1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İST.GÜM.KAÇAKÇILIK ŞUBESİNİN BAŞARILARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İST.GÜM.KAÇAKÇILIK ŞUBESİNİN BAŞARILARI

A+A-

İST.GÜM.KAÇAKÇILIK ŞUBESİNİN BAŞARILARI

Değerli okurlarım; bundan önce çalıştığım medya kuruşlarında da işlediğim başta SİMSAR Operasyonu olmak üzere ve Çay Kaçakçılığıyla ilgili olarak yazılarımın devamlarına bundan böyle yalnızca yönetiminde içinde bulunduğum www.etkihaber.com’dan ulaşabilirsiniz.

Bugün ise sizlere, Romanya’dan karbonat adı altında getirilen Çay Kaçakçılığı’nın perde arkasını tüm yönleriyle aktarmaya başlıyorum.

İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Ekipleri, ülkemizde yapılan ihtiyaçtan fazla karbonat ithalatından şüphelenmeleri üzerine yaptıkları istihbarat çalışmalarında Romanya’dan çay getirildiği bilgisine ulaşırlar ve operasyon başlatırlar.

İstanbul Kaçak İstihbarat ve Narkotik  görevlileri, Romanya’dan yola çıkan D…A firmasına ait tırı İstanbul Büyükçekmece Güzelce Mevkiine kadar takip ederler. Burada bulunan bir depoya kaçak çay boşaltıldıktan sonra, tır karnesi üzerindeki aynı tonajda tır karnesinde gösterilen karbonat yükünü koyarak Halkalı Gümrüğü’ne doğru yol alırlar. Ve bu işlemlerin hepsi, operasyonu yapan ekipler tarafından görüntülerle tespit edilir.

Halkalı Gümrüğü’ndeki işlemlerde ise, karbonat olarak işlemleri yapıldığından dolayı ve kaçak çayın da gümrük vergisinin % 145 olduğu da dikkate alınırsa bu kaçakçılığın niçin ve neden yapıldığı açıkça ortaya çıkmaktadır.

Tabii bu kaçakçılığın ortaya çıkmasında büyük çaba sarf eden İstanbul KİN Muhafaza Memuru A.A.’nın ve amirleri T.E. ile M.A.’nın ve de diğer tüm çalışanların da hakkını buradan teslim etmek gerekir.

Birde burada şu noktaya değinmek istiyorum: Zaman zaman gümrükteki dostlarım bana “Hep gümrüğü eleştiriyorsun! Gümrükte de iyi işler pekala oluyor! Bunları niçin dile getirmiyorsun?” gibi serzenişlerde bulunuyorlar.. www.etkihaber.com olarak, bu tür çalışmaları yapan kurumların da pek tabii yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Ama herhangi bir yanlış olduğu taktirde ise, eleştiri hakkımızı çekinmeden kullanacağımızı da dile getirmek isterim.

Sevgili Okurlar; Gümrük Muhafaza’daki son dönemlerde yaşanan bu başarıların temeli başta Sayın Bakan Hayati Yazıcı ve Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü’ndeki yeni yapılanmadan kaynaklanmaktadır. Ayrıca emniyet kökenli-istihbarat yönü kuvvetli Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç ve Kaçakçılık Dairesi Başkanı Mehmet Akıllı’nın da bu başarılardaki payı oldukça yüksek!..

İlerleyen günlerde, İstanbul Kaçak İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün son günlerde TSE’ye tabi ithalatlarla ilgili başarılı çalışmalarını da detaylarıyla işlemeye başlayacağım. Birde yine bu ekibin azimli ve kararlı çalışmaları sonucu Halkalıda ortaya çıkartılan ve o dönemde Halkalı Gümrük Müdürü olan Eyüp Can Medin döneminde yaşanan Kumaş Kaçakçılığı’nın perde akasında yaşananları da, yine bu sütunlarda önümüzdeki günlerde yazmaya başlayacağım.

EtkiHaber’in Notu:  www.etkihaber.com olarak; Mersin'de piyasa değeri 2,5 milyon TL olan 28 bin 752 şişe sahte içki ve içki yapımında kullanılan 12 tona yakın etil alkol ele geçirilen operasyona imzasını atan Mersin Emniyet Müdürü Sayın Arif Öksüz ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdikleri bu başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum