1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'GÜMRÜĞE TAZE KAN VE ÖNERİLERİM'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'GÜMRÜĞE TAZE KAN VE ÖNERİLERİM'

A+A-

GÜMRÜĞE TAZE KAN VE ÖNERİLERİM

BAKIN SAYIN USLU

BAKIN SAYIN EFE

 

Gümrüklerin kalbinde önemli değişiklikler yapıldı kısa süre önce.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü ve Personel Genel Müdürlerinin yurt dışına müşavir olarak görevlendirilmesi çıkınca, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne aynı yerde Genel Müdür Yardımcısı Vekili Bekir Can Uslu getirildi. Uslu kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile asaleten önce genel müdür yardımcısı ve sonrasında da genel müdür oldu. Hayırlı Uğurlu Olsun!..

Bu atama ile birlikte Personel Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Oğuzhan Efe de kısa bir süre sonra bu göreve asaleten getirildi. Hayırlı uğurlu olsun!..

Her iki genel müdürümüze de görevleri de başarılar dilerim. Zor görevler Allah yardımcıları olsun...

 

YAZIMIZIN KONUSUNA GELECEK OLURSAK..

 

Yazımızın konusu her iki genel müdürümüze de kamu adına görev yapan bir gazeteci olarak naçizane öneriler olacak. Nasıl mı? Bakın anlatayım...

 

SAYIN USLU;

 

Genel Müdürlüğünüzde bir adli kolluk bölümü var. Sizlerde biliyorsunuz ki, görevlendirmelerin genel müdürlük tarafında yapıldığı hepimizin malumu. Diyeceğim odur ki, bu adli kolluk da görev yapan muhafaza görevlilerinin oranı %30. Kalan % 70 de gümrük kapılarında iç gümrükte görev yapıyorlar. Sizin genel müdürlüğünüzde % 70 de görev yapan memurlarınızdan bir seçim yaparak bu yüzde 30'un içerisinde görevlendirmeniz çok yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Böylelikle bu memurlarda 'Bizde bu yerlerde görev yapabilirmişiz. Genel Müdürlük bizi de düşünmüş' diyerek kendilerine özgüven sağlamış olurlar. Sayın Uslu hatırlar mısınız bilmem Bakan Canikli bir görevde uzun kalanlar için mahallileşme oluyor diyerek değişiklik yapmıştı taşra teşkilatında. Hatırlatmak istedim.

 

SAYIN USLU;

 

Bakın çok önemli ve gümrüklere yakışmayan bir sorundan söz edeyim sizlere değerli genel müdür. Gümrüklerde komedi filmine dönüşen kılık kıyafet bilmecesinden. Bana göre muhafaza görevlilerinin yaz ve kışlık üniformalarına hemen el atmayı şiddetle öneririm size. Üstelik bu işi yapmanın tam da zamanı. Gümrükçü yazın ne giyeceğini kışın ne giyeceğini bilmeli. Ülkemize giren yabancıları karşısında kılığı kıyafeti düzgün Türk görevlilerini görmeli. Özellikle ve özellikle Doğu’daki kapılarımızda görev yapan arkadaşların lojman sorunları çok büyük. Karla kışla mücadele eden görevliler bir de kısıtlı olanaklar olan doğuda büyük barınma sorunları yaşıyor. Şimdi kış eğer bu soruna el atarsanız inanın o çalışanların gönlünde taht kurarsınız. Unutmadan Sayın Uslu, birde aile bütünlüğü için gerekli çalışmaları yapacağınıza inancım tam.

 

‘HOŞGELDİN SÜRPRİZİ’

 

Sayın Uslu dilim döndüğünce ve sorumluluk alanınızdaki göze batan birkaç sorunu sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım size yardımcı olmuşumdur. Eğer olmuşsam da bundan gurur duyarım. Bu arada arkadaşlar size hoşgeldin operasyonu yapmışlar. Çok önemli bir kaçakçılığa dur deyip operasyon düzenlemişler. Temennim odur ki atandığınız genel müdürlükte bu operasyonlar peşi sıra devam etsin. Tekrar görevinizde başarılar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin.

 

DERSENİZ Kİ, 'OPERASYONUN AYRINTILARI NELER?'

 

Madem operasyondan söz ettik birazda etkihaber.com farkıyla detaylarını aktaralım siz okuyucularımıza. Yakın tarihte sigara kaçakçıları yöntem değiştirdiler yazıma dudak bükenlere İzmir'de 4 milyon doldurulmuş sigara ele geçirildi. Bakanlığın gümrük muhafaza ekipleri İzmir'de yasal olmayan yolla üretilen 4 Milyon Sigaraya el koydu.

 

Operasyonda, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü operasyon dairesine bağlı Tütün Kaçakçılığı ile Mücadele özel ekibi ve Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İzmir'e makaron sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçer. Söz konusu tır Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Turgutlu- İzmir karayolunda fiziki takibe alınır.

 

ALSANCAK LİMANI’NDA ARAMA

 

Tır, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Bornova Işıkkent'te durdurulur. Tırın belgelerine göre dorsede ev eşyası yazılı olduğu görülür. Ancak şüpheli tır Alsancak Limanına çekilir. Burada ince bir ayrıntıyı belirtmek isterim. Tır, Sayın Bakan Mehmet Muş'un TBMM bütçe görüşmelerinde dile getirdiği milli kaynaklarla üretilen MİL-TAR projesi kapsamında geliştirilen ilk yerli X-Ray cihazına sokulur. Tırda cihaz taramasında yoğunluk tespit edilir. Bunun üzerine tırda yapılan kapsamlı aramada 4 milyon doldurulmuş sigara ele geçirilir. Böylelikle Sayın Uslu'ya hoşgeldin denilirken de Bakan Muş'un TBMM'de yaptığı o konuşmaya adeta belge düşülür. Emeği geçenleri canı gönülden kutlar başarılarının devamını dilerim

 

NE KADAR ÖNEMLİYMİŞ DEĞİL Mİ BEYLER?

 

Bu operasyonla sigara kaçakçılığı yazılarımın ne kadar isabetli olduğunu görmek bir gazeteci olarak beni memnun etti. En çok memnun olduğum diğer bir taraf ise ben yazılarımda ısrarla makaron kaçakçılığına dikkat çekerken 'Ya bu da kaçakçılık mı, yok mu yazacak bir şey?' diyen işi küçümseyenlerin suratlarının nasıl kızardığını görmüş olmamdan kaynaklanmaktadır.

 

SAYIN EFE'YE DE UFACICIK BİR HATIRLATMA

Yazıma son vermeden Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne getirilen Sayın Oğuzhan Efe'ye de ufacıcık bir hatırlatma yapmak isterim. Sayın Efe, yıllarca bir türlü tam çözüme kavuşturulmayan atama yönetmeliğinin yeniden gözden geçirilerek birtakım haksızlıklarının önüne geçilmesi sağlamak camiada en büyük beklentilerden biri. Yıllardır çözüme ulaştırılamayan bu sorunu sizlere hatırlatmak istedim. Kolaylıklar dilerim.

ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN!

 

-SON DAKİKAAA BOMBALARIIII-

 

GÜRBULAK'TA TOKAT SKANDALI

 

DEVLETE TOKAT ATILMAZ MÜDÜR BEY!

 

Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde tam anlamıyla bir skandal yaşanıyor.

Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü beyefendi, tüm gümrük çalışanlarının yanında bir devlet görevlisi olan memuruna hakaretler yağdırıp, tokatlıyor. Tokadın ve hakaretin sesi ise Başkent Ankara'dan duyuluyor. Ortalık beyefendinin memura attığı tokat ile çalkalanıyor. Olay örtbas edilmeye çalışılırken, CHP İzmir Milletvekili Sayın Mahir Polat, o utandıran söz ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Gelişmeler, gelişmeler tabii ki bir sonraki köşe yazımızda olacak. Bekleyin!

Devletin memuruna atılan tokat elbette yerde kalmayacak.

 

AYŞE HANIM NEDEN ŞARKA GİTTİ?

Bir Son Dakika Haberi de İzmir'den..

İzmir Serbest Bölge'deki gümrük müdürümüz Ayşe Hanım aniden şark hizmetine gönderilmiş! Neden acaba? Bakacağız ve yakından ilgileneceğiz tabii ki de bu konuyla da..

Çok yakında!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
116 Yorum