1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KAHRAMAN'I KİM KAHRAMAN YAPTI?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KAHRAMAN'I KİM KAHRAMAN YAPTI?

A+A-

KAHRAMAN'I KİM KAHRAMAN YAPTI?

DÖKTÜĞÜNÜZ KANDA BOĞULACAKSINIZ!..

BAKAN TÜFENKÇİ'Yİ ALDATMAYIN SAYIN BÜROKRATLAR!

 

Meğerse ne çok düşmanı varmış güzel ülkemin. Meğerse bölünmemizi, kardeş kardeşe kurşun sıkmamızı isteyen ne çok dış mihraklar varmış. En başta kalleş PKK! Kana doymadı bu hain itler. Bebek demeden yaşlı demeden hala kan dökmeye devam ediyorlar.

İşte Güneydoğu'da son yaşananlar. Her yerden şehit haberleri geliyor. Yüreğim sızlıyor, içim kan ağlıyor. Ne geçecek elinize bu kadar kan dökmekle. Dağılacak, size teslim mi olduk diyecek bu ülke. Yanılıyorsunuz hem de çok yanılıyorsunuz. Dış ülkelerin beslemeleri, sizler, gerekse sizin sözde yasal uzantılarınız döktüğünüz kanda boğulacaksınız.

SANA DA SÖZÜM VAR FETÖ

Yılmayacağız!Asla yılmayacağız! Korkutamazsınız bizi ne bombanızla ne de kahpe mermilerinizle.. Türk'ü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bölemeyeceksiniz bu ülkeyi. Siz kan döktükçe bizler daha çok yakınlaşacağız, birbirimize daha çok kenetleneceğiz... Ayıramayacaksınız bizi.. Tıpkı PKK gibi FETÖ örgütüne de sesleniyorum. Eyyyy FETÖ sende bölemezsin bu ülkeyi. Hem sen, hem de emir aldığın o çok yıldızlı bayrağın efendileri. Bu ülkenin temelinde şehit kanı var. Anlayacağın temel sağlam. Sana önerim beraberindekileri de çağır saklandığın ülkede ve oradan hiç dönme. Ama döneceğim diyorsan gel Türk adaletine teslim olup hesabını ver.

SANA DA SÖZÜM VAR YAVŞAK AVRUPA

Aman yavşak derken yanlış anlaşılmasın. Ben o hani köpekler başta olmak üzere hayvanlara musallat olan bit-kene gibi canlıları kastediyorum. Bak Avrupa! Geçen hafta ensesine yapıştığınız Salih Müslim diye bir iti şeref salonlarınızda ağırladınız. Yedirdiniiizzz, içirdinizzz.. Benden söylemesi boşuna binmişsiniz bu itin sırtına. Bu adamın kendine hayrı yokken size nasıl hayrı olsun. Bence siz şu gerçeği artık kabul edin ve içinize sindirin. Türkiye Cumhuriyeti sizin tüm kanlı oyunlarınıza karşın büyümeye devam edecektir. Kardeş kardeşe kurşun sıkmayacaktır. Bölünmeyecektir ve başta kendi coğrafyasında söz sahibi olacaktır.

KAHRAMAN'I KİM KAHRAMAN YAPTI?

Dile kolay sevgili okurlarım... Bıkmadan, usanmadan kimseden de korkmadan sizlere Mersin Gümrük Bölge Müdürlüğü'nde bitip tükenmek bilmeyen hırsızlıkları yazdım. Yazdım ama ses çıkmadı. Çıkamazdı çünkü payda ortaktı. Yani al gülüümmm ver gülüümm...

Ama 15 Temmuz sonrası yaşananlar beni haklı çıkardı. Gönül isterdi ki, ben haksız çıkayım ama bu böyle olmadı. Başta kaçak et skandalı olmak üzere Mersin Gümrüğü'nde sansasyonel olayların ardı arkası kesilmedi. Yılların kamu kuruluşu Gümrük İdaresi bu yaşanan skandallar nedeniyle yara aldı. Ankara'da bir kaç mamacının kolları altına aldığı M. Kahraman devleti unutup bazılarının emirleriyle Mersin'de dilediğini yaptı. Ama 15 Temmuz sonrası hem FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandı, son olarak da memuriyetten ihraç edildi.

VİCDANINIZ SIZLIYOR MU?

Diyeceksiniz ki peki Kahraman'ı kim kahraman yaptı? Ben söylemiyorum bunları arşivler söylüyor. Kahraman'ı Mersin'in kahramanı yapan başta eski bakanlardan Hayati Yazıcı ve bölge müdür değişikliği yapan Nurettin Canikli'dir.

Canikli ne yazıktır ki, 'iki yıldır çalışan bölge müdürlerini mahallileşme oluyor' diye yerinden ederken, altı yıldır Mersin’deki Kahraman’a el bile sürmemişti. Canikli kendisinin bir zamanlar yazı yazdığı Yenişafak’ın Gümrükte Fetönün İmamı iddialarına rağmen Kahraman'ı Mersin’de tuttu. Mersin'de patlak veren et skandalında Kahraman'a destek vermek için yanına Müsteşar Cenap Aşçı ve Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu ile gitti. Yazık hem de çok yazık.

NASIL ALDINIZ O ÇİÇEĞİ?

Mersin'de o gün yaşananlar tam bir içler acısıydı. Tonlarca kaçak et skandalında, yargı karşısına çıkması gereken Mersin Gümrük Bölge Müdürü M. Kahraman Bakan Nurettin Canikli’yi çiçekle karşıladı. Kusura bakmayın ama ben o çiçeği yere atar 'Gel arkadaş önce bu işin bir hesabını ver' derdim. Ya siz gümrüğün çok kıymetli bürokratları siz niye sesinizi çıkarmadınız? Yok mu aranızda vatanını seven? Hadi dosyanın üzeri örtülmeden Allah aşkına bir açıklasanız da bilsek Mersin Bölge Müdürlüğü’nde neler oldu o günlerde.. Tabi o kaçakçılığın belgesi olacak görüntüleri kaldırmak ne kadar doğru acaba oda ayrı sorgulanması gerekir. Onca rezaletin yaşandığı Mersin’e birde Bülent Tüfenkçi’yi götürdünüz. Aynı göz boyamayı ona da yaptınız. Peki, yaşanan o skandal yolsuzluklardan ona söz ettiniz mi Sayın Bakana? Hiç sanmıyorum hem de hiç...

KAHRAMAN'I KOLLAYANLAR HESAP VERMELİ..

İşin ya da sözün özü şu. Gümrüklerde M. Kahraman'ı kollayan kim varsa bence adalet önünde hesap vermeli. Bakın bu işin önemli bir detayını daha anlatayım sizlere de bana hak verin. 15 Temmuz darbe girişimi olmasa Kahraman Murat Mersin'de kahramanlıklarına devam edecek miydi etmeyecek miydi?

Ben vereyim bu sorunun cevabını. Edecekti hem de alasını yapacaktı Mersin'de. Neden mi? Açıklayayım benim saygıdeğer okurlarım. Edirne-Tekirdağ-Hatay bölge müdürleriyle, müsteşar muavini Neşet Akkoç’un kararnameleri alınmaları için Haziran ayının başında ilgilisine sevk edilir. Ama kararname bir türlü çıkmaz. Takiiii benim Ulusal Kanal’da 29 Temmuz 2016 günü yaptığım programa kadar. Ondan sonra bu kararnameler Resmi Gazete’de yayınlanır. Yayınlanmasına yayınlanır ama bizim Kahraman'ın görevden alınma kararnamesi yine yoktur.

SAKIN TÜFENKÇİ'Yİ YANILTMAYIN!

Sözüm size gümrüğün siz değerli bürokratları. Sizler FETÖ terör örgütü üyesi iddiasıyla tutuklanan ve memuriyetten atılan Murat Kahraman’ı yıllarca can siper hane savunanlar Bakan Tüfenkçi’yi yanıltmayın! Sizlerin bu saatten sonra istifa etmeyi çok ciddi anlamda düşünmesi lazım. Niye mi istifa edelim diyorsunuz. Niye olacak 15 Temmuz gecesi 200’ün üzerinde şehit verdik. Onlarca gazimiz oldu. Kimimiz tanklara çıktık kimilerimiz tankın önüne yattı. Kimimiz İstanbul Acıbadem’de Telekom’u ele geçirmek isteyen vatan hainlerine karşı çıktık; Acıbadem muhtarımız şehit oldu. Boğaziçi köprüsünde Erol Olçak ve değerli evladı Abdullah Tayyip şehit oldu.

HEPSİ DESTAN YAZDI

Çengelköy’de değerli gazeteci Mustafa Canbaz vatan hainleri tarafından şehit edildi. Ülkenin Cumhurbaşkanı her türlü zorluğa rağmen Atatürk Havalimanı’na geldi. Havalimanındaki kuledeki vatan hainlerine yapılan operasyonları yürüten İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan hainlerin elinde kuleliyi aldı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın alana indiğinde onu karşılayan milletvekilleri Metin Külünk - Mehmet Metiner vardı. Ama en önemlisi Türk Halkı vardı. Bana hep İstanbul’u anlatıyorsun diye sorabilirsiniz. Çünkü bende 15 Temmuz gecesi İstanbul’daydım kendi çapımda mücadelemi vermeye çalıştım. Ben FETÖ örgütüyle mücadelemi bazıları gibi yeni yapmıyorum. Yazılarıma, Ulusal Kanal’da 29 Ocak 2015 tarihli programa bir göz atın derim. (Gümrüğün çok değerli bürokratları ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde!)

TRANSİT ÇAY KAÇAKÇILIĞI

Bazı uyanıklar %145 Gümrük Vergisi olan çayı sıfır  (0) gümrükle yani transit kaçakçılık yoluyla gerçekleştiriyorlar. Bundan önceki yazımda bulunan yazar notunda yer alan Mersin Gümrüğü’ndeki transit yolla işlemleri yapılan tırlardan bahsetmiştim. Bahse konu tırların ikisine ATS cihazı takılması muayene memuru tarafından belirtilmesine rağmen, ilgili memur tarafından yerine getirilmediği bu konuyla ilgili idari ve adli işlemlerin başlandığı yolunda bilgiler tarafıma ulaştı.

CANLI HAYVAN İTHALATI’NDA BİR TAKIM İDDİALAR

02.07.2016 Tarihi İtibarı İle Besilik Danaların Gümrük Vergisi %15’den %60’a yükseltildi.

02.07.2016 günü Ocean Shearer isimli gemi saat dört civarında  İzmir Limanı’na gelir, iddiaya göre olmayan geminin özet beyanı tescil edilmiş ve olmayan uygunluk belgesi  ile beyanname onaylanmış veteriner sınır kontrol noktasına yapılan ön bidirim (VGB) tarih ve numarası beyannameye kaydedilmiş; uygunluk belgesi içinde (S) sonradan ibaresi seçilmiş 1161 sayılı VGB'nin tarihini  beyannameye 01.07.2016 olarak girilmiş aslında müracaat tarihi 01.07.2016’dır. Belgenin tarihi ise, 02.07.2016’dır. Bu yapılan hayali işlemler sonucu devletimizin 7.000.000.TL kaybı olduğu iddia edilmektedir. (Burada gemi gelmeden gümrük işlemlerinin yapıldığı yönünde iddialar var)

 

- YAZARDAN FLAŞ NOTLAR -

1-) GÜMRÜĞÜN FETÖ İMAMI BELLİ OLDU! Yakında Bekleyin!..

2-) Bürokraside tam 53 bin kişilik BYLOCKDA hangi bürokratlar var? Anlayan anlamıştır herhalde!

3-) FETÖ örgütünden hâkim ablası tutuklanan bir bölge müdürü var mı?

4-) Gümrük işlemleri Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü çalışanları tarafından yapılan Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz gündüz saatlerinde herhangi bir harekelenme söz konusu muydu acaba? Şimdilik bu kadar.

5-) 7. caddedeki Mado’da her akşam buluşan gizemli bürokratlar acaba kim?

 

EGE GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YAPILAN 'CANLI HAYVAN İTHALATI'YLA İLGİLİ AÇIKLAMA AŞAĞIDADIR:

Sayın, Aykut Onur KALAYCI

Etkihaber.com Sitesi Yönetici ve Yazarı

Sitenizde yayımlanan 03.09.2016 günlü yazınızın son paragrafında “CANLI HAYVAN İTHALATINDA BİR TAKIM İDDİALAR” başlığı altında  OceanShearer isimli gemi ile gelen canlı hayvan ithalatıyla ilgili Devletin 7.000.000-TL. vergi kaybına neden olunduğu şeklinde asılsız, mevzuat dayanağı olmayan ve gerçek dışı ithamlara yer verildiği anlaşılmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzce ithalatın yapıldığı İzmir Gümrük Müdürlüğü nezdinde inceleme yapılmış olup, aşağıda buna ilişkin gerekli açıklamalar yapılmıştır.

1-Özet Beyan verilme ve gemi geliş süresiyle ilgili olarak:

4458 Sayılı Gümrük Kanununun “Özet Beyan ve Eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine Girmesi” başlıklı 35/A inci maddesi 3 üncü fıkrasına göre: “Özet beyan, eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine getirilmesinden önce verilir.”

*Gümrük Yönetmeliğinin “Özet Beyan Verilmesi” başlıklı 63 üncü maddesinin 11 inci fıkrasına göre:“ Özet beyanın tescil edildiği tarihi izleyen iki yüz gün içerisinde taşıma aracının varış bildiriminin 71 inci madde uyarınca gümrük idaresine yapılmamış olması veya eşyanın 72 nci madde uyarınca gümrüğe sunulmamış olması halinde özet beyan verilmemiş sayılır.”

 “Özet Beyan Verme Süre Sınırları” ile ilgili 67 inci maddesinin 1/b fıkrasına göre;

“(1) Denizyolu taşımacılığında, özet beyan aşağıda belirtilen sürelerde gümrük idaresine verilir:

 b) Dökme ve ambalaj halindeki eşya için, (c) bendinde belirtilen durumlar haricinde, Türkiye Gümrük Bölgesindeki ilk varış limanına gelmeden en az dört saat önce,”

“Varış Bildirimi” başlıklı 71 inci maddesinin 1 inci fıkrasına göre; “1) Denizyolu ve havayolu taşımacılığında, Türkiye Gümrük Bölgesine girilirken kullanılan taşıma aracının işleticisi veya temsilcisi, eşyanın boşaltılacağı gümrük idaresine ulaştığında taşıma aracının varışını bildirir. Varış bildirimi, veri işleme tekniği yoluyla verilir ve boşaltılacak eşya için düzenlenen özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içerir.”

Bu hükümler çerçevesinde konuya bakıldığında; Adı geçen geminin geliş tarihiyle ilgili olarak, iddia edilenin aksine 02.07.2016 günü değil,“Denizyolu Beyan Formu”nun01.07.2016 tarihinde saat 22.40 da verildiği ve söz konusu belgenin aynı gün itibariyle gümrük muhafaza personelince onaylandığı bilahare Gümrük Beyannamesinin 01.07.2016 günü saat 23.01 itibariyle tescil edildiği anlaşılmaktadır.

2-Yazınızdabahsedilen “olmayan uygunluk belgesi ile beyanname onaylandığı ve veteriner sınır kontrol noktasına yapılan ön bildirim tarih ve sayısının beyannameye kaydedildiği” hususuna ilişkin olarak:

Gümrük Yönetmeliği’nin 181/3. maddesinin a) bendinde;“Kontrol, eşya taşıt üstünde iken yapılır. Eşya, kontrol sonucuna ilişkin ilgili kurumun bildirimine kadar taşıt üzerinde ve gümrük idaresinin uygun göreceği yerde bekletilir. …”;

b) bendinde, “Yetkili Kurum tarafından yapılan kontrol sonucunda eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine girişinin uygun görülmesi durumunda, ilgili kurumun kararı boşaltma listesine veya özet beyana eklenir. Türkiye Gümrük Bölgesine girmesi uygun görülen eşyaya ilişkin uygunluk değerlendirme sonuçları gümrük beyannamesinin tescil işlemi sırasında ayrıca aranmaz.”

Hükümlerine göre;söz konusu beyannamenin taşıt üstü işlemi olması nedeniyle tahliye ve ülkeye girişin taşıt üstü formunun açıldığı 02.07.2016  ile başladığı ve taşıt üstü formunun imzalanması aşamasında Veterinerlik Giriş Belgesinin de beyana eklendiği,

Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No:16)’nin Yaygın Basitleştirilmiş Usulde Eşyanın Geçici Teslimi başlıklı 8. maddesi ile eşyanın gümrük rejimine tabi tutulmasına ilişkin ekspertiz, kontrol ve uygunluk belgelerinin düzenlenmesine ilişkin işlemlerin uzun sürmesi durumunda, kullanılmadan muhafaza edilmek üzere yed-i emin olarak teslim edilebileceğinin belirlenmiş olduğu ve BİLGE sisteminde, söz konusu beyanname için uygunluk belgesi ibrazı aranmasına karşın istenen belgeler arasında Veterinerlik Giriş Belgesinin bulunmadığı ve yükümlüsünce beyan edilen vergilerin sistem tarafından referans amacıyla hesaplanmış olan vergiler olduğu,

Diğer taraftan, Gümrük Kanunu’nun 61/1. maddesi hükmü kapsamında, Veterinerlik Giriş Belgesinin, beyanname tescilinden sonraki bir tarihi taşımasının yapılan tescili geçersiz kılmayacağı ve Gümrük Kanunu’nun 61/2. madde ile 181/1. madde hükmünden yararlanmaya engel bir durum oluşturmadığı anlaşılmaktadır.

3-Bakanlar Kurulunun 2016/8795 sayılı Kararı(03.05.2016 t.29701 s.R.G) ile ekli listede yer alan canlı hayvan ithalatlarının vergi oranları belirlenmiştir. Bu karar yayımlandığı tarihten sonraki 60 ncı günde yani 02.07.2016 günü yürürlüğe girmektedir. İddia edilen Gümrük Beyannamesi yukarıda açıklandığı üzere 01.07.2016 günü tescil edilmiş ve bu kararın yürürlüğe girmesinden önceki karar hükümlerine tabidir. Kaldı ki, bu Ek Karar 95/7606 sayılı İthalat Rejimi Kararına Ek bir Karardır ve ona tabidir. 95/7606 sayılı İthalat Rejimi Kararının Geçici 3 üncü maddesine göre; başlamış işlemlere aksine bir hüküm olmadığı sürece ilgili bulundukları İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde devam edilir ve bu kararın lehe olan hükümleri başlamış ithalat işlemlerine de uygulanır.

Görüleceği üzere; yazınızda geçen Ocean Shearer isimli gemi ile gelen canlı hayvan ithalatıyla ilgili Devletin 7.000.000-TL. vergi kaybına neden olunduğu şeklindeki iddialar asılsız, mevzuat dayanağı olmayan ve gerçek dışı iddialardır. Yürürlükteki yasal mevzuata göre işlem yapmak durumunda olan Bölge Müdürlüğümüzü ve  bağlantımız  Gümrük Müdürlüğünü karalamaya, töhmet altında bulundurmaya yönelik iddialardır. Kamu oyunun doğru bilgilendirilmesi adına iş bu açıklamamızın yazınızın bulunduğu alanda yayınlanmasını ve bu tür afaki dayanaktan yoksun iddialara yazılarınızda yer verilmemesini rica ederim.      

Kaptan KILIÇ - Bölge Müdürü

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum