1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HAYALİCİ DE ÇAĞ ATLADI!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HAYALİCİ DE ÇAĞ ATLADI!

A+A-

HAYALİCİ DE ÇAĞ ATLADI!

- ASPİRİN DAHİ YAKALANAMAYAN GÜMRÜKTE 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE OPERASYON-

 

Şaşırmayın başlığıma ne yani dünya çağ atlar da, hayali ihracatçı çağ atlayamaz mı? Taaaa 1985 yıllarından başlayarak bugüne kadar gelen bu kaçakçılık olayında hep yerinde mi sayacak adamlar? Elbette onlarda zamana ayak uydurup devleti soymanın ince ve püf noktalarını hem de eskisi gibi zahmete katlanmadan kirli işlerini yapmaya çalışacaklar.

Ama ne yazıktır ki, her zaman olduğu gibi devletin polisine ve savcısına toslayacaklar. Aynı iki gün önce Çeşme'de olduğu gibi.

Şimdi hayalicinin nasıl çağ atladığını ya da atlamaya çalıştığını tabii ki etkihaber ve etkitv.com farkı ve detayları ile anlatmaya başlayayım sizlere..

ÇİFTE VATANDAŞLAR

İzmir KOM Şubesi Çeşme'de Alman ve Türk olmak üzere çifte vatandaşlıkları bulunan A.Ş. ve E.B.'nin kurdukları lojistik, madencilik, tekstil, gıda gibi sektörlerde faaliyet gösteren 120 şirket aracılığıyla ihracat yapacaklarını bildirdikleri, ardından da buradan elde edilmiş gibi gösterdiği değerlendirilen 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunu usulsüz yollardan sahte belgelerle ülkeye giriş yapmış gibi gösterileceği ihbarını alır.

1 AYLIK FİZİKİ VE TEKNİK TAKİP

İzmir Polisi ihbar sonrası söz konusu şirketleri ve şirket sahipleri ile üst düzey yöneticilerini takibe alır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluru ile de zanlılar polis tarafından 1 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınır. Bu arada devlete hayali tokat atmak isteyen şirketlerin Çeşme Limanı'nda ihracat yapıp yapmadıkları da incelenmeye başlanır. İnceleme sonucunda 120 şirketin evrak üzerinde ihracat yapılmış gibi gösterip ihracatlarının olmadığı, ihracat ile ilgili gümrük işlemlerinin de sistemde kayıtlı olmadığı görür.

KAMBERSİZ DÜĞÜN OLMAZ DERLER YA

Hazırlık soruşturmasını bitiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri bunun ardından operasyon safhasına geçer. 11 Ocak'ta başlatılan operasyonda ara başlıkta yazdık ya kambersiz düğün olmaz diye aralarında maalesef 4 gümrük çalışanın da olduğu, iki şirket sahibi Alman ve Türk olmak üzere çifte vatandaşlıkları bulunan A.Ş. ve E.B. olmak üzere 6 kişi gözaltına alınır.

KARA PARA AKLAMA

Gözaltına alınan zanlılar hakkında 'Suç gelirlerinin aklanması', 'Görevi kötüye kullanma', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Rüşvet', 'Bilişim sistemlerine girme' suçlarından adli işlem başlatılır. Zanlıların ev ve arabalarında yapılan aramalarda 1 sahte MİT kimliği, 4 adet farklı seri numaraları olan 1 ABD doları, çok sayıda ziynet eşyası ve şüphelilerin kullandığı delil niteliği taşıyan dijital materyallere el konulur.

1 MİLYAR DOLARI AŞAN PARA AKLAMA

İzmir Polisi zanlıları gözaltına aldıktan sonra da işin peşini bırakmaz. Yapılan derinlemesine araştırmada zanlılar tarafından yapılan işlemin tamamen kara para aklama girişimi olduğu ortaya çıkarılır.

Yetkililer söz konusu rakamın 1 Milyar Doları aştığını olayın perde arkasında ise bahis çeteleri veya uyuşturucu satıcıları olduğunun anlaşıldığını belirttiler.

Polis yetkilileri soruşturma kapsamındaki paranın temizlenerek sisteme dahil edilmeye çalışıldığını inceleme sonrasında şirket veya şirketlerin böyle bir ihracat gerçekleştirmediğini söylediler.

CEZAEVİNİ BOYLADILAR!!

Gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheli, 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden 2'sinin usulsüz nakit beyannamesi doldurduğu da soruşturma dosyasına eklendi.

İŞTE BÖYLE SAYIN OKUR..

İşte böyle sayın okur. Artık hayalici ne hayali ihracat yapmak için kumaş parçası, ne çöp veya başka bir şey buluyor. Direkt gümrüğe gidip maalesef ve maalesef ki rüşvet karşılığı anlaştığı gümrükçüler aracılığıyla hayali ihracat yapmak, kara parasını aklamak istiyor. Bereket ki karşılarında Türk Polisi var.

Yazıma son vermeden içimde kurt kaynıyor vallahi sormadan edemeyeceğim.

Sorayım mı?

 

Biiir- İzmir Polisi işe uyanmasaydı, son 10-15 yılda Aspirin bile yakalanmayan Çeşme Gümrüğü'nde (İzmir ve bağlı gümrükleri de dahil) gümrük yetkilileri veya İzmir Başmüdürlükteki amirleri müdürleri bu işe uyanacaklar mıydı?

Yoksaaaa kuzuların sessizliğini oynamaya devam mı edeceklerdi?

İkiiii- Sadece 4 memur mu? Yapmayın Allah aşkına rakam 1 milyar doların üzerinde..

Anladınız siz onu..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum