1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KAÇAKÇININ KORKULU RÜYASI 'YERLİKAYA VE BOLAT'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KAÇAKÇININ KORKULU RÜYASI 'YERLİKAYA VE BOLAT'

A+A-

KAÇAKÇININ KORKULU RÜYASI YERLİKAYA VE BOLAT

-SİSLERİN ÖNÜNDEKİ İKİ BAKAN-

 

Yazımıza girmeden hemen şunu kalın ve altı kırmızı çizgilerle şunu belirtelim. Türkiye ne zaman uluslararası arenada güç kazanmaya başlasa, ayaklarının üzerinde kimsenin desteği olmadan yürümeye başlasa hep aynı şeyler yaşanır. Eli kanlı, bebek katilleri, çoluk çocuk, yaşlı, kadın, erkek gözetmeden ee tabi ki yurtdışı uzantılarının desteği ile terör eylemleri gerçekleştirir.

Bunun son örneği pazar günü başkent Ankara’da yaşandı.

İçişleri Bakanlığı’nda bombalı eylem gerçekleştirmek isteyen kanı bozuklar ortalığı kan gölüne, yaşadığı toprakları kaosa çevirmeyi denedi. Allah’tan büyük saldırı ucuz atlatıldı.

Türkiye’nin terörle mücadelede ne kadar haklı olduğu yine kamuoyunda gözler önüne serildi. Hani lafı uzatmadan söyleyecek olursak veya bir daha söylemek gerekirse hem o kanı bozuklara ve kanı bozuklara maddi ve manevi destek verenlere benim diyeceğim şu:

‘BAŞARAMAYACAKSINIZ’ Bizi gittiğimiz yoldan, birlik ve beraberliğimizden ‘ALIKOYAMAYACAKSINIZ’….

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM…

SİSLERİ AYDINLIĞA ÇIKARAN İKİ BAKAN

Yazımıza gelecek olursak. Sizlere bu yazımda iki bakan ve iki bakanın adeta meydan muharebesi gibi kaçakçılığın önlenmesinde verdikleri savaştan söz etmek istiyorum.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN ALİ YERLİKAYA VE TİCARET BAKANI SAYIN ÖMER BOLAT ve TİCARET BAKANI SAYIN ÖMER BOLAT

Evet Yerlikaya ve Bolat, son aylarda yaptıkları seri operasyonlarla kaçakçıya ‘devlet burada’ diyorlar apaçık. Uyuşturucu başta olmak üzere kaçakçıların ensesine devletin tokadını patlatıveriyorlar korkmadan, çekinmeden…Neler mi yapıyor bu iki bakan? Bakın örneklerle anlatayım siz okurlarıma…

İŞTE O OPERASYONLAR

İSTANBUL - SİVAS HATTI OPERASYONU

Gümrük Muhafaza Ekipleri İstanbul ve Sivas Havalimanlarında eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda kaçak yollardan ülkemize getirilip el altından piyasaya sürülmesi planlanan 6 bin 500 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen operasyonda, Kırgızistan’dan Türkiye’ye geleceği belirlenen iki şahıs takibe alındı. Şahısların beraberindeki kaçak eşyayı İstanbul aktarmalı uçuşla Sivas’a getirip piyasaya süreceği bilgisi edinildi. Kaçakçılığa yönelik her daim teyakkuz halinde bulunan Gümrük Muhafaza Ekiplerimizin şüphelilere yönelik tasarladığı planın ilk aşamasında, İstanbul Havalimanı’na iniş yapan şahısların X-Ray taramasından geçirilen valizlerinde yüklü miktarda elektronik sigara tütünü olduğu tespit edildi. Durum vakit kaybetmeksizin Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndaki ekiplere bildirildi. Diğer taraftan şüpheli şahıslar Sivas’a giden aktarma uçuşuna devam etti.

Operasyonun can alıcı kısmında, Sivas’a iniş yapmalarının ardından valizlerini almaya giden şüpheli şahıslara havalimanından çıkış yapacakları esnada Gümrük Muhafaza ekiplerimizce müdahalede bulunuldu. Yapılan aramada şahıslara ait valizlerde toplam 6 bin 500 paket kaçak elektronik sigara tütünü ele geçirildi. Operasyon kapsamında kaçak eşyanın Türkiye’de dağıtımını yapacak kuryenin yanı sıra söz konusu kaçakçılık girişimine dahil olduğu tespit edilen bir kamu görevlisi Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

 

Gümrük Muhafaza Ekiplerince titizlikle yürütülen operasyon neticesinde kaçakçıların planı suya düşmüş, ülkemize ithalatı yasaklanan ve değeri 500 Bin Lira olduğu anlaşılan elektronik sigara tütünlerinin kaçak yollardan piyasaya sürülmesinin önüne geçilmiştir.  Olaya dair soruşturma Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.

TAM 19 MİLYON FİLTRE ÇUBUĞU

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin Genel Müdürlüğümüz koordinesinde Muratbey Gümrük Müdürlüğü’nde iki ayrı firmaya gerçekleştirdiği operasyonda usulsüz olarak ülkemize getirilmek istenen yaklaşık 19 milyon 100 bin adet filtre çubuğu ele geçirdi.

Genel Müdürlüğümüz ve İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü risk analizi çalışmaları çerçevesinde büyük bir başarıya imza atıldı. Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü kapsamlı istihbari faaliyetleri sonucu iki ayrı firma mercek altına alındı. Mezkûr firmalar özelinde yapılan ayrıntılı incelemeler sonucu söz konusu firmaların faturada sahtecilik yaptığı ve bu yolla kaçak eşyayı ülkemize sokarak dolaylı yollardan kamu zararına sebebiyet verdikleri anlaşıldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, riskli gönderiyi tam olarak tespit etti. Ekiplerce Muratbey Gümrük Müdürlüğü’nde firmaların tırlarına yönelik yapılan operasyonda ülkeye, faturada sahtecilik yoluyla sokulmak istenen gümrüklenmiş değeri yaklaşık 9 milyon TL olduğu saptanan toplam 19 milyon 100 bin adet filtre çubuğu ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

AMBARLI’DA KAÇAĞA GEÇİT YOK!

İstanbul Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda bir konteyner içerisinde 180 milyon lira değerinde, 2 milyon 400 bin adet captagon cinsi uyuşturucunun ele geçirildiğini duyurdu.

Bakan Bolat, bu operasyonda emeği geçen gümrük personeli ve gümrük muhafaza ekiplerini de başarılarından dolayı tebrik etti.

İstanbul Ambarlı Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekiplerince yürütülen operasyonda, bir konteyner içerisinde 180 milyon lira değerinde, 424 kilo ağırlığında 'Captagon' cinsi uyuşturucu ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Beylikdüzü'nde bulunan Ambarlı Limanı'nda, bir konteyner takip altına alındı. Şüpheli tespit edilen ve yurt dışına gideceği belirlenen konteynere yönelik inceleme başlatılması için Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, konteyneri x-ray taramasından geçirdi. Tarama görüntülerinde, konteynerin şüpheli bulunması üzerine ekiplerce narkotik dedektör köpek eşliğinde detaylı kontrol başlatıldı. Konteynerin açılmasının ardından narkotik köpeğinin bazı eşyalara yoğun tepkiler verdiği görüldü. Eşyalar incelendiğinde ahşap tahtalardan oluşan kutular bulunduğu belirlenirken, söz konusu ahşap kutular açıldığında içlerine çok sayıda paket yerleştirildiği görüldü. Paketlerin açılmasıyla birlikte içlerinin haplarla doldurulduğu belirlendi.

Yapılan incelemelerde, söz konusu hapların 'Captagon' cinsi uyuşturucu madde olduğu tespit edilirken, ahşap kutuların uyuşturucu maddeleri gizlemek için özel olarak tertip edildikleri ve gümrüğe beyan edilen bir yük olmadıkları anlaşıldı.

Operasyon neticesinde toplam 180 milyon lira değerinde ve 424 kilo ağırlığında, 2 milyon 400 bin adet captagon ele geçirildi. Uyuşturucu maddeye el koyulurken Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Operasyon ile ilgili Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekiplerimizin İstanbul Ambarlı Limanında yürüttüğü operasyonda bir konteyner içerisinde 180 milyon lira değerinde, 424 kilogram ağırlığında 2 milyon 400 bin adet captagon cinsi uyuşturucu ele geçirilmiştir.

Başarılı operasyon ile zehir tacirlerine geçit vermeyen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

KAPIKULE’DE KAPI GİBİ OPERASYON

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 358 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ticaret Bakanlığımıza bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerimizce, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 358 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Operasyonda emeği geçen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen bir tırı şüpheli görerek x-ray taramasına yönlendirdi.

Doğrudan x-ray sırasına girmesi gereken aracın sürücüsü, boş alana yönelerek park etti. Bu sırada başka bir tır da aynı aracın yanına yöneldi. Ardından, üçüncü bir tır da iki aracın önüne yanaşıp onları perdeleyecek şekilde durdu.

Durumu fark eden Gümrük Muhafaza ekipleri, bu şüpheli hareketliliği kameralarla takip etti. Yan yana duran iki aracın dorse kapaklarının açılması üzerine ekipler, araçlara hızla müdahalede bulundu.

Araçlardan birinin dorsesinde çok sayıda siyah bavul bulunduğu ve içlerinde uyuşturucu olduğundan şüphelenilen maddeler olduğu görüldü. Kontrol edilen maddelerin uyuşturucu olduğunun belirlenmesi üzerine operasyon neticesinde 306 kilogram esrar, 52 kilogram kokain ve numunelik miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi.

Genişletilen operasyonda, uyuşturucu maddelerin alıcısı olduğu tespit edilen şahısların meskeninde arama yapıldı. Burasının, uyuşturucu maddelerin depolandığı ve dağıtımlarının yapıldığı mekân olduğu belirlendi.

HABUR İŞTE OPERASYON BUDUR!..

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Gümrük Muhafaza Teşkilatımız, Habur Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği operasyonda 245 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Yine başarılı bir operasyona imza atan çalışma arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Bakan Bolat: İllegal ticaret ve kaçakçılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Habur Gümrük Kapısı’na gelen bir tıra yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 245 kilogram olan sıvı metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Habur Gümrük Kapısı’na gelen bir tır narkotik suçlarla mücadele dahilinde şüpheli görülerek, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakın takibe alınarak fiziki kontrole tabi tutuldu.

Kontroller esnasında, yakıt deposunun vanalarının kapatılmış olduğu ve bu yolla deponun araçla olan bağlantısının kesildiği fark edildi. Yakıt deposunun içerisinde bulunan sıvı maddeden numune alınarak inceleme başlatıldı.

Aramaya katılan narkotik dedektör köpeklerin söz konusu maddeye ayrı ayrı kuvvetli tepkiler verdiği görülürken, uyuşturucu madde tespit cihazı ve test kitleriyle yapılan analizler neticesinde söz konusu sıvı maddenin metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu ortaya çıkarıldı.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda 245 kilogram metamfetamine konuldu.

KAÇAK SİGARANIN ELEKTRONİĞİNE DE GEÇİT YOK!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda düzenledikleri operasyonla 13,2 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aksamını ele geçirdiğini bildirdi. Kapıkule'de 13,2 milyon liralık kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Bolat, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirdikleri operasyonla 13 milyon 220 bin lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aksamını ele geçirdiğini aktaran Bolat, "Gümrük Muhafaza teşkilatımız, kaçakçılıkla mücadele kapsamında titiz ve özverili çalışmaları neticesinde ülkemize yasal olmayan yollarla getirilmeye çalışılan, halk sağlığını etkilemeye yönelik yapılan kaçakçılık girişimlerinin önüne geçmeye devam etmektedir. Operasyonu gerçekleştiren çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanlığından da söz konusu operasyona ilişkin açıklama yapıldı. Buna göre, ekipler, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen tırı "riskli" olarak değerlendirdi.

X-ray ile yapılan tarama neticesinde tırda şüpheli yoğunluk tespit edilirken, araç fiziki arama için hangara alındı.

Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan aramada, gümrük idaresine beyan edilmeyen ve Türkiye'ye ithali yasak olan toplam 18 bin 600 elektronik sigara, 860 elektronik sigara başlığı ve 5 bin 200 elektronik sigara atomizeri bulundu.

El konulan eşyaların piyasa değerinin 13 milyon 220 bin lira olduğu belirlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA DA ZEHİR TACİRLERİNE AMAN VERMİYOR!!

Bakan Yerlikaya hemen her fırsatta uyuşturucu tacirlerinin gençlerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğinin altını çiziyor.

Peki! Sayın Yerlikaya İçişleri Bakanı olarak neler yapıyor. Onlara da bir bakalım hem basından hem de Sayın Yerlikaya’nın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlardan;

60 GÜNLÜK BİLANÇO

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa’da “Şimdi vereceğim rakamları ilk kez açıklıyorum. Uyuşturucu tacirlerine karşı son 60 günde 33 bin 295 operasyon düzenledik. Bu operasyonlar sonucu 4 bin 30 şahıs tutuklandı. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘ilk kez açıklıyorum’ dedi, verileri paylaştı

UYUŞTURUCUYA YÖNELİK 33 BİN 295 OPERASYON

Bakan Yerlikaya uyuşturucu ile mücadele konusunda ise son 60 günde 33 bin 295 operasyon düzenlendiğini söyledi. Bakan Yerlikaya, “Bu operasyonlar sonucu 4 bin 30 şahıs tutuklandı. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz. Bizim mücadelemiz düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle. Son 60 günde, düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen 2 bin 548 operasyonda, 1385 düzensiz göçmen organizatörü ile 35 bin 867 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan işlemleri tamamlanan 17 bin 258 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Diğerlerinin de sınır dışı işlemleri devam ediyor. Yaptığımız operasyonlarla, teknik takiplerimizle bu göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin de nefeslerini keseceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında, son 2 ay içinde düzenlenen 1309 operasyonda, 32 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığınca (KOM) son 60 gün içinde tütün mamulleri kaçakçılığı için 1025, alkollü içki kaçakçılığına yönelik de 284 olmak üzere 1309 operasyon düzenlendi.

Tütün mamulleri kaçakçılığı yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 25, alkollü içki kaçakçılığı için yapılanlarda da 7 kişi olmak üzere 32 şüpheli tutuklandı.

Ekipler, düzenledikleri operasyonlarda, 585 bin 29 sigara paketi, 88 bin 212 elektronik sigara, 52 ton 37 kilogram tütün, 94 bin 76 puro, 34 bin 789 şişe içki, 97 bin 25 litre içki, 192 milyon 79 bin makaron ile 56 milyon 696 bin 807 içi doldurulmuş makaron ele geçirdi.

Yerlikaya, açıklamasında, "Operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerimizi tebrik ediyorum. Kaçakçılık ve organize suçlara geçit vermeyeceğiz. Mücadelemiz aralıksız devam edecek." ifadelerini kullandı.

VE OPERASYONLAR DEVAM ETTİ

Bakan Yerlikaya verdiği bilançodan sonra da operasyonlara devam etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl ve Osmaniye'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 5 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, 57 kilo 700 gram skunk maddesi ele geçirildiğini ve 3 kişinin tutuklandığını belirtti.

Osmaniye Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında da 145 kilo 450 gram skunk maddesi ele geçirildiğini, 2 kişinin tutuklandığını kaydeden Yerlikaya, "Operasyonları düzenleyen polislerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Uyuşturucuyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

NİĞDE’DE JANDARMA OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Niğde'de düzenlenen narkotik operasyonunda gözaltına alınan 21 uyuşturucu satıcısının tutuklandığını bildirdi. Niğde'de narkotik operasyonunda 21 şüpheli tutuklandı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Niğde'de İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen narkotik operasyonunda 23 uyuşturucu satıcısının yakalandığını, muhtelif miktarda ve nitelikte uyuşturucu ele geçirildiğini belirtti.

Yerlikaya, "Yakalanan zehir tacirlerinden 21'i tutuklandı. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Çocuklarımıza musallat olan zehir tacirlerine izin vermeyeceğiz, her an enselerindeyiz" ifadelerini kullandı.

7 İLDE SERİ OPERASYONLAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ağrı, Muğla, Diyarbakır, Tekirdağ, Sakarya, Aydın ve Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 72 zehir taciri yakalandı." bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya, 7 ildeki uyuşturucu operasyonlarında 72 kişinin yakalandığını bildirdi.

Operasyonları yapan jandarmamızı ve polisi tebrik eden Yerlikaya, "Zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine izin vermeyeceğiz. Sizleri yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadesini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda 25 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda 2 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın Lice kırsalında yaptığı "Şehit Jandarma Üsteğmen Murat Ataş Narkoterör Operasyonu"nda 80 kilogram toz esrar, 1,5 kilogram kubar esrar, 834 bin kök kenevir, 2 milyon 850 bin kök skunk ele geçirildi, 7 kişi yakalandı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda 15 bin 680 uyuşturucu hap ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün ayrı ayrı düzenledikleri operasyonlarda, 9,5 kilogram esrar ile yarım kilogram muhtelif içerikte uyuşturucu ele geçirildi, 14 kişi yakalandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonda 2,2 kilogram esrar, 1,6 kilogram metamfetamin ele geçirildi, 48 kişi gözaltına alındı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda da 13 kilogram esrar ele geçirildi.

99 ZEHİR TACİRİNE BALYOZ HAREKATI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 99 zehir tacirinin yakalandığını duyurdu. İşte operasyon yapılan iller ve ele geçirilen uyuşturucu miktarları...

Bakan Yerlikaya, "Operasyonları düzenleyen Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Zehir tacirleriyle mücadelemiz aralıksız sürecek. Aziz milletimiz bilsin ki: her an enselerindeyiz ve hiçbirine göz açtırmayacağız. Zehir tacirlerini adalete teslim etmeye kararlıyız" mesajını verdi.

-VE SİS OPERASYONU-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın kamuoyuna duyurduğu ve en büyük operasyonu ‘SİS’ adı verilen operasyon oldu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, yasa dışı tütün mamulü üretimi yapan suç örgütü üyelerine karşı “Sis Operasyonu” düzenlendiğini açıkladı. Yerlikaya, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda 672 yere baskın yapıldığını, 370 şahsın gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yasa dışı tütün mamulü üretimi yapan suç örgütü üyelerine karşı “Sis Operasyonu” düzenlendiğini belirterek, "Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda 672 yere baskın yapıldı, 370 şahıs gözaltına alındı” ifadesini kullandı.

Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde; yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapanlara yönelik ülke genelinde düzenlenen ve büyük bir vergi kaybının önlendiği operasyon kapsamında:

33 milyon 918 bin 650 adet boş makaron, 6 milyon 878 bin 93 adet doldurulmuş makaron, 78 bin 610 paket sigara, 8 bin 620 kg tütün mamulü, 10 bin 811 adet puro, 18 bin 96 adet elektronik sigara ve likiti ile sigara imalatında kullanılan çok sayıda sahte bandrol ele geçirildi.

370 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.

Hiçbir suçlu sis perdesi arkasına saklanamayacak. Aziz milletimizin duaları ve kahraman güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Organize suç örgütlerinin ve kaçakçıların her an enselerindeyiz, hiçbirine aman vermeyeceğiz."

İşte sevgili okurlarım, iki bakanın uyuşturucu ile destansı mücadelesi böyle. Yılmadan, korkmadan can siperhane mücadele ancak böyle olur. Tabi şunu da asla unutmayalım sakın ola ki es geçmeyelim. Tüm bu operasyonlarda hem Bolat’ın, hem de Yerlikaya’nın polislerini ve gümrükçülerini de alınlarından öpelim.

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN!

..............................

-YAZARDAN  FLAŞŞ GECE NOTU-

Yazardan gece yarısı ACİL ACİL ACİL ve FLAŞ FLAŞŞŞ Nottur

Soru-Yorum!

İGA “İstanbul Hava Limanı Kargo Gümrük Müdürlüğü’ne” bağlı H.... Antrepo neden akşam üzeri kapatıldı??

Kimler yine kimleri çağırıp gel-gel dedi de yine yüzlerine gözlerine bulaştırdılar?

Tütmüyor bu sigaranın dumanı, elektrikli .. ama çarpıveriyor tüm acemi amaaaa olgun geçinenleri!!

> HAYRETTTTT …. HAYRETTTTT

Daha neler göreceğiz!

 

- İGA REZALETİNDE SON DAKİKAAA DETAYLARI –

 

H....’ta savcılığın talimatı ile kapatılan ambarda dün Yakalanan ürünün 1 TON olduğu (yanlış okumadınız tam 1 Ton) ve idarenin göreve başladığının akabinde Nisan ayında aynı işin daha önce yine yapıldığı bilgileri de tarafıma ulaştı.

Umarım doğru değildir. Bu sefer yanlış bilgi almış olmayı inanın tercih ederdim. Yazık güzel ülkeme. Hem halkımın sağlığına, hem devletimin alacağına yazık.

Sebep olanlara da gerçekten yazıklar olsun!!

Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum