1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Yalnız Bırakmayın Ülkenin Cumhurbaşkanını
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Yalnız Bırakmayın Ülkenin Cumhurbaşkanını

A+A-

YALNIZ BIRAKMAYIN ÜLKENİN CUMHURBAŞKANINI

ÖNCE GÖREVDEN AL, SONRA BAŞMÜFETTİŞ YAP!

 

Koltuklarımıza şöyle bir yaslanıp biraz geriye gidelim. Önce geçmişi hatırlatıp sonra şimdiki zamana gelelim. O kumpasın yaşandığı, adeta 15 Temmuz'un provası olan 17 - 25 Aralık tarihine götürmek istiyorum sizleri ilk önce.

O tarihlerde televizyonların alt kısmında, kırmızı şeritlerle durmak bilmeden son dakika haberleri veriliyordu.. İddiaya göre; 4 bakan ve bazı bakanların çocukları rüşvet çarkı içerisine girmiş, deste deste paralar ortalarda geziyor, gözaltıların ardı arkası kesilmiyordu. Herkes merak içindeydi. Neler oluyordu?

Çok geçmeden daha doğrusu ülke kaosa gitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunu rahatlatan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşananların daha sonra kanlı darbe planını hayata sokan FETÖ terör örgütünün bir kumpası olduğunu belgelerle açıkladı. Artık ne oldukları, kime hizmet ettikleri ve ülkeyi nerelere götürmek istedikleri ortaya çıkmıştı FETÖ'cülerin. Düşman belliydi ve hemen önlem alınması gerekliydi. Öyle de yapıldı..

İşe kamu kurum ve kuruluşlarından başlandı. Çünkü kumpasçı örgüt devletin her kademesine sızmıştı. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlıklar, polis, jandarma didik didik ediliyor ve FETÖ'cüler devletin içinden mikrop temizlenir gibi temizleniyordu. Doğal olarak temizlik yapılan kurumların arasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da vardı. Nitekim 3.8.2014 günü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamelerle o dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı paralelci oldukları iddiasıyla bazı isimleri görevinden aldı. Peki kimdi bu isimler? Kimdi paralel devlet yapılanmasındaki bu görevliler?

Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcıları Ali Gülşen, Mehmet Sağlam, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Madde Kaçakçılığı Daire Başkanı Nihat Özay, Gümrükler Genel Müdürlüğü Denetim Raporları Daire Başkanı Ömer Faruk Şah ve Geçici İthalat ve Hariçte İşlem Dairesi Başkanı Muammer Tanrıvermiş.

Diyeceksiniz ki gereği yapılmış. Bakan Yazıcı hepsini görevden almış! Gümrükte paralelciler temizlenmiş. Hiçte öyle değil sevgili okurlarım. Bu paralelci olduğu iddia edilen bürokratlar mükâfat gibi başka yerlerde görevlendirilmiş. İnanmayacaksınız ama Gülşen, Sağlam, Özay ve Şah Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişliğine, Tanrıverdi de müfettişlik görevine getirilmiş.

Ya sonra ne olmuş? Yani günümüze dönersek görevden alma değil de adeta mükâfatlandırılan bu isimler şimdi neredeler? Sevgili yol arkadaşlarım, saygı değer okuyucularım bu isimler 15 Temmuz kanlı FETÖ darbesi sonrası kanun hükmündeki kararname ile meslekten men edilmişler! Şaka gibi değil mi? Ama ne yazık ki doğru. Yani 15 Temmuz gecesi yaşanmasa, yüzlerce vatan evladı ölmese, bu beyler bakanlıktaki ferah odalarının meşin döşemeli koltuklarında oturmaya devam edeceklerdi. Hani diyor ya Sayın Cumhurbaşkanı 'Paralelle mücadele de yalnız kalıyorum' diye.. Alın size güzel bir örnek.. Haklı değil mi Allah aşkına Erdoğan.. Düşünebiliyor musunuz Bu isimleri FETÖ'cü diye görevden alıyorsunuz ama bakanlığa başmüfettiş yapıyorsunuz.. Sözün özü sevgili okurlarım, çok sayıda müfettiş ve bürokrat meslekten atılırken ne yazık ve acıdır ki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda bu hain örgütle ilişkisi olduğunu düşündüğüm bazı üst düzey bürokratlar sanki etraflarında çelik zırh varmış gibi aynı yerlerinde duruyorlar. Çok yazık hem de günah...

Sormak istiyorum sizlere müfettiş olarak atadığınız bu isimler acaba görev süreleri içerisinde hangi soruşturmaları yapmışlardır? Ya FETÖ ile bağlantılı olan şirketleri soruşturup ayrıcalık yapmış olamazlar mı? Hiçbir kusuru, günahı olmayan kişileri yaftalayıp, suçlu göstermiş olamazlar mı? Naçizane tavsiyem bu konu ivedilikle araştırılmalı, mazlumun mağduriyeti biran evvel önlenmelidir.

Aynı şekilde geçen hafta içerisinde FETÖ terör örgütü yapılanması içerisinde oldukları iddia edilen ve görevlerinden alınan 20 müfettişin de hangi soruşturmaları yaptıkları titizlikle irdelenmelidir. Ambarlı Gümrüğü'nde son iki yılda yapılan transitler mercek altına alınmalıdır. Göreceksiniz ki, bu transit vurgunun altından da şehit kanı içen FETÖ örgütü çıkacaktır. Haydi, sayın yetkililer göreyim sizi. Araştırın ve gereğini yapın bu konuların. Yapın ki ülkenin Cumhurbaşkanını bu çok önemli konuda yalnız bırakmayın. Haydi bekliyor ve görmek istiyorum sizi..

 

YAZARDAN FLAŞ SON DAKİKA İSTANBUL NOTLARI

1-) AMBARLI GÜMRÜĞÜ’NDE SİGARA OPERASYONU...

Ambarlı Gümrüğü’nde Oto Yedek Parçası Olarak Beyan Edilen 2 Konteynırda Sigara Çıktı. Konteynırların Mısır’dan Yüklendiği,  E.U.R belgesinin de Sahte Olduğu İddia Ediliyor. Ambarlı Gümrüğü’nde, gün içerisinde buna benzer bir konteynırın da açılacağı yönünde kuvvetli bilgiler mevcut!  Bu konunun perde arkasını tüm yönleriyle yeni yazımda işleyeceğim.

AYRICA BU SİGARA İŞİNİN ARKASINDA BİR FREESHOPÇU MU VAR?

2-) DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA İŞLEDİĞİM ERENKÖY GÜMRÜĞÜ'NDE İÇİNDEKİ EŞYALARLA BUHARLAŞAN 80 TIR İLE İLGİLİ DAVA AÇILMIŞ! E HADİ HAYIRLISI TAKİPÇİSİYİM.. ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇMİŞ AMA BEN YİNE DE UMUTLUYUM.

-     Değerli okurlarım, flaş İstanbul notlarının tüm ayrıntılarını yeni köşe yazımda işleyeceğim. Bekleyin!..

 

 -YAZAR NOTLARI-

1-) D….İ FİRMASI, BURSA VE GAZİANTEP’TEN ALMIŞ OLDUĞU DÂHİLDE İŞLEME İZİN BELGELERİYLE KUMAŞ İTHALATI YAPMIŞ. AMA ORTADA TESİS YOK, FİRMADA KAYIP, KUMAŞIN YERİNDE İSE YELLER ESİYOR..

2-) GAZ İTHALATINDA AYNI GEMİDE OTOGAZ VE TÜPGAZ GELİYOR MU?

3-) SURİYE’YE CEP TELEFONU TRANSİT İŞLEMLERİ HANGİ GÜMRÜKLERDEN YAPILDI?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum