1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'ÇÖP'Ü BİRAZ DAHA AÇALIM MI ?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'ÇÖP'Ü BİRAZ DAHA AÇALIM MI ?

A+A-

'ÇÖP'Ü BİRAZ DAHA AÇALIM MI ?

HA DERSENİZ Kİ 'ÇÖP' NEREDE DİYE ?

 

Eş, dost, arkadaş, işi bilen, bilmeyen doğal olarak okuyucu dedi ki; ‘Şu atık pardon çöp konusunu biraz daha açıverin hele. Gerçekten Avrupa'nın çöplüğü mü Türkiye? Nereye gider ne yaparlar bu çöpü? ...’

Eh siz isterseniz de ben de bunu görev bilmem mi?

Konuyu can alıcı bir soru ile açalım o zaman? Buyurun sevgili okurlar…

Efendim ufkumuzu açacak, konuyu derinleştirecek o soru şu: Bu kadar atık pardon çöp ülkeye girerken, bu çöpler nerede? 100 puanlık uzman soru...

Hemen cevabını yazalım satırlarımıza...

Şaşıracaksınız biliyorum ama çöp şuan gümrüklerin tam kalbinde! Limanların tam ortasında! Benim belirlemelerime göre, çöp konteynırların içerisinde bekliyor. Ama işin garip tarafı bu çöplerin ne alıcısı var, ne arayanı, ne de soranı..

Şöyle ki;

Gümrük memurlarının uygun bulmadıkları ve ithalata uygunluğu bulunmayan firmaların çöpleri memleketin gümrüklerinde, limanlarında.

Diyeceksiniz ki, bu firmalara kim izin verdi? Bu firmalar nerede?

Hadi onu da bendenizden öğrenin.

Bu firmaların tamamı paravan ve kâğıt üzerindeki firmalar. Anlayacağınız Hayalet Firmalar.

Peki...! Hayalet firmaların hangi limanlarda ne kadar çöpü kaldı derseniz inanın bu sorunun cevabı yok! Anlayacağınız devlet sırrı gibi saklanıyor. Niye açıklanmıyor? Bilinmiyor..

Ya bu gavurun çöpleri hangi limanlarda diye soracak olursanız; birkaçını sıralayalım: Kocaeli’de, Mersin’de, Uludağ'da olduğu benim kulağıma gelen bilgiler arasında..

Bu kadar atık pardon çöpü devlet neden geri gönderemiyor peki? Çünkü gönderici de yok alıcı da. Peki, limanlarda biriken bu çöp konteynerlerinin bekleme ücretini kim ödeyecek? Limanlarda o kadar çöp birikti ki, diğer ürünlerin ithalatını etkiliyor mu? Limanlar tahsil edemedikleri ardiye ücretleri ne kadar oldu? Bu paraları alamayınca limanlar taş mı yiyecek çöp mü öğütecek?

Herhalde yeni yönteme geçer limanlar yakım işine. Kış mevsiminde ısınmak için yakarlar. Ya da denize süpürürler çöpü. Tertemiz olur limanlar.

Ne diyeyim anlayan beri gelsin..

 

- YAZARDAN SON DAKİKA NOT -

Otomobil Uçar Gider! Çok yakında...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
70 Yorum