1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜKTE FIKRA GİBİ DOLANDIRICILIK İDDİASI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜKTE FIKRA GİBİ DOLANDIRICILIK İDDİASI

A+A-

GÜMRÜKTE FIKRA GİBİ DOLANDIRICILIK İDDİASI

‘BU DOLANDIRICILIĞIN NE MAĞDURU; NE DE ŞİKÂYETÇİSİ VAR! KISACA; KOMEDİ FİLMİ GİBİ..’

Yayın hayatına başladığımdan bu yana www.etkihaber.com sitesinde çarpıcı birçok konuya yer verdiğim köşemde, bu hafta belki de değme komedi filmlerine konu olabilecek bir olayı sizlere aktarmak istiyorum.

Olayın kahramanları Gümrük Müsteşarlığı’nın hatırı sayılı bazı üst düzey yöneticileri..

Olayın konusu ise; ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ ama bu dolandırıcılık olayının ne mağduru; var ne de şikayetçisi..

Çünkü; bu olayda dolandırılanlar kadar en az mağdurda zan altında!..

Kamu kurum ve kuruluşları arasında gerek personel sayısı, gerekse işlevi açısından önemli bir yer olan Gümrük Müsteşarlığı koridorlarında bugünlerde oldukça ilginç bir iddia konuşuluyor.

Değme komedi filmlerine taş çıkartan iddiayı ise, bana aynen aktarıldığı gibi siz değerli okurlarıma birebir anlatmaya başlıyorum.

Gümrük Müsteşarlığı’nda şuan aktif görevde olan 4 üst düzey görevli kişi, Ankara’nın gözde semtlerinden olan Balgat Cevizlidere’de tanesi 250 bin TL. olan (Evet yanlış okumadınız 250 bin TL.) daire almak üzere, yine Gümrük Müsteşarlığı’nda memur olarak çalışan bir görevliyle anlaşırlar. Olaya konu olan 4 kahramanımız, müteahhidi tanıdığını söyleyen memura peşin para olarak her biri 100’er bin TL. olmak üzere 400 bin TL.’yi verirler. Aracı olan memur, yetkililerden aldığı 400 bin TL.’yi müteahhide götürür verir. Gümrük Müsteşarlığı’nın dört üst düzey yöneticisi, bitmek üzere olan evlere ne zaman geçeceklerini hayal ederlerken; beklenmeyen bir gelişme olur. Evleri yapan müteahhit vefat eder.

Bunun üzerine telaşa kapılan yöneticiler, hemen aracı olan gümrük memurunu bulur ve aracı memur ile yöneticiler birlikte soluğu ölen müteahhidin bürosunda alırlar.

Ancak hakkın rahmetine kavuşan müteahhidin çocukları ise, babalarının böylesi bir satışının olmadığını ve muhasebe kayıtlarında 400 bin TL. gibi bir para kaydına rastlamadıklarını belirtirler.

Gümrüğün değerli üst düzey yöneticileri bunun üzerine, paralarını aracı olan gümrük memurundan tahsil etmeye çalışırlar. Ancak gümrük memuru yerinde durur mu?..Uyanık memur bakmış ki durum kritik vermiş emeklilik dilekçesini!..

Memurlarının uyanıklığı, dört üst düzey yetkiliyi daha da bunaltmış. Ne yapacaklarını şaşıran yöneticiler, kendilerini milyarlarca lira zarara uğratan memuru aramalarına rağmen bir türlü bulamamışlar.

Sevgili okurlar; yazımın buraya kadarını okuduysanız, diyeceksiniz ki: ‘O zaman bu kişiler, savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar’

İşte; yaşanılan bu olayın- Gümrük Koridorlarında- günün konusu olan dedikodunun önemli ve düşünülmesi gereken yanı da burada başlıyor: Gümrük Müsteşarlığı’nın değerli dört üst düzey yöneticisi, dolandırıldıklarını ya da mağdur olduklarını devletin hiçbir resmi kurumuna ya da ilgili kurumlarına bildiremiyor. Bildirseler ne olacak? Ne olacağı var mı? Devlet, “Gel bakalım diyecek Nereden buldun bu parayı” diye hesap soracak!! Öyle değil mi?..

“SAHİ NEREDEN BULDULAR BU PARAYI; HADİ BAKALIM SİZ KARAR VERİN!!”

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum