1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ÇAYIN İÇİNDEN, KEKİN İÇİNDEN 'EROİN' ÇIKTI!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ÇAYIN İÇİNDEN, KEKİN İÇİNDEN 'EROİN' ÇIKTI!

A+A-

ÇAYIN İÇİNDEN, KEKİN İÇİNDEN 'EROİN' ÇIKTI!..

ELLERİNİZE SAĞLIK

 

İşte budur...! Ellerinize, emeğinize sağlık. Terini akıtan herkesi alınlarından öperim.

Sıcağı sıcağına gümrük, jandarma, sahil güvenlik ve polis operasyonlarında durum aynen şöyle:

Gümrükten başlayalım. Sayın Mehmet Muş'un göreve gelmesiyle birlikte operasyonel anlamda ivme kazanan Ticaret Bakanlığı az önce kamuoyunu bilgilendirmiş. Açıklamaya göre, maestro Mehmet Muş yönetimindeki Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri Kaçakçılık ekiplerince, bir hafta içerisinde farklı illerde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 255 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Yukarıda yazdığım gibi alın teri akıtan her bir görevli canı gönülden kutlarım.

DETAYLAR NEDİR DERSENİZ?

Detaylar da aynen şöyle:

İlk operasyonda, İstanbul Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan analiz neticesinde, Pendik Ro-Ro Limanına gelen bir tır riskli olarak değerlendirildi ve x-ray taramasına sevk edilen tırın dorsesinde şüpheli yoğunluğa rastlandı.

Narkotik dedektör köpekleri ile yapılan aramada, şüpheli görülen dorse kapıları sökülerek açıldı. Kapıların içerisinde oluşturulan gizli bölmelerde 319 paket içerisinde, 84 kilogram eroin cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

ULUSLARARASI KARGO TERMİNALİ

İstanbul'da gerçekleştirilen diğer operasyonda ise, uluslararası kargo terminalindeki bir gönderi riskli olarak değerlendirildi. Kargo, önce x-ray cihazı ile kontrol edildi ve daha sonra dedektör köpeklerle arandı. Söz konusu gönderinin içerisinden toplam 102 kilogram khat cinsi uyuşturucu madde çıktı.

KENYA'DAN KARGO GELMİŞ!

Doğu Akdeniz Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Hatay'da da Kenya'dan gelen uluslararası bir kargoyu riskli buldu. Bitki çayı olarak beyan edilen gönderideki ürünler, uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analiz edildi. Analiz neticesinde 62 kilogram ağırlığındaki ürünlerin bitki çayı değil, khat cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi. Operasyonda, uyuşturucuyu teslim almaya gelen kişi gözaltına alındı.

SİGARA KARTONLARININ İÇİNDE..

Doğu Anadolu Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Esendere Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda da İran'dan Türkiye'ye gelen bir tır şüpheli bulundu. Söz konusu tırda X-ray taraması ve narkotik dedektör köpek kontrolünden sonra gerçekleştirilen aramalarda, sigara kartonlarının içerisine gizlenmiş 6,5 kilogram ağırlığında metamfetamin cinsi uyuşturucu bulundu.

ÇİKOLATALI DEĞİL / ESRARLI KEKLER

Batı Akdeniz Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Antalya'da da Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda içerisine uyuşturucu madde ilave edilen kekleri Türkiye'ye sokmak isteyen şahıslar, Gümrük Muhafaza ekiplerince deşifre edildi. Riskli görülen yolcuların bagajlarında bulunan keklere dedektör köpeklerin tepki verdiği gözlendi. Bunun üzerine numune alınarak analiz edilen keklerin içerisinde esrar cinsi uyuşturucu bulunduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda 6 kutu kek içine ilave edilmiş 500 gram uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucuyu Türkiye'ye getirenler gözaltına alınarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Gümrüğün geçen hafta gerçekleştirdiği operasyonlarda, 255 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken; olaylarla bağlantılı olduğu düşünülen 5 kişi gözaltına alındı.

POLİS - JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK

İçişleri Bakanlığı'na bağlı jandarma polis ve sahil güvenlik birimlerine gelecek olursak son durum da aşağıda yazdığım gibi..

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun maestroluğunda uyuşturucu tacirlerine ağır darbeler indiren bakanlık, Muğla'da önemli bir operasyona imza attı.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Arnavutluk'tan deniz yoluyla getirilen 1,5 ton skunk ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde ticareti ve kullanılmasının önlenmesi ile suçlularla mücadele kapsamında yapılan istihbari çalışmalar sonucu Arnavutluk'tan deniz yoluyla yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

BAKANLIK BİRİMLERİNDEN ORTAK OPERASYON

İzmir ve Torbalı Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın koordinesinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda, yaklaşık 1,5 Ton skunk ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı ayrıca 3 tabanca ele geçirildi.

Öte yandan güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin uyuşturucuyu sürat teknesiyle getirdiği, daha sonra karaya çıkartarak ormanlık alanda sakladıkları öğrenildi.

SOYLU TEBRİK ETMEYİ UNUTMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Muğla Dalaman'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizin koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda yurt dışından ülkemize getirilmeye çalışılan bir tonun üzerinde skunk maddesi ele geçirildi. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerimize tebrikler." ifadelerini kullandı.

Allah Hepinizden Razı Olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
76 Yorum