1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. İŞTE GLOBAL TEMİNAT VURGUNUN DETAYLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

İŞTE GLOBAL TEMİNAT VURGUNUN DETAYLARI

A+A-

İŞTE 'GLOBAL TEMİNAT VURGUNU'NUN DETAYLARI

- İZMİR-SAMSUN-KOCAELİ GLOBAL VURGUN HATTI -

PKK - FETÖ KAÇAK AKARYAKIT VURGUN HATTI

 

Korkmayacağım, çekinmeyeceğim açıkça yazacağım dedim; başlıyorum. Önce hemen şunu belirtmeliyim. Devletimin kasasını soyan hortumcuların teminat vurgunları ne yazıktır, ne acıdır ve ne düşündürücüdür ki gümrük çalışanları ya da gümrük yetkililerinin dikkati, çalışması değil ihbar mektuplarıyla ortaya çıkar. Adının gizli kalmasını isteyen ihbarcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Gümrükler Genel Müdürlüğü,  Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,  Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü,  Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Bursa, Mersin, Samsun ve Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerine ayrı ayrı ihbar mektupları gönderir.  İhbarcı, mektuplarında bazı şirketlerin bankalar aracılığıyla sahte teminat mektuplarıyla milyonlarca lira haksız kazanç sağladıklarını ayrıntılarıyla anlatır.

PEKİ! NELER YAZILI BU İHBAR MEKTUPLARINDA…?

İhbarcı kişi, Türk Milleti adına başlıklı bildirimlerinde aynen şunları yazar: 6 yıldır devam eden yolsuzluk, rüşvet ve örgüt artık canımızı burnumuza getirmiştir.  Şimdi 1 dakikanızı alıp devam edeceğim. Ne diyor ihbarcı YAKLAŞIK 6 YILDIR DEVAM EDEN yani 6 yıldır devlet soyuluyor kimse görmüyor, işitmiyor öyle mi? Devam edelim kaldığımız yerden.  Ek sayfada size vereceğim petrol şirketi ve bayileri akıl almaz bir çete ve yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ile birlikte akaryakıt kaçakçılığı yapmaktadır.  Örgüt lideri ....... ...  Akaryakıt Dağıtım A.Ş. ve Ege Oil Akaryakıt Dağıtım A.Ş.’nin yurt dışından getirdikleri ithal akaryakıtı kendi tır filosuyla kendi istasyonlarına dağıtıp nakliyat ve sevkiyat bilgilerini imha etmektedirler. Bunun yanı sıra isimlerini vereceğim istasyonlarda düzenek kurarak vergi kaçakçılığı yapmaktadır.

GÜNLÜK 4 İLA 5 TRİLYON VERGİ KAÇAKÇILIĞI

39 istasyonda günlük 4 ila 5 trilyon lira arasında vergi kaçakçılığı ve akaryakıt kaçakçılığı yapılmaktadır. Jet yakıtı, madeni yağ, tiner solvent ile White karışımı yakıtı Suriye’den gelen yakıtı satmaktalar.  İstasyonlarda düzenek ve sistem vardır. Bölgedeki bütün kolluk güçleri ve yöneticilerine emniyet ve jandarmadaki paralel yapı elemanlarınca EPDK ve gümrük ve adını sayamadığım birçok kurum rüşvete bağlanmıştır. Aylık ortalama 2 trilyon lira bu paralel yapı ve PKK sempatizanı memurlarına sus payı ve göz yumma  payı olarak dağıtılıyor. Bu kaçak akaryakıtların istasyonlarda boşaltılmasından taşımacılığına tedarikine kadar bu bahsedilen memurlar bilgilendirilmekte olup, çok düzgün bir şekilde koordine edilmektedir.  Günlük ortalama 2.500.000 litre mal satılmakta olup elde edilen gelir yaklaşık 4 trilyon lira civarındadır. Elde edilen gelir Kandil, Suriye bir kısmı da terör örgütüne, bu paranın yüklü kısmı ise Fettullah Gülen ve PKK lideri Karayılan’a karayolu ile ulaştırılmaktadır. Irak ve Suriye’den yasadışı gelen kaçak akaryakıtın Mersin Limanı’nda kiralık depolarında ithal ettikleri ÖTV ödemedikleri malla harman edilerek kendi filolarıyla istasyonlara dağıtılmaktadır.

YAPILAN İŞ ŞÖYLEDİR:

Yakıt ithalatında devlet ÖTV’den KDV alıyor. Sonrasında toplam tutardan tekrar KDV’lendiriyor. Şunu anlıyoruz, devlet 2 defa KDV alıyor. Bu çakalların 2 adet dağıtım firması var. Bunlar ....... ...  ve Ege Oil. Sebebi 1 tanesi faturasız mal satarak patlatmaya gidiyor. Diğer firma ile de, ÖTV ve KDV’yi ödemiyor. 2. Çakma dağıtım firmasından naylon fatura girişi yapıp ÖTV’nin KDV’sini direkt cebe indiriyor. Litre başı yaklaşık 35 - 40 kuruş para kalıyor.

Buradaki yakıtların bayisi olan 1 veya 2 köy istasyonuna fatura ediyor. Bu köy istasyonları üzerinden de  büyük şirketlere yüklü miktarda fatura satılıyor. ÖTV’sinin KDV’sini ödemediği ucuza mal ettiği faturasız yakıtı da kiralık depolarından hem kendi istasyonlarına hem de piyasaya faturasız yakıt olarak satıyor. Bunun yanı sıra petrol ithalatında kullandığı teminat mektubu sahte ve ÖTV’sini naylon fatura ile kapatarak ÖTV ödemiyor ve devletimize vergi olarak akıl almayacak kazık atıyor. Telefon görüşmelerini ise, özel telefonlardan mesaj yöntemi ile gerçekleştiriyorlar. Kod isimler kullanıp açığa çıkmamak için her şeyi yapıyorlar. Kod adları Balyoz, Levo, Ergenekon, Berk, Demir, Muro, Fetö, büyük abi, İskender gibidir.

MAİLLE İHBAR YAĞMURU

Sevgili okurlarım, sizlerin de okuduğu gibi ihbar edilenler yenilir, yutulur, hazmedilir cinsten değil! Bütün bu vurgunlar olurken ise, koca gümrüğün kış uykusunda olması acı, düşündürücü ve irdelenmesi gereken bir şey. Evet…!

Konu ile ilgili ihbarlar gümrük teşkilatının bağlı birimlerine yalnız yazılı olarak bildirilmemiş! İhbarcı ya da ihbarcılar, onlarca mail ile de yaşanan vurgunu devlete duyurmak için gayret etmişler.

İşte soruşturma raporunda yazılı o mailler ve ayrıntıları…

-          unalgonul3313gmail.com: Türkiye’nin en büyük kaçak akaryakıt örgütü faaliyetini şuanda Samsun’da sürdürmekte..

-          İyi çalışmalar sizlere Türkiye tarihinde gelmiş geçmiş en büyük kaçak akaryakıt örgütünü ihbar etmek istiyorum. Bu örgüt faaliyetini Samsun’da 2 yıldır A…T depolarında yapmaktadır. Gönderdiğim EK’te hepsi mevcuttur.

Değerli etki haber okuyucuları, bence de Türkiye’nin en büyük akaryakıt vurgunu olan bu olayı irdelemeye, soruşturma dosyalarından sizlere aktarmaya devam edeceğim. Bu ihbarlar doğrultusunda gümrüğün nasıl harekete geçtiğini, özellikle bu vurguna gözlerini kapayan gümrük görevlilerine karşı nasıl bir yol izlediğini sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Klasik bir söz olacak ama BENİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!...

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

GÜMRÜK BAŞMÜFETTİŞLERİ, HANGİ BÖLGE MÜDÜRLERİ’NİN GÖREVDEN ALINMASINI BAKANLIĞA TEKLİF ETMİŞLERDİR?

BEKLEYİN!

 

-YAZARDAN NOTLAR-

1-) İPEKYOLU GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 2016 YILINDA BİR İHRACAT BEYANNAMESİ 96 TON OLARAK AÇILIYOR.  T1 İLE GİDEN İHRACAT İSE 77 TON AMA BEYANNAMENİN TAMAMI KAPATILIYOR. BU UYGULAMALARIN ONLARCA OLDUĞU İDDİALAR ARASINDA.. FİRMALAR İSE, DFİF VE KDV İADELERİNİ ALMAYA DEVAM EDİYORLAR.

2-) KARKAMIŞ GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NE T1 İLE İÇ GÜMRÜKTEN GÖNDERİLEN ARAÇLARDAN SEVK İRSALİYESİ İSTENİYORMUŞ; ACABA GÜMRÜK GÖREVİLERİNİN MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NIN B.07.1GİB.0.01.29/2922-230-1566/82174 SAYILI YAZISINDAN HERHALDE HABERLERİ YOK DİYEREK YAZIYI HATIRLATALIM Kİ İHRACAT ENGELLENMESİN!!

 

İŞTE O YAZI

253 SIRA NUMARALI VERGİ USUL KANUNU  GENEL TEBLİĞİNDE DE MADEN KANUNU'NA GÖRE DÜZENLENEN MADEN SEVK FİŞİ  ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTA KULLANILAN HAMULE SENEDİ, KONŞİMENTO GİBİ BELGELER, GÜMRÜK GİRİŞİ SIRASINDA GÜMRÜK İDARELERİNCE DÜZENLENİP VERİLEN RESMİ BELGELER, ORMAN İDARELERİNCE DÜZENLENEN NAKLİYE TEZKERELERİ VE BUNA BENZER BELGELERİN, ALINAN ÜRÜNÜN ALICI VEYA SATICI TARAFINDAN TAŞINIP TAŞINMADIĞINA BAKILMAKSIZIN SEVK İRSALİYESİ OLARAK KABUL EDİLECEĞİ VE SATIN ALDIĞI MALI KENDİ ARAÇLARIYLA TAŞIYAN VEYA BİR NAKLİYECİYE TAŞITTIRANLARDAN AYRICA SEVK İRSALİYESİ İSTENMEYECEĞİ BELİRTİLMİŞTİR.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum