1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HALKALI'NIN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLÜYOR!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HALKALI'NIN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLÜYOR!!

A+A-

HALKALI'NIN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLÜYOR!

HALKALI VURGUNU’NDA VAHİM İDDİALAR

ŞİFRELİ VURGUNDA CEVAP BEKLEYEN SORULAR..

“HALKALI GEREKTİĞİ GİBİ SORUŞTURULURSA ÇOK KELLE KOPAR!..”

Değerli www.etkihaber.com dostları, benim sadık okuyucularım. Bu yeni haftanın sizlere başta sağlık ve beraberinde mutluluk getirmesini dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Bu hafta sizlere, bir önceki yazımın devamı olan yani Halkalıdaki hayali faturalarla gerçekleştirilen ŞİFRELİ VURGUN’la ilgili bana gelen binlerce mail, telefon ve serzenişleri duyurmak istiyorum. Ve bir defa daha buradan başta Gümrük Müsteşarlığı olmak üzere, Maliye Bakanlığını, hatta MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerini kamu görevi yapan bu toplumun bir bireyi olarak uyarmak istiyorum. Tekrar diyorum ki 'Halkalı Gümrüğü' başta olmak üzere İstanbul Gümrükleri'ndeki hayali faturalarla yapıldığı iddia edilen tüm vurgun iddialarının üzerine ısrarla gidin!'

İŞTE VAHİM İDDİALAR;

Köşe yazımın web sayfamızda yayınlanmasının ardından, konuyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bana mail ve telefonla ulaşan okuyucularım ve gümrük camiasından olduğu kanaatine vardığım kişiler, birbirinden ilginç şeyler söylediler.

Bunlardan en ilginç olan iddia ise, E….. Gümrük Müşavirliği’nin gerçek sahiplerinin gümrükten emekli iki gümrük memuru olduğu yönündeydi. Yine önceki yazımda da belirttiğim gibi, yaklaşık 441 beyanname yargıya intikal etmiştir. Ancak E….. Gümrük Müşavirliği’nin yüzlerce sanal ortamda fiilen sonuçlandırılmış olan ihracat dosyalarının yargıya intikal ettirilmediği yönünde.. İddialar arasında; E….. Gümrük Müşavirliği’nin bir takım güçlerce korunduğuna yönelik bilgilerde tarafıma ulaştırılanlar arasında.. Yine önemli bir iddia da; bu işletmenin sözde öyle bir avukatı var ki işini çok iyi biliyor. Ve bu kişinin gümrükten emekli üst düzeyde görev yapmış bir hukuk müşaviri olduğu da altı çizilen iddialar arasında bulunuyor.

Beyanname Başı 100 Dolar

İddialar arasında ilginç ve araştırılması gereken bir detay da var. Güya 'Şifre Vurgunu'nun merkezlerinden olan Ataşehir’de lüks bir konutu işyerine çeviren çete, devletin bazı kurumlarında çalışan kişilerin de kendileriyle beraber hareket ettiklerini iddia edip bu işlerde kullandıkları çocuklara baskı yaparak beyanname başı 100 dolara hayali işlerini yaptırmaktadırlar.

Çetenin elinde rüşvet görüntüsü var!

Yine çok çarpıcı iddialardan biri ise, oldukça düşündürücü.. İddiaya göre; Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nde görevli T. adlı gümrük memuru bir müddet şifresini devleti soyan bu çeteye verir. T. şifre çetesinin hazırladığı beyannamelere yardım eder. Ancak bir müddet sonra bazı gelişmelerden ürkerek çeteye “artık bundan böyle sizin işlerinizi yapmayacağım”  der. Tabii şifre çetesi daha önce T.’ nin kendilerinden rüşvet alırken, cep telefonuyla çektikleri görüntüyü koz olarak kullanır. Çete, T.'ye 'Bize yardım etmezsen görüntüleri medya ya veririz' der. Çaresiz kalan T. ise bunun üzerine şifre çetesine yardım etmeyi sürdürür.

Bu çirkin soygunun, bir de çocuk ve genç yaştaki kişilerin kullanılmasıyla ilgili kısmı olan iddialar da var tabii ki. İddiaya göre; şifre çetesi yaşları 18–22 arasında değişen bu evlatlarımızı kandırarak pis işlerini yaptırmak için onlara hayal edemeyecekleri paralar vermişlerdir. Bu kurbanlar, mutlaka olayı soruşturan veya soruşturacak müfettişler veya diğer yetkililerce dinlenmelidir!

İşte sevgili dostlar; Halkalı Gümrüğü ile ilgili yazımdan sonra tarafıma gelen mail ve fakstan bazıları bunlar. Daha onlarca mail ve faks var masamın üzerinde.. Bunları da zamanı gelince paylaşacağım sizlerle.. Bırakmayacağım bu iddiaların peşini.. Yazımın başında da dediğim gibi, yeni haftanın size önce sağlık getirmesini diler saygılar sunarım.

YAZARIN ÖNEMLİ NOTU: Elimde bulunan bilgi ve belgelerde, gümrüğün çok çok üst düzey bir yöneticisinin adının karıştığı skandalın perde arkasını da tüm araştırmalarım bittikten sonra yine siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum