1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. YAZILARIM VE GERÇEKLER
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

YAZILARIM VE GERÇEKLER

A+A-

-YAZILARIM VE GERÇEKLER-

Vallahi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro da olmasa kimsenin bir şey yapacağı yok bunlara.. Kimlere mi? Tabi ki bizim İstanbul Gümrükleri’ndeki kırk haramilere, yetim hakkı yiyenlere.. Bakın ne yazmışım haramilerle, devlet kasasına yapışan sülüklerle ilgili hatta tarihleriyle sayayım sizlere.. 08 Şubat 2010 “ Hayali İhracat Hortladı” 15 Şubat Pazartesi “Ambarlı Vurgunu’nda ikinci perde” devam edelim 01 Haziran 2010 “Ambarlı Cadı Kazanı” vs. vs.

‘Sen ne yazıyorsun?’ diyen yok!.

Ne demişiz yazılarımızda onu da bir anımsayalım.“ Eyyy Gümrük Yetkilileri silkinip kendinize gelin, üzerinizdeki parazitleri atın. Gümrükler de yolsuzluk diz boyu, kaldırın p……u o deri koltuklardan da bu soygun düzenine artık bir son verin” “Dinleyen var mı peki? Yok tabii. İnanması zor ama öyle..

Ya bir Allah’ın kulu da “Ya kardeşim sen neler yazıyorsun? Gel bir anlat bana bakalım!” dese ya? Yok.. Yok.. Ama benim yazılarımda geçen ve yazdıklarımdan dolayı beni savcılığa şikâyet eden o üst düzey gümrük görevlisine mevki-makam vermek var. Sormak istiyorum; başta Gümrük Müsteşarlığı’nın bağlı bulunduğu devlet makamına “Bu kişiyle ilgili olarak, Teftiş Kurulu’na bir talimatınız oldu mu? ‘Bu adamın hakkındaki iddialarla ilgili bir araştırma yapın’ dediniz mi?” Bunlar yok ama yazdıklarımdan dolayı şahsıma iftira etmek var. Ne diyelim kul görmezse Allah görür!!

İstanbul Polisi’nden ikinci perde

Yukarıda da dediğimiz gibi, Allah’a şükür ki devletin savcısı ve polisi gerekeni yapıyor. Tıpkı geçen ay olduğu gibi! İstanbul Polisi, savcısından aldığı yetki ile başta İstanbul olmak üzere Bursa, Kocaeli, İzmir ve Artvin’de eş zamanlı hayali ihracat ve naylon faturaya yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında ise, isnat edilen suçlarla ilgili çok sayıda gümrük görevlisi, gümrük müşaviri, şirket yöneticileri gözaltına alındı. Soruşturma dört koldan sürdürülüyor. Gümrükler üzerinden garibanın kursağındaki lokmaya göz dikenler şimdi hesap veriyor.

Grup düzenini dağıtmazsan bu işler çözülmez!

Yazdım daha da yazacağım. Sayın İstanbul Gümrükler Başmüdürü Tevfik Usta. Sizin namuslu ve dürüst bir insan olduğunuzu, Hopa ve Bursa’daki uygulamalarınızın bütün başmüdürlere örnek olması gerektiğini bizzat yazdım. Bakın eğer İstanbul Gümrükleri’ndeki bu grupları ya da grupçuluğu dağıtamazsanız, daha çok kalelerinize girerler. O müfettişin adamı, o müsteşarlıktaki üst düzey birinin adamı, o kontrolörün adamı denilerek personel ataması yapılırsa daha çok polis operasyonları düzenlenir İstanbul Gümrükleri’ne; bunu da tahmin etmek güç olmasa gerek..

Şaibelilere Aktif Görev

Tabii bir de şaibeliler var sizin gümrüklerinizde, hem de aktif olarak görev yapan o isimler. Bakın onları da anlatıversin Aykut Onur Kalaycı izninizle..  Halkalı Gümrüğü’nde üst düzey bir görevlinizin, akaryakıt kaçakçılığından yasal işlem gördüğünü herhalde biliyorsunuzdur. Bu görevliniz, şimdi aktif bir görevde.. Bir de Pendik’te bir üst düzey görevliniz var. Bu kişi ise, daha önce Halkalı Gümrüğü’nde görev yapıyordu. Halkalı Gümrüğü’ndeyken orada binlerce dolarlık hayali ihracat ve yolsuzluk olayları ortaya çıkarıldı. Şimdi bu kişinin aktif görevde olmasının bir gerekçesi olabilir mi? Olumsuz atamaları daha çoğaltabilirim sizlere.. Ne kadar doğrudur bu görevlendirmeler, atamalar bilemem. Ne düşünür dürüst, namuslu, çalışkan gümrükçüler bu atamalardan sonra.. Ne kadar işine sahip çıkar? Lütfen elinizi vicdanına koyun! Deneyin görün Sayın Usta. Dağıtın İstanbul’daki bu grupları, vermeyin hakkındaki iddialar ayyuka çıkmış bu gümrükçüleri aktif göreve, ondan sonra görün nasıl düzelecek işler. Benden söylemesi. İnsan bunları yazarken üzülüyor ama yazılarınız karşısında soruşturmalar yapılması ve de operasyonlar başlatılması da 'bak devlette gerekeni yapıyor' diye insanı sevindiriyor.

YAZARIN NOTU:

1- Sizlerden aldığımız güçle www.etkihaber.comailesi olarak yeni bir yapılanma içerisine girdik. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek, sesinizi daha iyi duyurabilmek için yeni atılımlar arifesindeyiz. İnşallah bir sonraki yazımda bu atılımlarımızdan size genişçe söz edeceğim.

2-Değerli okurlarım, sizlere canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Sevgili babamın ölümünden dolayı beni yalnız bırakmayan, arayıp başsağlığı dileyen, hali hatırımı soran okurlarıma, arkadaşlarıma, dostlarıma beni bu acı günümde unutmadıkları için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum