1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ‘ETKİTV’ SİZE MERHABA DİYOR SEVGİLİ İZMİRLİLER!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

‘ETKİTV’ SİZE MERHABA DİYOR SEVGİLİ İZMİRLİLER!

A+A-

'ETKİTV’ SİZE MERHABA DİYOR SEVGİLİ İZMİRLİLER!

MERSİN LİMANINDA 'VAR MISIN-YOK MUSUN?'LU KOKAİN OPERASYONU

- AÇIL KONTEYNIR AÇIL -

AKARYAKIT KAÇAKÇILARI, GÖZÜNÜZ AYDIN CANIM...

 

Sevgili okur, hemen ilk başlığımızdan başlayalım yeni haftanın yeni yazısına... Evet..! Etki TV size 'merhaba' diyor sevgili İzmirliler. Artık İzmirlinin de kentini, kent ekonomisini, Gazi Mustafa Kemal'in meclisine gönderdiği milletvekillerini, belediye hizmetlerini, kent siyasetini, kültürü, turizmini ve sporunu takip edebileceği bir televizyonu var artık: Etki TV... Etki TV'nin merkezini İzmir yaptık. E..merkez İzmir olunca da başına yüzde yüz İzmirli bir gazeteci geçirmeyi de kendimize görev saydık. EtkiTV.com genel yayın yönetmenliğine Ufuk Türkyılmaz'ı geçirdik.

UZUN YILLAR ANKARA'DA ÇALIŞTI

Tanımayan var mı kentte Ufuk Türkyılmaz'ı? Mesleğe Yeni Asır Gazetesi'nde başladı Türkyılmaz. Sonra Sabah Gazetesi, İnter STAR Televizyonu ve STAR Gazetesi'nde muhabirlik yaptı. Ufuk Türkyılmaz'ın daha sonraki durağı Ankara oldu. Ankara'nın en karışık, en yoğun olduğu hani şu Ergenekon, Balyoz vs. operasyonları, Tandoğan mitingleri, Danıştay'a gerçekleştirilen kanlı saldırı, Hablemitoğlu suikastı, milyonlarca dolarlık polis, gümrük operasyonlarında güvenlik muhabirliği yaptı.

O dönemin kritik kurumları İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve bağlı kuvvet komutanlıkları ile gümrük müsteşarlığından çok özel haberlere imza attı. Meslekte 35 yılını tamamlayan, sürekli basın kartı sahibi Ufuk Türkyılmaz şimdi ETKİTV.COM için kolları sıvadı. Hayırlı olsun Türkyılmaz. Hayırlı olsun Gazi Mustafa Kemal'in ülküsünü kendine ilke edinmiş, düşmanın böğrüne ilk kurşunu atan, güzel İzmir'in güzel insanları... 

MERSİN LİMANI'NDA VAR MISIN YOK MUSUN?

Acun Ilıcalı'nın ‘Var mısın Yok musun?’ programını bilmeyenimiz yoktur herhalde. İnsanların önlerinde mühürlü kutular, içlerinde ya yok değerinde para ya da milyonlar.. İşte bu programın benzeri geçenlerde Mersin Limanında yaşandı. Yetkililerin önlerinde o kutulara benzer ağızları mühürlü, kilitli konteynırlar içlerin de ise hani Acun'un verdiği paranın misli mi misli para edecek 615 kilo kokain. Oyun nasıl başlıyor derseniz aynen şöyle:

KUTUSUNU AÇTIRMAKTA ISRAR EDİYOR..

Mersin'de 19 Ocak’ta 5 konteynır muz gemiden iner inmez x-raya atılıyor. Fakat 5 konteynırdan 3ünü bazı karanlık eller uçlarından tutup her nedense kendileri X-Ray'a götürüyor. Malum o karanlık ellerce cihaza atılan üç konteynırdan hiç mi hiç yoğunluk alınamıyor. Ya iki konteynır nerede? Şeytan aldı götürdü...! Ancak Mersin Emniyeti Narkotik Şube'ye iki konteynırla ilgili ihbar gidince aslında kutuları (konteynırları) şeytanın değil orada şeytan kılığına bürünmüş görevlilerin sakladığı ortaya çıkıyor. İhbardan sonra bizim çocuklar soluğu limanda alıyor. Alıyorlar ama buz gibi bir karşılama, fazlaca asılan suratlarla karşılanıyorlar. Diyorlar ki bizim çocuklar 'o iki konteynırda kokain var? Onları da x-ray'a atın.' Yok diyor şeytan kılığına girmiş bazı görevliler vallaha da billahi de böyle konteynırlar yok. Ama bizim çocuklar kararlı. E..böyle kararlı oldukları anlaşılınca, Allah'ın kerameti birden ortaya çıkıyor o iki konteynırın aslında sistemde de kayıtlı olduğu görülüyor. 'x-Ray'a koyun diyor bizim çocukların müdürü konteynırları ammaaa. Amma karşı taraftan bir aykırı ses 'Biz bunları x-raya koyduk. Yoğunluk göstermedi.' Bizim çocukların müdürü kararlı mı kararlı başlatıyor var mısın yok musun adlı o ünlü oyunu Mersin Limanında. 'Yok arkadaş diyor. Ben ısrarlıyım kutuma gideceğim. Açın o konteynırları. Daha da kızıyor karşı taraf hatta korkutmaya çalışıyorlar bizim çocukların müdürünü ‘Bak konteynırları açarsan başın belaya girer' diye. Dedik ya kararlı polis müdürü açtıracak kutuyu. Nitekim bunu da başarıyor. Sonuç: BİNGO.. Konteynırların içerisinden tam tamına 615 kilo kokain çıkıyor!

Sevgili okurlarım, bu operasyonda emeği geçen mersin il emniyet müdürlüğü narkotik şube müdürlüğü ile mersin gümrük muhafaza kaçakçılık istihbarat görevlilerini gönülden kutluyorum.

Bu operasyonun, perde arkası çok ama çok daha dehşet verici. Ben şimdilik operasyon soruşturma safhasında olduğu için sekte vurmak istemiyorum. Ha soruşturma bitince mi? Yandı gülüm keten helva...

AKARYAKIT KAÇAKÇILARINA AF MI GELDİ?

Ne yapılmak isteniyor anlamıyorum. Şu sıralarda Ankara'da akaryakıt kaçakçılarına getirilen af konuşuluyor.

Olay şudur ki; TBMM’de gece yarısı af operasyonu yapıldı. Kaçakçılık suçu işledikleri tespit edilerek akaryakıt satış lisansları iptal edilen istasyon sahiplerine af geldi. TBMM Genel Kurulu'ndaki maden yasa teklifine eklenen yeni bir madde ile akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları için lisansları iptal edilen yaklaşık 800 akaryakıt istasyonuna yeniden lisans verilmesinin önü açıldı.

AK Parti grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu 8 AK Parti milletvekilinin önergesinin kabulü ile birlikte, akaryakıttaki kaçakçılık fiilleri affedilerek, istasyonlara yeni lisans için başvuru imkânı getirildi. Akaryakıt kaçakçılığından lisansları iptal edilen akaryakıt istasyonu sahiplerinin affedilmesine yönelik düzenleme geçen yıl seçimlerden önce yine Meclis'te görüşülen başka bir torba yasa tasarısının içine konulmuş ancak dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın affı desteklememesi üzerine genel kurul görüşmeleri sırasında torbadan çıkarılmıştı..

EPGİS: KAÇAKÇILIĞIN ÖNÜ AÇILIR

Yeni affa ilk tepki Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) geldi. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, affın kaçakçılığın önünü yeniden açıp devletin ciddi gelir kaybına uğramasına yol açacağı uyarısında bulundu. Aktaş, “Hepimiz biliyoruz ki, mülk sahipleri bu istasyonlarını tekrar, bilerek ve isteyerek kaçakçılık fiilini işleyecek yeni bir firmaya daha yüksek fiyatlardan kiraya verecek. Bu af yüzünden yeniden kaçakçılık fiili işleneceğinden, devletin tahsil edemeyeceği alacakları artacak ve piyasanın yeni oyuncu isimleriyle kirletilmesinin önü açılacak” dedi. Aktaş, teklife af maddesi eklenirken, yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlayacak LPG istasyonlarındaki asgari mesafe şartını kaldıran maddenin tekliften çıkarılmasına anlam veremediklerini de söyledi.

Pes...Pes...

 

                              - YAZARDAN FLAŞŞŞŞŞ NOT -

'HAYIRLISI' OLUR İNŞALLAH...

..Son Dakika, Son Dakika..

Gümrüğün Yeni Bölge Müdürleri yola çıktı. Herhalde şuan Külliye'de ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağı son parafı, imzayı bekliyor. Herkes bir merak içerisinde. Acaba kim bu isimler? Benim merakım da aynı yönde..

Ne diyeyim 'hayırlısı' OLUR iNŞALLAH...

 

 

GÜMRÜKLER GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI

FLAŞ..! FLAŞ..! Gümrükte 'KADRO' Depremi

Gümrüklerde şu saat itibariyle flaş gelişmeler yaşanıyor...

Gelişmenin adı flaş olunca tabii detayları da  ilk olarak haber siteniz Etki Haber'den alacaksınız. Sevgili okurlarım, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcılıklarına 3 müfettiş (yanlış duymadınız 3 müfettiş) vekâleten görevlendirildi. Gümrüklerde neler oluyor dedirten gelişmeler bununla da bitmedi. Bunun yanı sıra, Gümrükler Genel Müdür Yardımcılıklarına aynı yerde görev yapan 2 daire başkanının vekaleten görevlendirildiği Etki Haber'e ulaşan bilgiler arasında..

Öte yandan, 18 Şubat 2019 Pazartesi günü bakan onayıyla kurulan gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerine ise vekâleten de olsa şu anda bir görevlendirilmenin yapılmadığı kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Camiada ve camiayı yakından takip eden kişiler arasında en çok sorulan soru ise şu oldu: Eski sistemle yürütülen bölge müdürlüklerinin yapmış oldukları işlemler acaba ve acaba sıkıntıya yol açar mı? Sizce...?

 

- Yazardan Önemli Notlar -

1-) 10-OCAK-2019 tarihli ve 30651 Sayılı Resmi Gazete’de Yayınlanan 27 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ticaret Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda Yer Alan Madde 92-1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 465. Maddesi Başlığıyla Aşağıdaki Şekilde Değiştirilmiştir:

Madde 465 (1) Bakanlık Taşra Teşkilatı Kurmaya Yetkilidir.

(2) Serbest Bölge Müdürlükleri Doğrudan Bakanlığa Bağlıdır.

Bakanlıkta 18 Şubat 2019 Pazartesi Günü Madde 465 de Kendine Verilen Yetkiyi Kullanarak Taşrada Yeni Bir Yapılanmaya Gitmiş, Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüklerinin Yerine Gümrük Ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri İhdas Etmiştir.

2-) 7 Ocak 2019 tarihli kaleme aldığım “Gelll..! Mevzuat 5, Kanun-Nizam 10 Lira Geell..” başlıklı yazım üzerine, bakanlık yetkilileri harekete geçti ve bundan sonra mevzuatlara ücretsiz ulaşılacağı kararının alındığı bilgisine ulaştım.

3-) Buradan son kez bazı bölge müdürlüklerini uyarıyorum: Elinizi ayağınızı memurun yolluğundan artık çekin! Bu konuda büyük sızlanmalar var. Bakanın, bakanlık üst düzey yetkililerinin bölge müdürlükleri ziyaretlerinde yapılan yemek ve buna benzer harcamaların memurların yolluklarından kesilerek ödendiği iddia ediliyor.. Koskoca bakanlığın temsil gideri olmaz mı? Ama artık gerçekten yeter lütfen elinizi bu yolluklardan artık çekin! Ayrıca hatırlarsanız, Akdeniz dolaylarında her ay 104 BİN TÜRK LİRASI götüren sakin sana da sesleniyorum; Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum