1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜKÇÜLERİN SORUNLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜKÇÜLERİN SORUNLARI

A+A-

VAY BENİM GÜMRÜKÇÜ KARDEŞİM

GÜMRÜKÇÜYE BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

GÜMRÜKÇÜ UZAYDAN MI GELDİ?..

‘İŞTE GÜMRÜKÇÜLERİN SORUNLARI’

Merhaba değerli www.etkihaber.com okuyucuları.  Zaman zaman sizlere yazılarım içerisinde, gümrük teşkilatında uzun yıllar çalıştığımı hatta bu nadide kurumdan emekli olduğumu vurgularım. Gerçektende çürük olan elmaların dışında birçok dürüst insanı bünyesinde barındıran bu kurum, gerek personel gerekse işlevliği açısından kamu kurum ve kuruluşları arasında önemli bir yere ne öneme sahip!

Ve tabiî ki böylesi önemli bir kurumun birçok önemli sorunları da var. Ben sizlere bu yazımda kurumun değil de, meslektaşlarımın yani gümrük çalışanlarının (TABİKİ BAZILARININ) sorunlarını dile getireceğim. Ama hemen şunun da altını önemle çizmek istiyorum. Bu sorunları dile getirmek yalnız bu yazıyla sınırlı kalmayacak. Bundan sonra www.etkihaber.com’daki bu köşemden sizin sorunlarınızla daha da yakından ilgileneceğim. Dertlerinize çare bulmak için elimden gelen tüm gayreti gösterip, sorunlarınızı hem kamuoyuna hem de müsteşarlık makamına duyuracağım.

Bu yazımda, tarafıma ulaştırılan binlerce mailden alıntılar yaparak gümrükçülerin şikâyetlerini birebir, noktasına virgülüne dokunmadan sizlere duyuracağım. Tabiî ki gümrükçü arkadaşlarımın kimliklerini gizleyerek, basın yayın etik ilkelerine uyarak..

“NE LOJMAN VAR NE DE SERVİS”

İŞTE O SORUNLAR:

Aykut Bey, devlet gümrükçüyü gözden çıkarmış.  Polisin ve askerin lojmanı varken ve bunlara her geçen gün yenileri eklenirken; bizim lojman yokluğumuz hat safhada. Olanlarda da müfettişler, müdürler, amirler oturmakta. Ev ile iş yerimiz arasında kilometrelerce uzaklık var. Ama gel görün ki her kurum ve kuruluşun servisi varken bizim yok. Bu ayrımcılık değil mi?, Bu hak mı şimdi?

24/24 ÇALIŞIYORUZ!!

Sayın Kalaycı, 15 yıldır gümrük görevlisi olarak teşkilata hizmet veriyorum. İnanın çoğu zaman 24/24 çalışmak zorunda kalıyoruz. Ancak mesai dağıtımındaki adaletsizlik nedeniyle çok mağduruz. Çünkü mesaiyi, yolluğu hep gümrük tarafı alıyor.

80 BİN LİRA YOLLUK ALAN VAR!!

Size Aykut Bey mi diyeyim, Aykut Abi mi bilmiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum; içimizden çıkan biri olarak çok önemli ve ciddi yazılar yazıyorsunuz. Sizden ricam, bizim sorunlarımızı da dile getirip teşkilata ileri gelenlerine duyurmanız yönünde.. Bakın Aykut Bey, her yerde yolluk varken (Bursa-İzmir-İzmit-Samsun vb..) asıl paranın döndüğü yolluğun kralı olan İstanbul'da ki başmüdür bir piyon gibi hareket ediyor. Çünkü bütün yollukları, gümrük memurları müdürleriyle refakate gitmeyip paylaşıyor. Bu rakkama lütfen inanın yıllık 70–80000 lira yolluk alan memurlar var. Oysaki asıl yolluk alması gereken muhafaza memurları geçim derdindeler. Buna da bir el atarsanız bizi çok mutlu ederseniz..

FİİLİ HİZMET BİZE NEDEN YOK?!

Sayın Kalaycı. Sizinde malumunuz 3944 Sayılı Kanuna göre Gümrük Muhafaza Memuru (özel zabıta) olarak çalışırız. Aynı kanuna göre, silah taşırız. Yıllarca 12/12,  24/24 nöbet tutarız. Yaşımız 50 olunca da Emekli Sandığı'nın ilgili maddesine göre yıprandığımız için resen emekli ediliriz.  Ama ne hikmetse kamuoyunda "yıpranma payı" olarak bilinen fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki iş yeri ve işlerde çalışanlar kapsamına alınmayız. Bize neden ‘fiili hizmet zammı’ verilmemektedir anlayan varsa beri gelsin.

YAZARIN NOTU: Sevgili arkadaşlarım. Her türlü sorununuzu, söylemek istediklerinizi, her ne varsa lütfen tarafıma bildirin. Sizlere ulaşmak, sorunlarınıza çare bulmak Aykut Abinizin boynunun borcudur. Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum