1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'CİĞER'SİZLER
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'CİĞER'SİZLER

A+A-

'CİĞER'SİZLER

ZAMAN AŞIMIYLA KURTARILAN BÖLGE MÜDÜR VEKİLLERİ KİMLER?

SAYIN BAKAN PEKCAN NE DEMİŞTİ?

Ciğer...

Tıpta...

Vücudumuzun en büyük organlarıdır. Ak ve karaciğer olarak iki hayati organlardır. Karaciğer sindirimde etkin rol alır. Akciğer, temel ve en önemli görevi oksijeni kana vermek ve kan içindeki karbondioksiti kandan atmaktır.

ŞARKILARDA TÜRKÜLERDE 'CİĞER'

Kadifeden kesesi

Kahveden gelir sesi.

Oturmuş kumar oynar

Ah ciğerimin köşesi

ATASÖZÜ İLE CİĞER

  1. Kedinin ciğere baktığı gibi bakmak

    2- Avrat tuz dedi ciğer cız dedi. vs vs vs.

 

GÜMRÜKLERDE CİĞER

17-02-2015 tarihli köşe yazımda "Mersin Gümrük Müdürlüğü’nde 'Kırmızı Et Skandalı'nı siz okuyucularıma detaylıca anlatmıştım. Aradan geçen bu 4 yılda, bu et kaçakçıları Mersin’i terk etmişti..

Ancak gelin görün ki, bu 'Ciğersiz'ler yeni taktik, teknik ve birilerine sırt dayamaları ile Mersin Gümrüğü'ne geldiler. Peki neden? Bu kaçakçıları kim çağırdı veya bu kaçakçılar hangi vatan evladı kamu görevlileri Mersin’den ayrılınca Mersin Gümrüğü’nü kevgire çeviriverdiler? Basit. Tamamen 'Ciğer'sizlik.. Anlatalım..

OLAYIN YERİ VE AKTÖRLERİ BİZCE MALUM..

Olay yeri Mersin... Olayın kahramanları kaldıkları yerden devam eden bir takım 'Ciğer'sizler... Fırtınanın dinmediği ama fırtınalara karşın bazılarının yerinden oynamadığı Mersin'deki bir takım görevlilerin sorumluluğundaki gümrüğümüze kaçakçılar yurt dışından kırmızı et getirmek isterler. Ancak ilk partide riski minimize etmek için dana ciğeri getirirler. Çünkü yurt içinde talep çok fazladır. Hani bol soğanlı eh birazda etten ucuz olan ciğere talep oldukça fazladır. Ama iş 'ciğer'de değil 'ciğer'sizliktedir. Nasıl mı? Devam edelim o zaman..

ANLAYACAĞINIZ 'CİĞER'SİZDİR..

Mersin Gümrüğü'nü yazık ve ne yazıktır ki, makarna süzgecine çeviren kaçakçılar transit beyannamesinde beyanlarını yetkililere 'tavuk kırpıntısı' olarak belirtirler.

Çünkü akıl hocaları, 2015 yılında kırmızı et vurgunundan yargılanan ve halen davası devam eden ve hala muayene kuruluna hâkim olan ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin hiçbir şekilde sorgulayamadıkları, Mersin Gümrüğü'ndeki bazı üst düzey görevliler ve memurlardır. E.. artık ortam müsaittir. Bütün 'ciğer'sizler için 'ciğer'den çalmanın yolu açıktır. Öyle de yapılır. O gün tırımız Mersin Limanı’na gelir ve beyanname açılır. Hat sarıdır. Muayene memuru belge kontrolünü yapacaktır. Ancak Veteriner Uygunluk Belgesi sahtedir. Bu beyanname sarı hatta işlem görüp kapatılırken, eş zamanlı olarak mükellef gümrük müdür yardımcısına başvuru yaparak beyanname iptali ister ve dilekçesine onay alır. Ancak müdür yardımcısı tavuk kırpıntısı beyannamesinin iptalinden hiç şüphelenmez. Çünkü onun için her şey normaldir. Hani anladınız onu değil mi?

CİĞER KOKMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Hatırlatmak gerekirse işlemde olan bir beyannameye iptal dilekçe geldiğinde mevcut beyanname hemen takibe alınmalı ve tam tespite tabi tutulmalıdır. Bu olayda 'dilekçe onaylı olarak mükellefin elindedir'. Taktik bellidir; dışarıda mal değişimi olunca veya bir sorun çıktığında iptal dilekçesi öne sürülecektir.

'Ciğer' kokmuş, ta 2015'ten bu yana kokmaya devam etmektedir. Mersin'i ağır bir koku kaplarken, yıllardır olduğu gibi bu kokuyu bir tek bizim vatan evlatları, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) personeli duymuştur. Yazıyoruz ya Mersin'de ciğer kokmuş ta 2015 yılından beri kokmaktadır. KOM ekipleri olayı çoktan takibe almışlardır. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu söz konusu tır MIP limanı B kapısından takibe alınır. Tır mühürsüzdür ve transit güzergâhında gitmesi gerekirken, birden bire depoya yönelir. Depoya girer ve % 225 Gümrük Vergisi olan değerli etimiz-dana ciğerimiz indirilmeye başlanır. Ciğer indirilirken tam da o sırada vatan sevdalısı KOM polisleri suçüstü yaparlar. Ciğerlere el konulurken tır şoförünün üst araması da yapılır. Ciğersizler şoförün cebine gümrük mührünü, iş takipçisin de cebine hazırda bekletilen iptal dilekçesini sıkıştırmayı unutmamışlardır.

Olay basit bir olay değildir. Olay birçok soruyu beraberinde getirmiştir. Hani konu yargıda fazla deşmeyeyim ama et kaçakçılarını kimler, hangi gruplar çağırmıştır? 'Ciğer'sizler kimlerdir?

Naçizane önerim şudur ki; yazılarımı okuyanlar ve bu yazılar altındaki yorumlara bakanlar son 8 aydır et kaçakçısı muayene yorumlarına dikkat etsinler!! Göstere göstere söylememize rağmen geldi bu olay. Yazılarımı kirli ilişkilerini deşifre etmemem için engellemeye çalışanda aynı gruplar. Bu kişilerde 'ciğer' yoktur. Her zaman dediğim gibi son atamalar, et kaçakçısı muayene ve dönem arkadaşı idare amirleri ve bunların Ankara bağlantıları iyi irdelenmelidir. Üst düzey bazı idare amirleri 'bu ülkenin değerli başsavcıları ile birlikteyim' diyerek birilerine kendilerini neden Mersin’de cazip gösterirler.

2015’te FETÖ ekiplerince organize edilen et kaçakçılığı şimdi hangi gruplarca davet edilip organize edildi? Daha önce Cilvegözü gibi sınır kapılarını tercih eden kaçakçılar neden Mersin Gümrüğü’ne geldi? Son 8 ayda bunlara cazip gelen nedir? Bakanlık yetkilileri Mersin’i neden görmezden geliyor acaba?

Devam edeceğiz ciğer vurgununa önümüzdeki yazılarımızla.. Şimdilik bir hatırlatma ile bitirelim yazımızın bu bölümünü.

BAKAN RUHSAR PEKCAN NE DEMİŞTİ?

Gümrük bölge müdür vekilleriyle yaptığınız toplantıda aynen şöyle demiştiniz Sayın Bakan Ruhsar Pekcan: 'GÜMRÜKLERDE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN MEMURLARI DEĞİL SİZLERİ SORUMLU TUTARIM' Bekliyoruz Sayın Bakan...

ZAMAN AŞIMIYLA KURTARILAN BÖLGE MÜDÜR VEKİLLERİ KİMLER?

MESLEK ADABINA UYMAYANLAR KILIFINA UYDURULDU

Soruşturma konusu aynen şöyle: 'Meslek adabına ve etiğine uymayan davranışlar' Kim bunlar iki bölge müdür vekili. Diyeceksiniz ki 'Peki ne oldu bu bölge müdür vekillerine?' Yeni görevlerine atandılar. Adap - etik nedir uymadan işlerine devam ediyorlar. Onları zaman aşımıyla kurtaran Ankara’daki üst düzey yöneticiler acaba kimler?

 

- YAZARDAN FLAŞ NOT –

Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Talimatları Doğrultusunda, Geçmiş Döneme Ait İşlemlerle İlgili Olarak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Ekiplerince Tam '43 Personel' Hakkında Gözaltı İşlemi Başlatıldı. Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü’nce Geçici Olarak Çok Sayıda Personelin Gürbulak’ta Görevlendirildiği Belirtiliyor..

 

 

- YAZARIN ÖNEMLİ NOTLARI-

1-) Bakanlıkta yapılan toplantıda, kara sınır kapılarında görev yapan personele fazla çalışma ücretlerinde hatırı sayılır miktarda artış yapılmasına yönelik bir çalışmanın başlatılması yönünde ilke kararı alındığı bakanlık koridorlarında dillendiriliyor...

2-) Bayılırım bu son dakika maillerine - haberlerine.. Şöyle diyor bir okurum: 'Mersin Gümrüğü’nden her 10 günde bir kullanılmış oto yedek parçayı hangi gruplar - hangi yöntemle ve son 8 aydır hangi üst düzey idare amirlerin izinleri ile İtalya’dan Mersin’e getiriyorlar? Yakında size bir dosya atacağım' Hadi bakalım bekliyorum sabırsızlıkla...

3-) Ne kendi etti rahat,

Ne âleme verdi huzur..

Yıkıldı gitti cihandan,

Dayansın ehl-i kubûr..

Mütekaitliğinizde koltuk altında beyanname takibi yaparken görüşmemek üzere Sayın Hatip.(tekaüt)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum