1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AHL'DE BÜYÜK SKANDAL
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AHL'DE BÜYÜK SKANDAL

A+A-

İstanbul AHL'DE BÜYÜK SKANDAL

İNİN DÜRÜST İŞADAMININ SIRTINDAN!..

-İHTİYAR İLE BÜROKRATIN İSTANBUL DAYANIŞMASI-

Aslında yazıma Resmi Gazete’de yayımlanan önemli bir gelişmeyle başlayacaktım. Yazımın konusunu, Resmi Gazete’de yayımlanan gümrüğün taşra teşkilatı ve yeni kurulan gümrük muhafaza kaçakçılık istihbarat müdürlükleri oluşturacaktı. Ancak www.etkihaber.com merkezi SİMER YAYINCILIĞIN faksını ve telefonlarını durdurabilene aşk olsun! Yazılarımı okuyan haklı-haksız onlarca okuyucum kimi zaman şikayetlerini, kimi zaman teşkilat içerisindeki yanlışlıkları, kimi zamanda özlük haklarını eleştiren görüşlerini sıralamış ardı ardına.. Hele serzenişler içerisinde bir tanesi var ki, tam bir skandal! Dedik ya skandal diye, olay gerçekten çok büyük. Büyük olunca da, Ankara’da tam bir bomba etkisi yaratmış!! Duyduğuma göre, skandalın perde arkasında tam bir rezalet yaşanıyor. Şimdiden sıkıntıya neden olan bu olayda imzası olan bazı üst düzey yöneticiler zor durumda bırakılmış. Anlayacağınız Ankara bu olayla ilgili olarak kopartılacak kelle aramaya başlamış. Sizleri daha fazla merakta bırakmadan yazımıza geçelim, bakalım neymiş bu skandal?

Skandalın adı İstanbul Kargo Gümrük Müdürlüğü

Ara başlığımızdan da anlayacağınız gibi, skandal iddiasının yaşandığı yer malumunuz daha önce de bu tip olayların ve iddiaların ortaya atıldığı İstanbul Kargo Gümrük Müdürlüğü. Bu birimde görevli kargo gümrük müdürünün işinin ehli ve dürüst bir görevli olduğu yönünde sağlam duyumlarım var. Ancak biraz sonra değineceğim olay ya da iddia öyle bir şey ki, çık çıkabilirsen işin içerisinden.. Bakın ne yaşanmış bizim kargo gümrük müdürlüğünde.. Sanayici ve üretici bir firma, kargo müdürlüğüne değeri 1 milyon liralık recevier kartları getirmiş!!

Başka canlar da yaktınız mı?

Ama başına da gelmeyen kalmamış. Ürünler G.T.İ.P yani Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’nda farklı diye gümrük işlemleri tamamlanmadan İstanbul Gümrüklerine bağlı Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne durum bildirilmiş! Harekete geçen ekipler firmanın getirdiği ürünlere el koyarak, şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş! Peki! miktar ve kıymeti farklı çıkan eşyalar için Gümrük Kanunu’nun 234. maddesine göre işlem yapılması, gümrük vergi ve resimleri yatırılmadan, daha firmanın işlemleri bitmeden G.T.İ.P farklı diye nasıl Kaçakçılık Kanunu’na göre (5607) işlem başlatılır? Ey! Yetkili sana soruyorum nasıl yaptınız bunu? Yoksa ilgili mevzuatı bilmiyor muydunuz? Soruyorum size Gümrük Kanunu’nun 234. maddesi ile bugüne kadar başka canlar yaktınız mı? Skandal iddiasında adı geçen şirketin, bahse konu eşya ile ilgili üniversiteden alınan bilirkişi raporunu neden dikkate almadınız? Üreten ve istihdam sağlayan bu firmanın üretimini niye engellediniz? Ses gelmiyor, zaten gelemezde..

Ankara kelle alacak!!

Bu olayda sanayici ve üretici firmanın, üretim yapması niçin engellenmek istemiştir, amaç nedir sıkı şekilde araştırılmalıdır. Şirketin ismi ve şirketin gümrük işlemlerini yapan firmanın adını vermedim. Ancak şirket bu işten zarar görmüş. İstihdam yaratan, ülke ekonomisine katkı da bulunan bu tip işletmelere sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. Böylesi yanlış davranışlara maruz kalmış diğer işletmeleri zaman, zaman yazılarımda da göreceksiniz. Skandal olayın İstanbul Gümrüğü’nü sarstığını da biliyorum. Diyorlar ki Ankara konuyla yakından ilgileniyor. Bekleyip, göreceğiz.

‘Minik kuşun Beykozlu bürokratı’

Minik kuşun Beykozlu Bürokrat’ı gümrük camiası içerisinde merak konusu olmuş bile. Konu her yerde dillendirilince minik kuşuma bir heyecan, bir heves gelmiş, kim bu bürokratın cevabını arayıp durmuş. Arayan bulur derler ya minik kuşun ki de öyle olmuş!! Bakmayın minik dediğime, bakın sevgili kuşum bu bürokrat ile ilgili neler bulmuş? Bu bürokratın kaldığı evler GÖKSU EVLERİ olarak geçiyormuş. ‘Orası da neresi?’ derseniz; söyleyeyim hemen. Çıkın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün üzerine tam altındaki lebiderya deniz manzaralı evler. Peki! ‘Kimin bu ev?’ derseniz; onunda cevabını verelim ucundan kıyısından. Hani son yazımdaki Güzel İhtiyar var ya işte onun. Evini bu üst düzey bürokrata açan ihtiyar, bürokratımızın yaya kalmasına da razı olmamış. 34 plakalı aracını da bürokratımızın emrine vermiş. Diyeceksiniz ki, ‘Nasıl tanışmış bunlar?’ Vallaha ben minik kuşun yalancısıyım. Bizim bu güzel ihtiyarla bu kişinin adı şimdilik bende kalsın ama size işiyle ilgili bilgi verebilirim. Bu aracı kişi turizmci, birçok oteli var! Bilmiyorum anlatabildim mi? Buradan İstanbul Gümrüğü’nün üst düzey yetkililerine naçizane bir önerim var. Dikkate alırlarsa iyi olur diye düşünüyorum. Kulağıma gelen bilgilere göre, ihtiyar delikanlı adınızı kullanarak bir takım işler yapıyormuş. Bilginize..

Okuyucu Mailleri

Yazımın başında da belirttiğim gibi, okuyucularım mailleri, telefon ve fakslarıyla beni yalnız bırakmıyor. İşte bana gelen okuyucu maillerinden sizler için seçtiklerim..

Nerde? Gerçeklere bakanlar..

“Aliağa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü İzmir Demir Çelik' in tahsis ettiği binada faaliyetini sürdürmektedir. İzmir ili Aliağa ilçesi Çakmaklı Köyü Kendirci mevkiinde bulunan ve tapu senedinde K.17.63.4.C pafta no ve 611 parsel no olarak belirtilen 11900 m2 arsa üzerine 1150m2 Gümrük ve Gümrük Muhafaza Hizmetlerinin yürütülebilmesi için yapılan binanın inşa işlemleri, çevre düzenlemesi, haberleşme ve bilgisayar sistemlerinin kurulumu bitirilmiş olup 05.02.2008 tarihinde yeni binaya taşınılmıştır!”

Kaçakçılığı önlemek ama nasıl olacak?

Gümrükçü

“Son yıllarda Kaçakçılık Kanunu ve CMK’ da yapılan değişikliklerle kaçakçılık yapanın yanına kar kalır hale geldi. Araştırın bakın, 2010 ve 2011 yılı yakalanan sigara miktarı 121 milyon paket peki bir gün bile hapis yatan sigara kaçakçısı var mıdır? HAYIR! Tek müeyyide nedir biliyor musunuz? Zulalı araç ise, araç müsadere onu da çözdüler kiralama şirketi araçları veya satın alınan aracı üzerine almıyor araç 3.kişiye ait olduğundan iade ediliyor. Emniyet, Jandarma ve Gümrükler ile adliye başka işe bakamaz hale geldi.”

Sağlıklı ve Mutlu Kalın!!

YAZARIN NOTU

1-Bizim gümrükçüler Zeytinburnu-Bakırköy arasında üç katlı bir et lokantasında zirve toplantıları yapıyorlarmış. Bu konuyla ilgili, bayağı bilgi biriktirdim. Yakında bu sütunlarda geniş şekilde yer vereceğim.

2-Nusaybin’de çalışan muayene memurlarına yolluk veriliyor. Bir kişi İstanbul dışındayken nasıl yolluk alabiliyor?

AYDIN MENDERES’İN ANISINA..

Adalet Partisi Konya Milletvekili rahmetli amcam Mehmet Necati Kalaycıoğlu ve yine Adalet Partisi Konya Milletvekili rahmetli dayım Oğuz Atalay vasıtasıyla 1970’li yıllardan itibaren tanışıklığım olan Sayın Aydın Menderes’in vefatı, tüm Türkiye’de olduğu gibi bende de derin bir üzüntü ve büyük bir acı yaşattı.. Buradan Türk Siyaseti’nde önemli izler bırakan Aydın Menderes’e Allah’tan rahmet diliyor; başta eşi ve yakınları olmak üzere tüm İslam Camiası ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum