1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 3 bin 331 beyanname yargı kıskacında..
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

3 bin 331 beyanname yargı kıskacında..

A+A-

3 BİN 331 BEYANNAME YARGI KISKACINDA..

-İSTANBUL GÜMRÜKLERİNDE BEYANNEME FURYASI-

SAVCILIK VE POLİS, HAYALİ İHRACAT SORUŞTURMASININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR!..

Soruşturmada her gün bir ilerleme kaydediliyor. Hemen her gün vurgunun boyutu büyüyor; vurgunun boyutu büyüdükçe de soruşturma genişletiliyor; şüpheli sayısı çığ gibi artıyor. İstanbul Gümrüklerinde ortaya çıkartılan hayali ihracat soruşturmasından söz ediyorum. Size tefrika halinde yazdığım, tüyü bitmemiş yetimin boğazından çalınan milyonlarca Euro’luk, Dolar’lık vurgundan.. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Mali Büro görevlileri adeta arı gibi çalışıyor. Soruşturma kapsamında ele alınan evraklar nakış işlemesinde gösterilen dikkat ve incelikle mercek altına yatırılıyor. Gereği layıkıyla yapılıyor!!

“3 bin 331 beyanname”

Bu yazımda ise, titiz çalışmada gelinen sıcak gelişmeyi aktaracağım sizlere.. Savcı Gül ve İstanbul Mali Polisi belgeler, şüpheli ifadeleri ve özellikle de yapılan ihbarlar doğrultusunda tam 3 bin 331, yanlış duymadınız tam 3 bin 331 gümrük beyannamesini mercek altına aldı. İddiaya göre; E.T, E.K, E.T, A.T ve S.M.G adlı kişilerin piyasaya naylon fatura sürerek hayali ihracat çarkının içerisine girmiş mali müşavir ve muhasebeciler ile ortak hareket ettikleri, bazı vergi dairesi çalışanlarına rüşvet vererek bir organizasyon halinde çalıştıklarına dair İstanbul Mali Şube Bürosu’na ihbar mektupları gelir.

Risk Analiz Daire Başkanlığı devreye sokulur!..

Mali Şube Bürosu görevlilerince yapılan istihbarat çalışması sonucunda, ihbarların hepsinin doğru olduğu belirlenir. Mali Polis, durumu Büyükçekmece Başsavcılığı’na bildirir. Savcılık bildirimden sonra suç eylemlerini delillendirmek için mahkemeden alınan kararla teknik ve fiziki takibe başlanır. Savcılık bununla da yetinmez. Organizasyon dâhilindeki firmaların bu suçlarını belgelemek için Risk Analiz Daire Başkanlığı’na ele geçirilen belgeleri göndererek rapor hazırlanmasını sağlar.

Gerçek Rakam Yargılama Aşamasında Çıkacak

Yapılan analiz çalışmasında yine iddiaya göre; hayali ihracat organizasyonu içerisinde olan İ. Dış Ticaret A.Ş., M. Dış Ticaret A.Ş., E. Dış Ticaret A.Ş., Y. Tekstil Sanayi A.Ş.’nin Ocak 2009-Aralık 2010 döneminde yaptıkları 548.294.480 TL’lik ihracatta alınan 48.871.944 TL vergi iadesinde paravan şirketlerin faturalarının kullanıldığı ortaya çıkartılır. Aynı incelemede gerçek miktarın yargı aşamasında ortaya daha net çıkacağı belirtilir.

Hayali vurgun hangi gümrüklerden yapılır?

Dedik ya ‘devletin savcısı, polisi ve ilgili kurumları nakış edasıyla soruşturmayı yürütüyor’ diye hakikaten de aynen öyle.. Rapor hazırlanırken önemli bir noktaya daha el atılır. Bu önemli nokta da,hayali ihracatların hangi gümrükten kaç tane yapıldığının incelenmesidir.

Yapılan incelemede E. Dış Ticaret Limitet Şirketi’nin 96 tane Halkalı Gümrüğü’nde, 19 tane Ambarlı Gümrüğü’nde, 1 adet İzmir Gümrüğü’nde toplam 116 ihracat beyannamesi kapsamında 6.674.824 TL ihracat yaptığı ve ihracattan doğan vergi iadesinin büyük bölümünün devletten alındığı; Y. Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Halkalı Gümrüğü’nden 86, Ambarlı Gümrüğü’nden 8, AHL Gümrüğü’nden 2 toplam 96 beyanname kapsamında 18.853.235 TL sözde ihracat yaptığı; M. Dış Ticaret A.Ş.’nin Halkalı Gümrüğü’nden 236, Ambarlı Gümrüğü’nden 36, AHL Gümrüğü’nden 1 olmak üzere 273 beyanname kapsamında 53.993.759 TL ihracat yaptığı; S. Dış Ticaret A.Ş.’nin Halkalı Gümrüğü’nden 2 bin 801, Ambarlı Gümrüğü’nden 26, Erenköy Gümrüğü’nden 13, AHL Gümrüğü’nden 6 olmak üzere 2 bin 846 beyanname kapsamında (sıkı durun) 351. 636. 479 TL ihracat yaptığı çoğu KDV’nin devletten alındığı raporda belirtilir.

Türk Yargısına hesap verecekler!!

Tabi Halkalı, Ambarlı, Erenköy, AHL ve İzmir Gümrüğü’nden 3331 beyannamenin hangi hattan gönderildiği, işlemlerini hangi görevlilerin yaptığı da ayna gibi ortaya çıkar!.. Bunların hepsini yakın bir zamanda başlayacak yargı aşamasında görüp, tanıyacağız. Eğer bu çarkın bir parçası olmuş, suç işlemiş görevliler var ise onlarda YÜCE TÜRK YARGISI önünde hesap verecekler.

Benim yaptığı araştırmaya göre; bu isimlere asla yabancı değiliz. Çünkü bu tür soygun iddialarının, hayali ihracatların, devleti hortumlama iddialarının tamamına yakınında hep bu isimler var! İstanbul Gümrükleri bu kişilerde adeta müptelalık yapmış. Eee ne de olsa bacasız bir fabrika. Bırakılıp da gidilir mi hiç başka yere (!)

YAZARIN NOTU

1-     Minik kuş aynen şöyle söylüyor. Aykut Ağabey, İstanbul Kargo Gümrüğü’nde soruşturma ve operasyonlara karşın değişen hiç bir şey yok. O iki antrepoda işler kaldığı yerden devam ediyor.. Huylu huyundan bir türlü vazgeçmiyor. Doğru mu yanlış mı bilemem ama ben minik kuşun yalancısıyım. İlgililere buradan duyurulur.

2-     Yolluklarla ilgili tarafıma sayısız mail gönderiliyor. Bu yolluk meselesi, özellikle İstanbul’da bazı yetkilileri çok zor duruma düşüreceğe benziyor. Benden  söylemesi.. Göreve gitmeyene ‘YOL’luk vermek gerçekten suçtur beyler!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum