1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. VAY ESENBOĞA VAY… VAH ÜLKEM VAH...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

VAY ESENBOĞA VAY… VAH ÜLKEM VAH...

A+A-

VAY ESENBOĞA VAY… VAH ÜLKEM VAH...

OHAL VAR BEYLER OHAL!

UZUN ADAMIN YALNIZLIĞI

Hani uzun adam bazı konularda 'ben yalnızım' diyor ya, bence son derece haklı... Kendisi yalnızlığını Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz politikalarında dile getiriyor ama onun içini okur gibiyim. Bence uzun adam yalnızlığını sadece bir devlet kurumunun işlevinde yaşamıyor. İnanıyorum ki, bunu kendisi de bunu biliyor, bizler de hissedebiliyoruz. Bakın nereden vardım bu kanıya anlatayım sizlerde dinleyin..

DOĞRU MU? DOĞRU...

Sevgili okuyucularım, kadim dostlarım... Ülkede OHAL yani uzun açıklaması ile  'Olağanüstü Hal' var mı? Var...! Ülke terör örgütleri ile hem dışarıda hem içeride kanı canı pahasına mücadele ediyor mu? Evet ediyor...! Ülke, sadece bu it uğursuz takımıyla değil, kasasına yapışmış bir takım hortumcularla da mücadele ediyor mu? Ona da evet...! Etmek zorunda. Çünkü haksız kazançtan kimin ne şekilde faydalandığı, bu haksız kazancı nereye ve nasıl harcadığı belli değil! Doğru mu? Doğru.

KİM NEMALANIYOR, NASIL OLUYOR BU İŞLER?

Kimseyi suçlayacak, yaftalayacak, hakkında karar verecek halimiz, durumumuz yok, onun kararı yüce Türk Adaleti'nin yetkisi altında. İyi de kardeşim gümrüklerde neler oluyor?

Özellikle kocaaaaaaaaa ülkenin başkenti Ankara Gümrüklerde neler yaşanıyor? Başkentin giriş kapısı sarı çizmeli Mehmet Ağa'ya mı emanet? Kravatlı beyler, popoyu deri koltuklarda ısıtan beyler OHAL var OHAL...  Ülke teyakkuzda.. Ülke yarınları, ülke bebeleri, gençleri için savaş veriyor... Dingonun ahırı mı burası?.. Bu yolsuzluk, çalma, çırpma işleri kime yarıyor? Kim nemalanıyor bu işlerden. Kızgın mıyım? Satırlarımdan öyle mi anlaşılıyor? Evet kızgınım. Bakın bu kritik dönemde ülkemi, canım vatanı mı nasıl soymaya kalkıyorlar? Nasıl bu soyguncu çetesine izin veriyorlar? Ben yazayım sizlerde haklısınız veya haksızsınız diye noktayı koyun.

YER BAŞKENT ANKARA

Yer Başkent Ankara... Teyakkuzda olması gereken en önemli, stratejik devlet kurumlarından olan Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü... KANAL 5 'de gazeteci arkadaşım Ayça Mutlu ile program yaparken, programın arasında telefonum çalıyor. Telefondaki bey, öyle şeyler anlatıyor ki dinlediklerim karşısında resmen yutkunup kalıyorum. Aynen şunu söylüyor telefondaki kişi ...

'BAKANLIK MAKAMININ 17.01.2017 TARİHLİ ONAYIYLA ORTA ANADOLU GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRÜ SERKAN IŞIK, ESENBOĞA GÜMRÜK MÜDÜR VEKİLİ TEVFİK ERBAY, BÖLGE AMİRİ İBRAHİM HABERAL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI.'

Nasıl oldu? Neden oldu? diye düşünürken başkentin gümrüğünde ilginç gelişmelerde adeta yağmaya devam ediyor Aykut Onur Kalaycı'ya..  Görevden alınmalarına neden midir? Değil midir? Bilemem, yukarıda dediğim gibi de ben karar merci değilim ama yaşananlar aynen şöyle:

4 KAP EŞYA ESENBOĞA'DA...

ANKARA’DA YERLEŞİK Y… Y…. TURİZM ELEKTRİK KİMYEVİ MADDE İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ’NİN İSTANBUL ATATÜRK  HAVALİMANI’NA AKTARMALI TK 2174 SEFER SAYILI KARGO UÇAĞI İLE 04.01.2017 TARİHLİ 235074176200 NOLU TAŞIMA SENEDİ İLE 4 KAP(PALET) EŞYA ESENBOĞA HAVALİMANI'NA GELİR. DÖRT PALET EŞYA GEÇİCİ DEPOLAMA YERİNE ALINIR. ALINIR ALINMASINA DA, İDDİA ODUR Kİ BU GİZEMLİ ALINMA SIRASINDA EŞYA X-RAY CİHAZINDAN GEÇİRİLMEZ. EŞYANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİ İSE ESENBOĞA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 06.01.2017 TARİHLİ IM000641 TESCİL SAYILI BEYANNAMENİN İŞLEMLERİ SARI HAT’TAN GERÇEKLEŞTİRİLİR.

DURUN DAHA BİTMEDİ!

DEVAM EDELİM ÇOK AMA ÇOK VAHİM İDDİALARA...  BANA AKTARILANA GÖRE İŞLEMLERİ YAPAN MUAYENE MEMURU, BİR HAFTALIK MEMUR İMİŞ... MEMURUN İSMİNE HAVİ KAŞESİ BİLE YOKMUŞ... HATTA KENDİSİNE YOLCU İŞLEMLERİNDE KULLANILAN MUAYENE KAŞESİ VERİLDİĞİ VE BU MEMURA BEYANNAMENİN DE KAPATTIRILDIĞI DA KULAĞIMDA HALA YANKILANAN BİLGİLER ARASINDA… EEE BU KİRLİ İŞLER OLURKEN, DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARI UYUYACAK DEĞİL YA...! ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE MÜDÜRLÜĞÜ MALİ BÜRO, BU İŞLER OLURKEN YAKIN TAKİPTE...

KAMYONA OPERASYON

HEMEN MÜDAHALE ETMİYOR MALİ ŞUBENİN TAKİPTE OLAN, İŞİ SADECE POLİSLİK OLAN ÇALIŞANLARI… BEKLİYORLAR EN UYGUN ZAMANI... GÜMRÜKTE İŞLEMİ BİTEN EŞYALARIN GİDECEĞİ NOKTAYA KADAR TAKİP EDEN EKİPLER EŞYALARIN BOŞALTILACAĞI ANKARA DİKMEN’DEKİ DEPONUN CİVARINDA TEDBİR ALIYORLAR. SONRASI... SONRASI ESENBOĞA GÜMRÜĞÜ’NDEN GELEN BİR KAMYON EŞYA DEPOYA ALINACAĞI SIRADA KAMYONA OPERASYON BAŞLATILIR. EVRAKLARINDA 'AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN ÇALKALAMA SUYU' DENİLEN MALLAR ARASINDA KOLİLERCE MARLBORO-PARLAMENT-PURO-KAHVE KREMASINA EL KONULUR. Niye mi büyük, büyük yazıyorum... OHAL var kardeşim OHAL.. Bu zamanda cesarete bak.. Vurguna bak.... Devam edelim....

EVET, YİNE BÜYÜK HARFLERLE...

BU SKANDAL OLAY YAŞANIRKEN, PEKİ ESENBOĞA'DA ANKARA’DA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE NELER YAŞANIYOR? Kusura bakmayın büyük harflere devam edeceğim...

ESENBOĞA GÜMRÜK MÜDÜR VEKİLİ TEVFİK ERBAY DURUMU ŞİFAEN BÖLGE MÜDÜRÜNE BİLDİRİYOR. BU ÇOK VAHİM İDDİADIR Kİ, O DA ‘OLAYI KAPATIN’ DİYOR. BU ARADA İŞLEMLERİ TAKİP EDEN H…. GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK FİRMASI İLE GÜMRÜK GÖREVLİLERİNİN DEFALARCA GÖRÜŞTÜKLERİ DE İDDİA EDİLİYOR... BUNUN YANI SIRA 6.OCAK.2017 GÜNÜNDEN BERİ OLAY ADETA SIR GİBİ SAKLANIYOR. 18.OCAK.2017 GÜNÜNE KADAR RESMİYETE KONULUP BAKANLIK BİLGİLENDİRİLMİYOR. BAKANLIK ANCAK VE ANCAK 19.OCAK.2017 GÜNÜ BİLGİLENDİRİLİYOR... Nasıl ama haksız mıyım? Sadece bir kurum mu uzun adamı yalnız bırakıyor....!

ŞİMDİ SORULARIM VAR:

BİİİRRR-    ŞİRKETİN İLK İŞİ OLDUĞU HALDE ONAY  MEMURU DURUMU MUAYENE MEMURUNA BİLDİRDİ Mİ?

İKİİİİ-  ŞİRKETİN EŞYALARININ SARI HATA DÜŞMESİ TESADÜF MÜ?

ÜÜÇÇÇÇ-   BEYAN EDİLEN EŞYA SIVI OLDUĞUNA GÖRE KİMYASAL OLABİLİR DİYE SARI HATTAN KIRMIZIYA DÖNÜŞTÜRÜLMEZ MİYDİ?

DÖÖRTTTT -ESENBOGA GÜMRÜK MÜDÜRÜ DURUMU ZAMANINDA BİLDİRMEDİ AÇIĞA ALINDIĞI 18.OCAK.2017 GÜNÜ MÜ BÖLDE MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRDİ?

BEEEŞŞŞ-    KONUYU BAKANLIĞA AÇIĞA ALINAN BÖLGE MÜDÜRÜ SERKAN IŞIK MI BİLDİRDİ YOKSA YERİNE VEKÂLET EDEN BÖLGE MÜDÜR YARDIMCISI MI BİLDİRDİ?

ALTIIIII-    - X-RAY  SORUMLULARI KİMLER?

VE DE YEDİİİİ-   MUAYENE MEMURU YURT DIŞI GİDERİNİN EŞYANIN CİF KIYMETİNDEN YÜKSEK OLMASININ SEBEBİNİ FİRMAYA GÜMRÜK MÜŞAVİRİNE SORMUŞ MU?

BU DA ETİK GEREĞİ.. KUSURA BAKMAYIN!..

AKTARMAYA ÇALIŞTIĞIM KAÇAKÇILIK OLAYININ DIŞINDA, BAKANLIKÇA YÜRÜTÜLEN BİR SORUŞTURMA NEDENİYLE BAŞTA BÖLGE MÜDÜRÜ SERKAN IŞIK, ESENBOĞA GÜMRÜK MÜDÜR VEKİLİ TEVFİK ERBAY, BÖLGE AMİRİ İBRAHİM HABERAL MAKAMIN ONAYIYLA AÇIĞA ALINMALARI KONUSU DA VAR AMA BENİ BAĞIŞLAYIN BU DA BENDE KALSIN.

GAZETECİLİK ETİĞİ YÖNÜNDEN ŞİMDİLİK BUNU SİZ KIYMETLİ OKUYUCULARIM İLE PAYLAŞMIYORUM, PAYLAŞAMIYORUM...

YAZARDAN DİP NOT

- BU FİRMANIN GÜMRÜK İŞLEMLERİNİ YAPAN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK ŞİRKETİ, DEVLETİN BAZI KURUMLARININ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİ DE YAPIYOR MU? SADECE MERAKIMDAN SORUYORUM...

- 9 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ, GAZETECİ AYÇA MUTLU İLE BERABER HAZIRLADIĞIMIZ ‘GİZLİ DOSYA’ PROGRAMIMIZ, KANAL 5’TE CANLI OLARAK SAAT 20.30'DA YAYINLANACAKTIR.

PROGRAMA KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN DEĞERLİ OKURLARIM, (0312) 287 10 55 nolu telden
[email protected]  ve de şahsımın mail adresi olan [email protected] adresinden TARAFIMA ULAŞARAK SORU – GÖRÜŞ VE ÖNERİLERDE BULUNABİLİRLER.

AYRICA YAYINI İNTERNETTEN İZLEMEK İÇİN İSE LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ:

http://www.kanal5.com.tr/canli-yayin/

 

 

-İŞTE O BEYANNAME-

unnamed-004.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum