1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BU TIRDA NE ARARSAN VAR!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BU TIRDA NE ARARSAN VAR!!

A+A-

BU TIRDA NE ARARSAN VAR!!

Gümrük Muhafaza yakaladı; İtalyan gümrükçüler ise şaştı kaldı!!

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Ve Narkotik Gümrük Muhafaza Ekipleri, bundan kısa bir süre önce İtalya’dan yükü ev eşyası olan iki dorseli tırı yakın takibe alırlar.

Pendik Limanı’na gelen tırda yaptıkları operasyonda, 1 tona yakın makine parçaları ve çeşitli gıda maddeleri olduğu görülür. Tır karnesinde yükün ev eşyası olarak geçtiği, ekiplerin bulduğu eşyaların beyan harici olduğu görülmüş; olaya adı karışan tır şoförü verdiği ifadede ise domuz etlerini İstanbul’daki Gayri Müslim vatandaşların restoranlarına getirdiğini, tırdaki yaklaşık bir tonluk makine parçasının da Türkiye’de yedek parça olarak değerli bir ürün olduğunu belirtmiştir.

Gümrük Muhafazanın bu başarılı operasyonu, İtalyan Gümrükçüleri  bile şaşırttı!!

İtalya’da gümrük işlemleri çok sıkı bir şekilde yapıldığından, beyan harici çıkan eşyaların nasıl tırın içerisine konduğu ise İtalyan gümrükçülerini bile hayrete düşürdü. Çünkü tır dorsesine çelik kuşak konduğu, bu kuşağın bir bölümünün kesilerek bu beyan harici eşyaların tıra konduğu, kesilen çelik kuşağın onarılarak tekrar kapatıldığı İstanbul Kaçakçılık ekiplerince tespit edildi.

Ayrıca ele geçirilen domuz etleri ve yan ürünlerinin, son kullanma tarihlerinin bitmeye yakın olduğu da yapılan operasyonda ortaya çıkarıldı.

Bu başarılı operasyondan dolayı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Ve Narkotik Gümrük Muhafaza Ekiplerini gönülden kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum