1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. DEVLETE ATILAN TOKAT VE OSMAN EFENDİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

DEVLETE ATILAN TOKAT VE OSMAN EFENDİ

A+A-

'DEVLETE ATILAN TOKAT VE OSMAN EFENDİ'

 

O TOKAT HEM MEMURA, HEM DEVLETE ATILDI
 

OSMAN EFENDİ'NİN MARİFETLERİ


Bir garip toplantı, devlete karşı ayıp olacak ama bir garip devlet görevlisi. Bir oraya koşuyor, bir buraya koşuyor toplantı salonunun ortasında... Sanki stand up gösterisi yapıyor ama değil! Ayaktakiler devlet memuru, oturanlar ise mükellef. Yer Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü...


COŞMUŞ BİR KERE


Ayaktaki üst düzey devlet görevlisi coşmuş bir kere. Ağzından öyle kelimeler çıkıyor ki, hani freni boşalmış kamyon gibi, hani züccaciye dükkanına girmiş fil misali. O konuştukça ortalık yıkılıyor, o konuştukça salon geriliyor. Sesi ormanda 'Benden büyük yok' diyen aslan misali anlayacağınız. Güç gösterisi dedik ya. Aynen doğru.


DEVLETİN MEMURUNA TOKAT


Sesinin yetmediği veya inandırıcılığını kaybettiği yerde şiddet giriyor devreye. Devletin müdürü devletin memuruna, hem de salonu dolduran mükelleflerin önünde yapıştırıyor tokadı. Tokadı yiyen devlet perişan, devlet mahcup, devlet ayaklar altında. Başını öne eğiyor memur, amirinin attığı tokatla.

Yer Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü.. Sahnedeki ise, Yüce devletin üst düzey bir yetkilisi..


TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU!


Kısa süre sonra CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat stand-up gösterisini paylaşıyor sosyal medya hesabından. Başkent Ankara anında karışıveriyor. Devletin üst düzey görevlisi hem de mükelleflerin önünde memurunu tokatlıyor. Utandıran görüntüyü milyonlarca insan izliyor ayıplayarak, üzülerek. Zaman zaman at kuyruklu saçıyla gümrüklerde isim bırakan tokatçı Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Erdoğan bir anda Türkiye'nin gündemine oturuyor.

Ne desek boş, nerden baksak devlet adına utanç görüntüler bunlar.


BAKAN MEHMET MUŞ'TAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ:


Dedik ya Osman efendinin attığı tokatın sesi Ankara'dan duyuldu diye. Bakan Muş tabii affetmedi bu görüntüyü, stand-up çı o müdür vekilini. Muş az önce bir açıklama yaptı.

Bakan olayın tüm yönleriyle araştırılacağını belirterek şöyle konuştu:


“Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Erdoğan hakkında, bugün sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve yayımlanan videolarda yer alan hususların tüm yönleriyle incelenmesi ve soruşturulması için Bakanlığımız müfettişleri görevlendirilmiştir”


Yazık bu Yüce Devlete, Yazık gecesini gündüzünü bu ülke adına harcayan Cumhurbaşkanına, Bakanına..


Bu konunun da sonuna kadar takipçisiyiz efendim..

 

-YAZAR SON DAKİKAAA NOTU-

AL SANA TOKAT

TOKAT ÖYLE ATILMAZ, BÖYLE ATILIR OSMAN EFENDİ

Devletin müdür vekilinin, devletin memuruna attığı tokatı devlet yerde bırakmadı. Devlet Osman Efendi’ye 'tokat öyle atılmaz böyle atılır' dedi. Bizim Osman Efendi’yi görevden alıverdi, yüreklere su serpti.

Bakanlıktan yapılan kısa açıklamada şöyle denildi: 'Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Erdoğan idari tahkikat sonucu görevinden alınmıştır'

Bu hassas konu, çok ince detaylarla çok yakında bendenizin köşe yazısında!..

İLK OLARAK ETKİHABER'İN DUYURMUŞ OLDUĞU "SAYIN İBRAHİM AKSOY’UN GÜRBULAK GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET BÖLGE MÜDÜR VEKİLİ" OLARAK BAKANLIKÇA GÖREVLENDİRİLDİĞİ KESİNLEŞTİ.

..................................

 

** YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ KULİS BİLGİSİ **

 

İstanbul semalarında uçan kuşlar;

Muratbey Gümrüğü’nde (zaman zaman bizim okuyucu yorumlarında ismi geçtiğine rastladığım, bazılarını da basın etik kuralları gereği ! yayınlayamadığımız) R.A. isimli Muayene Memuru’nu, “Muratbey’i düzelttik, kumaşçılar Samsun'a kaçtı, sıra artık limanlarda, şu yarım kalan işi tamamlayalım” diye hareketlenerek, İstanbul’un büyük deniz gümrüklerinden birine gönderileceğini kulağıma fısıldamakta...

Aynı kuşlar kulislerde; bu muayene memurunun 12 Şubat 2022 günü aslında önce Ambarlı Gümrüğü’ne, bir gün sonra ise özel rica ile Muratbey’e tayin edildiğinden beri bu gümrükteki HKM/KEMTV servisinde yerinden hiç kıpırdamadan ve başka bir yerde çalışmaksızın, konuşlandığını ve hatta aynı müdürlükte çalışan meslektaşı muayene memurları ile kurulan whatsapp grubu üzerinden, adeta gümrük müdürü yetkisi ile tüm gümrük işlemlerinin yürütülmesinde karar merci olduğunu hatta 15 günlük periyodik değişen muayene kurulu listesini dahi bu arkadaşın hazırlayıp müdürünün imzaladığını, bu işleri yürütürken bir yandan dürüstlükten dem vurduğunu ama diğer yandan meslektaşları arasında ayırımcılık, tanıdıklarını görevlendirmede kayırmacılık gibi çeşitli nahoş söylentilere de sebep olduğunu da söylemekteler.

Whatsapp mesaj kayıtlarının silinebildiğini ben de biliyorum, merak etmeyin! Ama yine de merak edip bende araştırdım.

Bu muayene memuru arkadaş gerçekten 11 aydır başka hiçbir görevde bulunmadan sadece bahsi gecen serviste çalışmış. Tabii, idare amirinden aldığı güçle, bunca zaman koca Muratbey Gümrüğü’nde böylesi söz sahibi olan bir muayene memuru ister istemez herkesin dikkatini çeker. Bakarsınız gün gelir bu da başka idari bir araştırma konusu olur.

Madem bu kadar sevk ve idareye meraklı, neden sınava girip kazanıp da gerçek bir idare amiri olmaz, o da ayrı bir konu..

Ben, İstanbul’daki diğer gümrük müdürlerinin bunu kabullenebileceğine inanmak istemem.Bakalım gideceği gümrükte de böylesine önemli görevler üstlenebilecek mi? Her kuşun eti yenecek mi? Ben, İstanbul’daki diğer gümrük müdürlerinin bunu kabullenebileceğine inanmak istemem.Ben, İstanbul’daki diğer gümrük müdürlerinin bunu kabullenebileceğine inanmak istemem. Her kuşun eti yenecek mi? Ben, İstanbul’daki diğer gümrük müdürlerinin bunu kabullenebileceğine inanmak istemem.

Aynı kuşların son sözü şöyle: Dürüstlük erdem değildir. Erdem adil olabilmektir. Güç eğer adil değilse adı kaba kuvvettir.

Bak sen şu İstanbul semalarında uçan kuşlara, neler de biliyorlar..!?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
231 Yorum