1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BAŞKENT ANKARA VE İSTANBUL’A 1 TON UYUŞTURUCU NASIL GİRER?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BAŞKENT ANKARA VE İSTANBUL’A 1 TON UYUŞTURUCU NASIL GİRER?

A+A-

BAŞKENT ANKARA VE İSTANBUL’A 1 TON UYUŞTURUCU NASIL GİRER?

 

Yani çıldırmamak elde değil! Yazmamak, isyan etmemek elde değil! Gençleri katleden şerefsizlere beddua, küfür etmemek hiç elde değil! Arkadaş neler oluyor? Ticaret Bakanlığımızın, İç İşlerimizin, Jandarma Genel Komutanlığımızın sayın yetkilileri uyuşturucu ile yaptığınız mücadeleyi canı gönülden destekliyorum. Siz, sizler şu an mücadele değil uyuşturucu ve uyuşturucu satıcıları ile savaş yapıyorsunuz

ANKARA VE İSTANBUL’A 1 TON UYUŞTURUCU NASIL GELİR?

Ancak, ancak ve ancak sayın yetkililer ülkemin başkentine, ülkeme 100 kilo değil, 200 kilo değil 500 kilo değil Allah aşkına 1 TON uyuşturucu nasıl girer? Ellerinize sağlık, emeğinize sağlık 1 TON uyuşturucuyu Ankara'da ve İstanbul'da yakaladınız ancak ve ancak sayın ilgililer bu metamfetamin İran'da, Türkiye sınırında üretilir. Koca gümrüğümüzün olduğu, sınırlarımızı askerlerimizin koruduğu ülkeme tam 1 ton metamfetamin nasıl girer? Kim, kimler sokar bu illeti?

Kamu görevi yapan bir gazeteci olarak soruyorum. Bu illeti, gencimi, evlatlarımızı zehirleyen uyuşturucuyu ülkemize sokanlar hakkında neden bir şey yapılmaz?

NEREDE BUNU İÇERİYE SALLAYANLAR?

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye'nin başkenti Ankara'ya (Güdül ve Gölbaşı) ve Türkiye'nin en iyi korunan, en kalabalık ili İstanbul'a (Kağıthane Beylikdüzü) ne kadar bu uyuşturucu nasıl ülkeme sokulur. Bu ağırlıkta bir uyuşturucunun ta başkente kadar gelmesi bir beka sorunu değil midir? Bu ağırlıkta bir uyuşturucunun arkasında sadece 1'i yabancı uyruklu 6 kişi mi vardır? Hani bir gazeteci olarak soruyorum nerde bunu içeriye sallayanlar? Nerede kamu görevlileri? Gencimi, evlatlarımızı uyuşturucu baronlarına kimler peşkeş çekiyor? Kimdir bu gözünü para hırsı bürümüş o isimler? Sizlere güveniyoruz, hep güveneceğiz ve bekliyoruz.

Allah Yardımcınız Olsun...!

KAÇAK SİGARA HORTLADI

Türkiye dahil özellikle Avrupa ülkelerinde de sigaraya yapılan aşırı zamlar sigara kaçakçılığını yeniden hortlattı. Kaçak sigara artık ülkemize sokulan bir madde değil aynı zamanda Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya gibi ülkelere de sokulan bir madde haline geldi. Başta İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimleri ile Ticaret Bakanlığı birimleri hatta ve hatta denizlerde Sahil Güvenlik personeli kaçak sigara bakın sigara filtresi demiyorum (makaron) üretilmiş paketlenmiş sigaraya karşı alarma geçti. Son iki haftada yurt içinde biri denizde olmak üzere çok başarılı operasyonlar yapıldı.

İSTANBUL'DA GEMİYE BASKIN

Kaçak sigara ile ilgili operasyonlardan en önemlisi İstanbul'da gerçekleşti. Gümrük Muhafaza ekipleri gemi takip sistemlerindeki verileri analiz ederek, Somali bayraklı geminin zincirlik bölümündeki menhol kapakları içerisinde ve tanklarda, piyasa değeri 8 milyon 767 bin 572 lira olan toplam 144 bin 280 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Ellerinize, kollarınıza sağlık sağolun var olun!

Bu çok 'GİZEM'li gemiyi aynı bir AUDİ hızında çağıranlara yazıklar olsun derken, yakalayanlarınsa hepsinin alnından öperim. Şunun da altını çizmek isterim. Söz konusu operasyona Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki İstanbul Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanlığı personeli de katılmıştır.

GAZİANTEP'TE JANDARMA TOKADI

Sigara kaçakçılarına bir darbe bir tokatta Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanlığı personelinden geldi. 18 Mayıs günü yapılan operasyonda ekipler piyasa değeri 1 milyon 67 bin olan 17 bin 55 paket kaçak sigaraya el koydu. Kaçakçılar yargıya teslim edildi. Elinize, kolunuza sağlık.

BEKLİYORUZ, BEKLEYECEĞİZ..

Görünen odur ki, etkihaber ve etki tv'de sıkça paylaştığımız makaron kaçakçılığı artık ivme kazanmış ve paket sigaraya dönmüştür. Güvenlik birimlerimiz özellikle yaz aylarında bu konuda sıkça operasyonlar yapacaktır. Yazımı bitirmeden ülkesini seven, ülkesine aşık bir gazeteci olarak devletimiz ilgili bakanlarına tekrar hatırlatmak istiyorum. 1 ton uyuşturucu, İran'dan Türkiye'ye nasıl girmiştir? Kimler tarafından sokulmuştur? Bekliyoruz, bekleyeceğiz..

Sigara kaçakçılığı yukarıda aktardığımız gibi paketli sigara kaçakçılığına doğru hız almış gibi gözüküyor; 18 Mayıs 2024 günü Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri Piyasa Değeri 1milyon 67 Bin TL Olan 17 Bin 55 Paket Sigara ele geçirildi. Geçmişte gümrüklerde mandal konteynırında ve battaniye konteynırında milyonluk sigaralar yakalanmıştı.

Yukarıda bahsettiğim, Somali bayraklı boş gemi ile yapılmak istenen yeni bir yol olabilir; operasyonda emeği geçenleri kutlarım.

- YAZARDAN SON DAKİKA SICAK NOT -

İPSALA’DAN KULAĞIMA GELENLERİ SİZİNLE PAYLAŞIYORUM.

İDDİALAR OLDUKÇA İLGİNÇ.. ÇOK İLGİNÇ!!

NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN AKTARIYORUM SAYIN OKUYUCUM.

İpsala Gümrük müdürü görevli personele mobing uygulamakta ayrıca memurlar arasında ayrımcılığa varan uygulamalar yapmakta ve bunun sonunda da çok sayıda memur istifa etmekte ya da başka kuruma geçmektedir. Yine yakın zamanda İpsala Gümrüğü’nde bir tır içerisinde X-ray taraması neticesinde kaçak olarak yurda sokulmak istenen binlerce cep telefonu ve elektronik sigara yakalaması gerçekleştirilmiş, yakalama ile ilgili hazırlanan olay tutanağına olay günü bilfiil sahada olan gruplarda görevli gümrük müdürlüğü personelinden tek bir kişiye bile imza attırılmamıştır. Buna karşılılık olay anında sahada bile olmayan gümrük müdürlüğü dışındaki kurumlarda görevli onlarca kişi olay tutanağına imza atmıştır. Gümrük müdürünün olay tutanağında imzası varken emri altında olan sahada görevli personelden bir kişinin bile imzasının bulunmaması nasıl açıklanabilir!!

BİZDE SORALIM, NASIL AÇIKLANABİLİR??

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
144 Yorum