1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BAŞDÖNDÜREN ROTASYON TRAFİĞİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BAŞDÖNDÜREN ROTASYON TRAFİĞİ

A+A-

 GÜMRÜK'TE PART-TİME MÜDÜRLÜK DÖNEMİ KAPANIYOR!!

BAŞKENT ANKARA’DA ‘BAŞDÖNDÜREN’ ROTASYON TRAFİĞİ

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI KADROLARI SİL BAŞTAN OLUŞTURULUYOR!..

PART TIME MÜDÜRLER YERİNE, PIRIL PIRIL MÜDÜRLER GELİYOR..

Sevgili www.etkihaber.com okuyucuları; Ankara’yı sever misiniz bilmem ama ben size bu yazımda biraz Ankara’dan bahsedeceğim. Sakın, Ankara’nın dağını taşını yazacağımı sanmayın. Bu yazımda sizlere, Ankara’daki gümrük camiası içerisindeki yoğun koşuşturmayı, baş döndüren rotasyon trafiğini ve rotasyonlarla ilgili olarak müsteşarlık koridorlarında dillendirilen kulis haberleri sizlerle paylaşacağım.

Başmüdürler Ankara’ya çağrılıyor!!

Evet! Gerçekten de Ankara’da baş döndüren rotasyon trafiği yaşanıyor ama bu yoğun trafik ve koşuşturma, rotasyonu yapacak ne Gümrüklerden Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı’yı ne de çiçeği burnundaki Müsteşar Ziya Altunyaldız’ı etkiliyor. Hem bakan hem de müsteşar yapılacak rotasyonu titizlikle ve gayet sakin bir kafayla yapıyor. Bana ulaşan bilgilere göre ise, bakan ve müsteşarı gümrüklerden alınacak ve yerine getirilecek isimleri ince eleyip sık dokuyorlar!..

Görevlerinden alınacak ve onların yerine getirilecek veyahut ta yer değiştirecek başta gümrük başmüdürleri makama çağırılıyor. Gideceklere ‘teşekkür’ yeni geleceklere de ‘hoş geldin’ deniliyor.  Makama çağrılanlar arasında (tabii ki bu söylenilenler) Antalya, Mersin, Sinop, Malatya, Bursa, İzmir, Habur ve hatta İstanbul Gümrük Başmüdürleri de var!!

PART TIME MÜDÜR YERİNE PIRIL PIRIL MÜDÜR

Yukarıda da belirttiğim gibi, aynı zamanda hemşerim de olan yeni Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız başmüdür seçerken çok titiz davranıyormuş. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Altunyaldız, yeni görevlendireceği başmüdürleri Sayın Bakan Hayati Yazıcı ile birlikte tek tek değerlendiriyor. Yeni başmüdürlerin adlarının kaçakçılık, rüşvet veya bu tür suçlara karışmamış olmasına da dikkat ediyorlarmış. Kulağıma gelen bir iddiaya göre, Altunyaldız asıl görevi bir şehirde olan ancak telefonla ulaştığında kendisinin Mersin’de olduğunu öğrendiği bir başmüdür için ‘İşte ben böyle müdür istemiyorum. Bu part- time müdürler teşkilattan uzaklaştırılacak..! Yerlerine pırıl-pırıl müdürler gelecek’ diyormuş!!  Ne diyelim eğer bu söylenenler doğruysa şimdiden Sayın Ziya Altunyaldız’ı canı gönülden kutlamak gerekir.

Sınır Birlikleri ve Rotasyon

Sizlere Gümrük Müsteşarlığı’nda yapılması düşünülen geniş çaplı rotasyonda ilginç bir ayrıntıyı daha aktarmak istiyorum. Biliyorsunuz ki, terörle daha etkin mücadele için gündeme gelen sınır birlikleriyle ilgili yasal düzenlemeler yapılıyor. Sınır Birlikleri belki de önümüzdeki Mart ayı itibariyle ufak çaplı da olsa göreve başlayacak..  İşte Gümrük Müsteşarlığı da, bu düzenlemede kendine ne gibi görevler düşeceğini öğrenmeye çalışıyor. Yine duyumlarıma göre; ilgili bakanlar bir araya gelerek fikirleri ve görev yetkilerini tartışıyor. Ortaya çıkan somut bilgiler Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşılıyor. Gümrüklerde yapılması düşünülen rotasyon da sınır birliklerindeki yapılanma da baz alınıyor!..

YAZARIN NOTU:

-AHL'DE BÜYÜK OPERASYON-

Değerli okurlarım. Kendimi methetmek gibi olmasın ama inanın dostlar sayesinde özellikle İstanbul Gümrüğü'nde ne oluyorsa anında haberim oluyor!.. Mesela son haber Atatürk Havaalanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'nde yapılan cep telefonu operasyonu.. 6 kişi hakkında işlem yapıldığı, 13 bine yakın cep telefonunun yakalandığı bu haberi sizler için araştırıyorum. Haberimde araştırdığım önemli noktalardan biri de, tabiî ki telefonların indirildiği antrepo. Çok yakında, bu operasyonun bütün detaylarını tabii yine bendeniz Aykut Onur Kalaycı'nın köşesinden okuyacaksınız. Şimdilik sağlıkla kalın sevgili okurlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum