

Susturulan gazeteciler bu toprağın sesi ve rengiydi. Bu toprağın aydınlarına sahip çıkmadıkça, cinayetlerin ardındaki karanlığı aydınlatmadıkça ne Mumcular, ne Emeçler, ne İpekçiler, ne Kışlalılar, ne de Dinkler yattığı yerde rahat edecek; edebilecekler.. Katiller ve arkalarındaki karanlık güçler yakalanıncaya kadar asla pes etmemeli ve Uğur Mumcu’nun şu sözlerini kendimize bu yolda şiar edinmeliyiz!..

 “BEN ATATÜRKÇÜYÜM.

BEN CUMHURİYETÇİYİM.

BEN LAİKİM.

BEN ANTİ-EMPERYALİSTİM.

BEN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DEN YANAYIM.

BEN ÖZGÜRLÜKÇÜYÜM.

BEN İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM.

BEN TERÖRÜN KARŞISINDAYIM.

BEN YOBAZLARIN, VURGUNCULARIN,

ÇIKARCILARIN,

DÜŞMANIYIM!.”

Uğur Mumcu

fft5_mf892368.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.