1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GELELİM FİNAL YAZIMIZA
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GELELİM FİNAL YAZIMIZA

A+A-

- GELELİM FİNAL YAZIMIZA -

MÜFETTİŞLER BÖLGE MÜDÜRLERİNİN GÖREVLERİNDEN ALINMASINI RAPORLARINDA BELİRTMİŞLER!

Sevgili okurlarım..! Sizlere bir süredir adeta yazı dizisi şeklinde global teminat mektuplarıyla yapılan akaryakıt vurgununu yazıyorum. Önce seri yazıma başladığım günden itibaren beni yalnız bırakmayan, mail, telefon ve fakslarla destek olup yorumlar yapan siz okuyucularıma teşekkürü bir borç bilirim.

Gerçekten de ilginiz bana güç bundan sonra yazacaklarım için moral verdi. Bu arada önemle hatırlatmak isterim. Yazımızın finali diyoruz ama sakın yanlış anlaşılmasın! Bu yazım sadece soruşturma safhasının son yazısıdır. Vurgun iddialarındaki mahkeme safhalarını ya da gelişmeleri elbette takip edeceğim ve kamuoyu ile paylaşacağım. Bu işin peşini asla ve asla bırakmayacağım. Bu yazımda sizlere vurguna adları karışan kamu görevlilerinden söz edeceğim. Bu kamu görevlilerinin kimler ve hangi gümrükte hangi rütbede olduklarının altını çizeceğim. Ancak bu önemli ve tarihi vurgunda, yine belgeler ışığında bu kadar akaryakıtın nereye gittiğini yazacağım. Buyurun sevgili okurlarım..

BAKIN KİMLER ALMIŞ?

EGEOİL firması tarafından ithal işlemleri gerçekleştirilen motorin cinsi eşyaların yurt içi satış işlemlerinin incelenmesi sonucunda, EGEOİL Akaryakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.tarafından ithalat işlemleri gerçekleştirilen motorin cinsi eşyaların A…T Samsun ve İzmir tesislerinden aşağıdaki tabloda unvanları kayıtlı bulunan firmalardan satın alındığı,

adsiz1-004.jpg

 

'Yukarıdaki tablonun incelenmesinden de anlaşılacağı üzere, EGEOİL Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından ithal işlemleri gerçekleştirilen toplam 133.733.562 litre motorin cinsi eşyaların yüzde 97'lik kısmının  (129.908.847 litre) A…T antrepolarında M….L Petrolcülük İç ve Dış Ticaret A.Ş ile A…...Ş Petrol Ticaret A.Ş firmalarına satıldığı, geri kalan yaklaşık yüzde 3'lük kısmının ise (3.824. 715 litre) yukarıdaki tabloda unvanları bulunan firmalara satıldığı anlaşılmıştır.'

Vay anam vay...! A…T, A……Ş Petrol vs kim bunlar acaba. Ne yaptılar bu kadar akaryakıtı. Araştırıp en kısa zamanda size döneceğim sevgili okurlarım. Şimdi bu satış, kapış vs. olayı ile ilgili müfettişleri hazırladığı raporun sonuç bölümüne gelelim.

PKK VE FETÖ VURGUSU 

Müfettişler raporlarının en hassas bölümünde soruşturmanın PKK ve paralel yapılanması FETÖ ayağına dikkat çekmişler. Müfettişler raporlarında 'EGEOİL firmasının ithal etmiş olduğu motorin cinsi eşyaların tamamına yakın bölümünün yurt içerisinde A……Ş Petrol ve Ticaret A.Ş ile M….L Petrolcülük A.Ş şirketlerine satılması hususlarının vergi usul kanunu ile ÖTV mevzuatı hükümleri çerçevesinde değerlendirmek üzere Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bir örneğinin gönderilmesi.

Bu soruşturma raporunun PKK ve paralel yapılanması FETÖ kapsamındaki iddialarını İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına yönelik  2952197/315 sayılı 16.06.2015 tarihli yazısıyla PKK ve paralel yapılanması FETÖ kapsamında değerlendirilmesi için gönderildiği anlaşılması üzerine müfettişler gümrük bakanlığından raporlarında yer alan tespit değerlendirmelerin yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na gönderilmesini istemişler.

RAPORDAKİ TOSUNLAR

Müfettişlerce 23.06.2017 026/B/04-01 sayılı hazırlanan idari raporun sonuç bölümündeki en çarpıcı detay ise, olaya adları karışan memur-amir ve müdürlerin kimler olduğu ile ne yapılması gerektiği konusunda olmuş. Soruşturma raporuna göre;

Gümrük Müdürü T.A (Aliağa), Gümrük Müdürü G.N (Körfez Petro Kimya), Gümrük Muhafaza Müdürü H.Z, Gümrük Müdür Yardımcısı Ş.Y. (Samsun), Gümrük Müdür Yardımcısı Vekili aynı zamanda muayene memuru M.Ö. (Samsun), Gümrük Muhafaza Bölge Amiri Ö.E (Aliağa), Gümrük Muhafaza Bölge Amiri Vekili Ö.U. (Aliağa), Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Bölge Amiri H.T. (Samsun), Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Kısım Amir Vekili N.A. (Samsun), Muayene memurları K.A (Aliağa), E.E. (Aliağa), VHKİ memuru U.A. (Aliağa), emekli VHKİ memuru Y.B. için devlet memurları kanunun 125 D-n maddelerinde yer alan 'VERİLEN GÖREV VE EMİRLERİ KASTEN YAPMAMAK' fiili çerçevesinde kademe ilerlemesi durdurulması cezası uygulanması gerektiği belirtilmiş.

Aynı raporun idareciler yönünde verilen kanaatte ise;

MÜFETTİŞLER RAPORLARINDA, İLGİLİ GÜMRÜK TİCARET BÖLGE MÜDÜRLERİNİN GÖREVDEN ALINMALARINI TALEP ETMİŞLER!

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü N.E, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü M.A., Orta Karadeniz Ticaret ve Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü M.Ö. içinde aynı maddenin uygulanmasını istemiş! Yapılan ihbarlardan sonra, harekete geçen müfettişlerimiz soruşturmalarda adı geçen bölge müdürlüklerinde olayda sergiledikleri tutum ve davranışların CİDDİ YÖNETİM ZAAFİYETİNE işaret ettiği değerlendirildiğinden bölge müdürlüğündeki görevlerinden alınmalarını talep etmişler. Müfettişler raporlarının Personel Daire Başkanlığı ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’ne  gönderilmesi gerektiğini vurgulamışlar.

ŞAKA ŞAKA

Müfettişler raporlarının en son bölümünde ise, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Akaryakıt Kaçakçılık Olayında uyuyan, körler sağırları oynayan, yapılan milyonlarca soygunu anlayamayan Angaradaki yöneticilerin de ceza alması gerektiğini; eğer bu yöneticilere ceza verilmezse soruşturmanın amacına ulaşmayacağını ama Allah katında değerlendirileceğini belirtmişler. Ahhh ahhh. ŞAKA ŞAKA..

- YAZARIN NOTLARI -

1-) EYY ANKARA! Çıldır Aktaş Gümrüğü’nde çalışanların feryadını artık duyunuz! Bu kapımızda görev yapan 18 Gümrük Muhafaza Personeli 24/24 esasına görev yapmaktalar.. Eyy yetkililer, gözünüzü artık batıdan biraz da doğuya çevirseniz nasıl olur?

2-) Değerli okurlarım, bir iddiayı daha sizlerle aktarmak istiyorum: Bakanlıkta sahte genelgeyle ilgili bir soruşturma başlatıldığı duyumunu aldım. (Bu işin içinden de sakın ola Fetöcüler çıkmasın!!)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum