1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Canikli, Mesai Arkadaşlarını Tanıyor Mu?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Canikli, Mesai Arkadaşlarını Tanıyor Mu?

A+A-

 

HAKLI ÇIKTIM ‘DAVUTOĞLU BAŞBAKAN’ OLDU

BAKANLAR KURULU İŞ YAPAR

BAKAN CANİKLİ, MESAİ ARKADAŞLARINI TANIYOR MU?

CEMALİM, CEMALİM ASLAN CEMALİM…

 

Övünmek gibi olmasın ama haklı çıktım. Günler hatta haftalar önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın kim olacağını siz saygıdeğer okuyucularımla paylaşmıştım. Dönemin Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olacağının ısrarla altını çizdim. 

‘İşte Yeni Kabine’ başlıklı yazımı okuyanlar çok iyi bilirler tahminim yalnız Ahmet Davutoğlu üzerine de değildi. Siyasi kulislerden çok değerli dostlarımdan aldığım bilgiler ışığında, Davutoğlu’nun hangi bakanlarla çalışacağını da siz okuyucularıma aktardım.

İŞTE O TAHMİNLERİM:

Bunlardan en belirgin, iş yapacak dediğim kişiler yeni kabine içerisinde yerlerini aldılar. Örnek mi? Alın sizeSayın Yalçın Akdoğan ya da Sayın Numan Kurtulmuş. Başdanışmanlık görevinde istikrarlı çizgisinden ödün vermeyen Sayın Yalçın AKDOĞAN Başbakan Yardımcısı oldu. Yine AK Parti’ye geldiği günden itibaren partiye güç katan Sayın Numan KURTULMUŞ da Başbakan Yardımcısı oldu.

Birçok gazeteci, köşe yazarı veya adı neyse bu iki isime hiç şans vermiyorlardı. Ama sonuç onların tahminlerinin çok ötesinde oldu. Akdoğan ve Kurtulmuş, Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabinesinin parlayan yıldızları oldu.

CANİKLİ İŞ YAPAR!

Yeni hükümetin A takımında tahminimde yanılmadığım, ‘Hayır bu olmaz, olamaz’ denilen bir isim daha var. O isim de NURETTİN CANİKLİ oldu.

YAZICI, NEDEN KABİNE DIŞI KALDI?

Hükümette yapılan bu revizyonu arkanıza yaslanıp değerlendirecek olursanız, şu herkesçe malumdur ki hükümet içerisinde tek değişiklik Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın kabine dışı kalması oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı üst düzey bürokratları tarafından sürpriz olarak değerlendirilen durum ise, benim duyduğum kadarıyla pekte sürpriz bir gelişmeye neden olmuş gibi görünmüyor.

Bir gazeteci olarak, bunun nedenini iddia olarak bile olsa yazmak isterim. Sayın Yazıcı’nın değişikliği edindiğim bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın paralel yapıyla mücadelesinde kendisine yeteri kadar destek vermemesi.. Doğru mudur yanlış mıdır? Bunu bilemem ama benim edindiğim kulis bilgileri böyle. Örnek mi istiyorsunuz hemen vereyim..

Örneğin; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bir üst düzey bürokratı Ergenekon Operasyonu aşamasında ‘bu operasyonu yapan savcı yakın arkadaşım’ diye insanları çok sindirdi. Hatta gelen bilgiye göre, o bürokrat  o savcıyla fotoğraflarını ceketinin iç cebinde mendil gibi taşıyıp sağda solda gösterdiğini bilmeyen yok gibi teşkilatta. İşte o bürokrata paralel olmasına karşın bir türlü dokunulamadı. Neden mi? Nedenini siz okuyucularıma ilerideki yazılarımda mutlaka açıklayacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın! Bir de şu bir gerçek ki ne yazıktır Hayati Yazıcı’nın şansı müsteşardan yana da yaver gitmedi. Doğru ya doğru. Gümrükte ardı ardına patlayan kaçakçılık olayları da yine bu sürecin bana göre tuzu biberi oldu.

CANİKLİ’NİN BAKANLIK YOLU

Diyeceksiniz ki Hayati Yazıcı iddiaya göre, böyle kabine dışı kaldıysa Sayın Canikli nasıl bakan oldu ya da Sayın Canikli bakanlık yolunu nasıl tamamladı? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na atanan Sayın Nurettin Canikli benim belirlemelerim ve tahminlerimdeki birinci sıradaki bakan adayıydı. Neden mi? Çünkü Canikli’nin ismi ilk defa bakan adayı olarak söylenmiyordu ya da Canikli bakan yapılmak istenmiyordu. Nurettin Canikli’nin adı çok öncelerde bakan hatta başbakan yardımcısı olarak dillendirilmişti. Ancak her nedense, Sayın Canikli’nin adı bir yerlerden hep geri dönmüştü. Anlayacağınız kabine içerisinde çok iyi işler yapacağına inandığım Nurettin Canikli’nin bakan olma yolu öyle sorunsuz pürüzsüz değildi. Ama kısmet bugünlereymiş. Zaman bu zamanmış…

SAYIN CANİKLİ KİMLERLE ÇALIŞACAK?

Sayın Canikli, devir teslim töreninde de söylediğiniz gibi sorunsuz bir bakanlığa gelmediniz. Gerçektende Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hem kolluk, hem de ticaret işlevi olan önemli bir kurum. Bu kurumda başarılı olmak ise, sizinde altını çizdiğiniz gibi var olan sorunları çözmek istiyorsanız size ilk naçizane fikrimi söylemek isterim. Örneğin; gümrüklerin baş belası olmuş DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ kapsamında yasal telefon dinlemelerine takılmış, kaçakçı ile köçekçi ile haşır neşir olmuş bir takım bürokratlarınız var. Önce ama önce gerçekten suçlularsa bu bürokratlardan kurtulun derim. BENDEN SİZE İLK ÖNERİ…Karar tabiî ki sizin.

‘Defterdarken Tanırım’

Refah-Yol hükümetinde İstanbul Defterdarı olan Sayın Bakan Canikli’yi İstanbul’da görev yaptığım zaman tanıma fırsatı bulmuştum; duruşuyla çizgisiyle kararlı bir kişiliğe sahip bir şahsiyet. Sayın Nurettin Canikli bu görevinden üstesinden gelecektir diye düşünüyorum.

Sayın Canikli’yi şimdiden canı gönülden kutlar; Cenab-ı ALLAH’ın bu yeni görevinde onun yardımcısı olmasını dilerim.

ULA CEMAAAALLL....

Hep siyaset yazdım bu yazımda sizlere. Ankara’da kulislerde olanları anlattım. Şimdi siyasete biraz ara verip Cemal’i yazacağım sizlere. Hani adınaCemalim Cemalimmmm Aslan Cemalim diye şarkı türkü yakılmış Cemal’i. Bu Cemal İstanbul ve İzmir’i mesken tutmuş. İstanbul’da Nişantaşı, Osmanbey ve Merter. Ege’de de özellikle İzmir’de alengirli işler yapıyormuş. Ahh Cemalim Aslan Cemalim Aykut ağabeyin bir takım duyumlar aldı. Bak devleti kazıklıyormuşsun. Benden söylemesi, o kazıkları eline çakarım. Yalnız sana da değil, sana yardımcı olan o bürokratlara da çakarım. Beni tanıyan tanır. Devletin parasını senin gibi tosunlara çarçur ettirmem. Ah Cemalim Aslan Cemalim seni işlerini ve bağlantılarını araştırıyorum. Yakında burada hepsini yazacağım. Seni de senin yardakçılarını da.. Hadi şimdilik sağlıcakla kal. Ha unutma sakın en yakın zamanda görüşeceğiz…  

 

YAZARIN NOTLARI

1-) Bundan önceki yazılarımda, bir muayene memurundan bahsetmiştim sizlere.. O memur geçici görevle Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne eski bakan Hayati Yazıcı’nın talimatıyla gönderilmiş; iddiaya göre bakan bu memurun Gebze Gümrüğü’nde görevlendirilmesini istemiş! Bakan yardımcısı ise, konuya müdahale ederek memurun nereye verileceğini ‘Bölge Müdürü Karar Versin’ demiş. Ama bizim memur boş durmaz ve Gebze’ye gitmek için sekize yakın işadamını bakanlığa gönderir. Acep Gebze ne ola ki?

2-) Mersin’den tarafıma gönderilen bilgi ve belgeleri incelemem biter bitmez, bu ciddi iddiaları yine ilk olarak köşeme taşıyacağımdan emin olabilirsiniz.Bekleyin!

3-) Hangi bölge müdürü, odasına gizli kamera yerleştirmiş? Yoksa kendisi hafiyeliğe mi özendi?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum