1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BÖYLE ATAMA GÖRÜLMEDİ!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BÖYLE ATAMA GÖRÜLMEDİ!!

A+A-

BİRİLERİ SİZİ KANDIRIYOR SAYIN BAKAN!

-GÜMRÜK GÜMRÜK OLALI BÖYLE ATAMA GÖRMEDİ-

OLMADI SAYIN BAKAN OLMADI!!

Sözüm Gümrük Müsteşarlığı'nda son atamaları gerçekleştiren Bakan Hayati Yazıcı'ya.. Çok değil son iki yazımda, Gürbulak Gümrükleri'ndeki iddialar üzerine hassasiyet göstererek bu gümrüğümüzde denetimler yapan Bakan Yazıcı'yı davranışından dolayı övmüştüm. Yazımda, diğer bakanların da sorumluluk alanlarıyla ilgili aynı duyarlılığı göstermelerini istemiştim. Ancaak ! Şimdi izin verirseniz bir gazeteci olarak Gümrük Müsteşarlığı'ndaki son atamalarla ilgili olarak yazacaklarım var. Sayın Yazıcı'ya söyleyecek sözüm, soracak sorularım var.

Akçin ile ilgili soruşturmayı kim başlattı Sayın Bakan?

Öncelikle Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne atanan REMZİ AKÇİN ile işe başlayalım. Sayın Bakan! Kimseye suçludur veya suçsuzdur demek benim haddim değil! O kararı Yüce Türk Adaleti verir. Ama hakkında bu kadar ciddi iddialar bulunan bir kişiyi, hem de Gümrükler Genel Müdürlüğü görevine atamanın mutlaka bir açıklaması olması gerekmez mi?  Yoksa sonradan mı öğrendiniz Akçin ile ilgili iddiaları?.. Bakın, Remzi Akçin ile ilgili iddialar nasıl başladı biliyor musunuz? Bilmediğinizi düşünerek ben size söyleyeyim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen bir ihbar mektubuyla.. Peki, soruşturmayı başlatan kim oluyor doğal olarak? Sayın Erdoğan'ın bizzat kendisi değil mi?

Ya Şubat ayının 8'inde kaçakçılık suçlamasıyla yargılanacak kişi kim?  Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne layık gördüğünüz Remzi Akçin değil mi?

Şimdi adama sormazlar mı? Sayın Bakan Hayati Yazıcı 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' diye.. Bakın Remzi Akçin ile ilgili neler yazılmış, neler çizilmiş: 'Gebze Petro Kimya Ürünleri İhtisas Gümrüğü'ndeki kaçakçılık olayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılan bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı. Soruşturma sonucunda Akçin'in de aralarında bulunduğu bazı gümrük bürokratlarına ulaşıldı. Müfettişler, Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Remzi Akçin hakkında düzenlediği raporda 'Bir menfaat karşılığında olsun veya olmasın kaçakçılık fiilini işleyenlerin hal ve sıfatlarını bilerek yardım etmek' suçunu işlediğini öne sürdü'

Anlayan varsa beri gelsin!!

Yani ülkenin Başbakanı kendisine gelen mektubu çöpe atmayıp, hassasiyet göstererek soruşturma başlatıyor; soruşturma sonucunda devlet milyonlarca liralık zarardan kurtarılıyor; soruşturmanın ucu dönüp dolaşıp Remzi Akçin'e uzanıyor ama o Başbakanın Bakanı soruşturmanın zanlıları arasında olan ve bu ayın 8'inde yolsuzluk suçlamasıyla hâkim karşısına çıkacak olan bürokratı Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne atıyor. Vallaha anlayan varsa beri gelsin. Anlayan anlamayana ağır cezada yargılanan bir bürokratın nasıl Gümrükler Genel Müdürü yapıldığını anlatsın!!..

Bu atamaya iki türlü yorum getirmek istiyorum. Birincisi çok masumhane. Diyorum ki, herhalde ne Sayın Yazıcı ne de bürokratları Remzi Akçin ile ilgili iddiaları gerçekten bilmiyorlar ya da bürokratları çok affedersiniz ama Sayın Hayati Yazıcı'yı kandırıyorlar. Bir de düşünmek bile istemediğim bir şey var. Ne peki biliyor musunuz? Ya mahkeme Sayın Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin'e ceza verirse?.. İşte o zaman yandı gülüm keten helva. Sayın Bakan işinize karışmak ne haddime ama gazeteci olarak bir soru sormak istiyorum 'Mecbur muydunuz bu atamayı yapmaya?’

Gelelim ‘Mersin Gümrüğü’ atamasına..

Yorum yapmak istediğim bir atama da, Mersin Gümrüğü ile ilgili.. İstanbul'daki rüşvet iddialarını ortaya çıkaran İzmir Grubu'ndan Başmüfettiş Murat Kahraman'ı Mersin Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne atadınız. Ancak bu atama kamuoyunda ve bazı gazetelerde Kahraman’ın, rüşvet ve yolsuzluğa ilişkin ve de gümrükçülerle ilgili disiplin soruşturmalarını sürdürdüğü dönemde olması nedeniyle 'tenzili rütbe' olarak değerlendirildi. Bu iddianın hemen ardından siz A.A bir açıklama yaparak, Mersin'in sizin için çok önemli olduğunu, hemen hemen bütün ithalatçı firmalarının merkezlerinin burada olduğunu ve akaryakıt ticaretiyle ilgili çok yoğun şikâyetlerin olduğunu, dolayısıyla buraya atanan Murat Kahraman'ın başarılı olacağını dile getirdiniz. Peki Sayın Bakan, Mersin'de özellikle de akaryakıtta bu kadar sıkıntı varken burada görev yapan Süleyman Tosun'u Bursa gibi önemli bir gümrüğe atadınız. Madem Mersin'de akaryakıtta sorun var; o zaman bu arkadaşı Bursa'ya vermenin bir anlamı var mı?  Olmadı Sayın Bakan olmadı. Bir gazeteci gözüyle, gümrüğü ve teşkilatı bilen ben Aykut Onur Kalaycı'nın gözüyle bu atamalar hiç ama hiç yerinde olmadı.

YAZARIN NOTU: Sevgili www.etkihaber.com  okuyucuları, son atamalarla ilgili düşüncelerimi ve atamalarda neler yaşandığına dair görüşlerimi bir dahaki yazımda da yer vereceğim. Şimdilik esen kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.