1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BENİM GÜNDEMİM VURGUN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BENİM GÜNDEMİM VURGUN

A+A-

BENİM GÜNDEMİM VURGUN

HAYALİ İHRACAT SORUŞTURMASINDA SAHTE KAHRAMAN YARATILMAK İSTENİYOR!

MİLYARLARCA DOLARLIK HAYALİ İHRACAT VURGUNU’NDA ÖNEMLİ TESPİTLER

Merhaba değerli okuyucularım. Hem mevsimsel olarak, hem de Türkiye’nin siyasi gündemi olarak sıcak saatler yaşadığımız bugünlerde bendeniz Aykut Onur Kalaycı’nın gündemi değişmiyor. Türkiye bir yandan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları, Balyoz Soruşturması’nda generallerin yakalanıp yakalanmayacağı gibi kritik konulara adapte olmuşken; ben de Türkiye’nin diğer önemli bir gündemi olan ve asla halkımın unutmamasını istediğim gündemi sıcak tutmak istiyorum. Bu gündem maddesi, sizinde tahmin edeceğiniz gibi yolsuzluk..

Başta İstanbul Halkalı Gümrüğü’nde olmak üzere Güneydoğu’daki bazı illerde hayali ihracat soruşturmaları devam ederken, soruşturma kapsamında geçen hafta ulusal gazetelerin de geniş şekilde yer verdiği önemli gelişmeler oldu. Geçen yazımda belirttiğim gibi önce milyarlarca dolarlık hayali ihracat olayını soruşturan üç müfettişten biri olan Sercan Bahadır istifa etti. Gümrük Teşkilatı, medya ve hayali ihracat soruşturmasını yakından takip edenler bu kararı tartışırken ardından bir şok istifa karara daha yaşandı. Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan Gümrük Müsteşarlığı’na atanan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın köylüsü olan Müsteşar Maksut Mete de bastı istifayı..

Bu iki istifanın perde arkası hala gizemini korurken, Maksut Mete’nin Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile anlaşamadığı için, müfettiş Sercan Bahadır’ın ise hayali ihracat soruşturması sırasında bir bakanın yakınının arkadaşlarına ait şirketleri soruştururken baskı gördüğü için istifa ettiği öne sürüldü. Bir diğer iddia da, müfettiş Bahadır’ın istifa nedeninin Gümrük Müsteşarlığı’nda halen bir birimin başkanlık görevini yapan kişinin yakınlarına ait şirketleri ve kişileri soruştururken baskı gördüğü iddiasıyla istifa ettiği yönünde oldu..

Milyarlarca dolarlık hayali ihracat soruşturması şaşırtan gelişmelere karşın hala devam ederken, ben sizlere bu haftaki yazımda soruşturmadaki bazı düşündüren detayları aktarmak istiyorum.

Yazmak istediğim ayrı ama çok özel bir konu daha var. Hayali ihracatların ortaya çıkarılmasındaki başarı bazı kesimlerce birilerine mal ediliyor. Hem de kime bir bilseniz; halen yolsuzluktan yargılanan birine..

‘Bir gün hesabını vereceksin!’

Bakın şimdi sevgili okuyucularım. Örneğin Halkalı Gümrüğü’ndeki bu vurgun bir günde mi yapıldı? Tabii ki HAYIR.

Peki, o zaman milyarlarca dolarlık hayali ihracatlar yapılırken görevi kaçakçılığı önlemek, hayali ihracatları engellemek olan Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün çok sayın yetkilileri neredeydi?

Bu işlerden nasıl haberleri olmuyordu?

Bent deresine bakan makam odanızda çayınızı- kahvenizi yudumlayacağınıza baksaydınız ya neler oluyor, kimler yetim hakkı yiyor diye.. Bak kardeşim sözüm sana. Zaten sen biliyorsun bu satırları kime yazdığımı.. Kendini kime pohpohlatırsan pohpohlattır ama yemezler. Bu yolsuzlukların hesabını bugün olmazsa yarın vereceksiniz. Bunu sakın unutma! Zaten ben kimseye unutturmayacağım da. Bunu da bilmiş ol!!

İşte O Şirketler

Gelelim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere, devletin kasasını soyanlara.. Zaten benden başka da yazacak yok bu tosunları. Gümrük Müfettişlerinin hazırladığı soruşturma raporunun 5. ve 6. sayfalarında soruşturma kapsamına alınan bazı şirketlerin adları ve sahipleri şöyle yazıyor.

Golf Tekstil İnşaat Oto Elektrik Sanayi ve Dış Ticaret sahipleri R.B ve D.T, Nuşa Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi MES. Ö, Hakan Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi F.Ö, Dimeks Ahşap ve Metal Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi O.D, YSD Dış Ticaret A.Ş G.A, İcan Elektronik Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi B.D,  Geylani Aslan Hakkâri C.Ç, MİR Kaya Elektrik M.K, Fer-Sa Hakkâri Y.Y, Günpa Tekstil İstanbul A.G,  Bilbar Ulus Taksi-Silopi C.B ve Maktaş Petrol Ürünleri İstanbul

Onları her yerde görebilirsiniz!!

—Peki diyeceksiniz ki, bu şirketlerin ardında hangi kalantorlar var?

—Bunların koruma kalkanı kimler?

 Yazayım sevgili okuyucularım onu da yazayım. Kimler yok ki! Başta devletin en önemli birimlerinden emekli olmuş birçok kişi var. Bu kişileri İstanbul’un önemli gümrüklerinde görev yapan gümrük müdürlerinin odalarında, gümrük muhafaza müdürlerinin odalarında iş takibi yaptıklarına rastlarsınız. Bu kişileri özellikle yalnız İstanbul’da değil Hakkâri, Esendere, Türközü, Habur, Gürbulak, Dilucu, Cilvegözü, Gaziantep’te Kilis, Öncüpınar kapısında iş takibi yaparken görmeniz mümkün. Hatta bu kişiler işi o kadar abartmışlar ki, kulağıma gelen bazı bilgilere göre kirli işlerini yaparken halen aktif görevde bulunan bazı gümrük yetkililerinin de adlarını kullanıyorlar.

“İsterse devlet bulur!”

Bu kişilerin hepsinin adlarını bilmesem de çoğunu biliyorum. Bu yazımda altını çizerek belirtmek istiyorum. İsterse devlette bu kişilerin kimler olduğunu hemen bulabilir. Nasıl mı? Bu kişilerin telefon kayıtlarını bir istesinler ilgili kurumlardan, tabii bir de ciddi şekilde mal varlığı incelemesi yapılırsa bakın o zaman neler çıkıyor ortaya.. Kimlerin atı, hanı hamamı var çıksın ortaya.  Sevgili ‘etkihaber’ciler sevgili gönül dostları. Milyarlarca dolarlık hayali ihracat soruşturması şimdilik Halkalı Gümrüğü’nde yürütülmekte.. Tabi bu böyle kalmayacak. Bana ulaşan bilgilere göre; soruşturma özel fatura kapsamında yapılan yolsuzluk boyutuyla Karaköy Gümrüğü ile Zeyport Limanı’na doğru geliyor. Bakalım buralarda neler olacak? Bu dosyalar açıldı artık. Haa kapatmaya çalışan yok mu? Var tabii ki ama daha öncede dedim ya.  Bu dosyalar kapatılamaz. Kapatmak isteyen de bu dosyaların altında kalır! Benden söylemesi…

YAZARIN NOTU:

Sevgili okuyucularım. Bu soruşturmayla ilgili Gümrük Müsteşarlığı’ndaki bir birimin başkanının yakını olduğu söylenen gümrük müşaviri ve şirket sahibi kişiyle ilgili olarak elimdeki belgeyi sizlere yakın zamanda açıklayacağım. Bekleyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum