1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'KAYIP TIRLARIN ESRARI VE BİZİM MERSİN GÜMRÜĞÜ'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'KAYIP TIRLARIN ESRARI VE BİZİM MERSİN GÜMRÜĞÜ'

A+A-

 

KAYIP TIRLARIN ESRARI VE BİZİM MERSİN GÜMRÜĞÜ

 

Yıllardır etkihaber.com ve etkitv'de başta gümrükler olmak üzere, yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet ve görevini kötüye kullananlar hakkında, elimde somut belgeler ışığında yazılar yazarım.

Yazılarımda insan onurunu ve haysiyetini kırmamaya, kimseye çamur atmamaya ve gazetecilik etik ve kuralları çerçevesinde yayın yapmaya hassasiyet gösteririm. Eğer köşeme taşıyacak bir konu varsa karşımdakinden mutlaka ve mutlaka belge isterim. Belgesi olan bir konuyu tüm çıplaklığı ile belgesi olmayan iddia aşamasında kalmış bir olayı da özellikle olayda geçen şahısların adlarını ve müesseselerini kodlayarak yazarım

BENİM GÖREVİM BU

Yazılarımın hammaddesini belgeler ve ayağı yere basan iddialar oluşturur kısaca. Meslek icabı hem olayı anlatır hem de yüce devletin ilgili bakanlığına, ismine ulaştırmaya çalışırım. İşte hemen mübarek Ramazan ayı ve onu takip eden bayram sonrası mailim yine birbirinden önemli bilgi ve mailler ile doldu. Ama ne mail. Neresinden bakacak olursanız bakın yenilir yutulur gibi değil! Hani diyecek olursanız maillerin baş kahramanı kim diye. Tanıdık, tanıdık. Bizim Mersin Gümrüğü yine başı çekiyor. Ama bir sınır kapısı daha var ki orada da çok önemli iddialar ta Ankara'ya ulaşmış durumda.

İŞTE O İHBARLAR:

Fazla merak içerisinde bırakmayayım sizleri..

İşte yüzlerce ihbar arasından sizin için seçtiğim, tarafıma ulaşan o düşündüren satırlar…

TEM 500 TIR

“Aykut Bey ‘Aktaş gümrük kapısında 500 adet tır salladılar. Müfettişler koridorlarda gezmekte, hem de 3 tane. İstanbul'a tayini çıkan bir şef Teftiş Kurulu’na dilekçe yazarak ihbarda bulunmuştur. Kendi de bu işlere göz yummuştur. Şu anda bölge müdürlüğünde çalışmaktadır.

Burada beş altı memuru satın alan müdür ve ekibi dediği çok komik, kapıda çok sıra vardı, sahayı tıkamayın hepsini gönderin talimatıyla tırları X-ray e bile göndermediler. Bunların arasında petrol tırlarının da olduğu, devletimizin vergiden kaç milyon kaybı olduğu, bu işin içinde bazı kişilerin olduğu iddia edilmektedir.

İddialar çok vahim. Tırlarda elektronik sigara tütünü ve cihazı olduğu da belirtiliyor"

Mersin’de TCDD Sahasında 3 Saat boyunca kaybolan konteynıra bu 3 saat boyunca ne oldu?

Daha sonra bu konteyner yerine nasıl geldi?

12.800 KG olan eşyalar 6.500 kg olarak dönünce Mersin KIM soruşturma açtı mı?

Mersin TCDD sahasında bekleyen konteyner mühürlü olarak hiçbir gümrük işlemi olmadan alınıp Mührü kırılıp geri eksik kiloyla yerine koyulması yeni bir kaçakçılık yöntemi mi?

Mersin KIM uyuyor mu?

Muhafaza Genel Müdürlüğü bu olay karşısında ne yapacak?

 

İşte böyle okurlarım. Yazıma bir de not düşeyim. Bakanlık bu 500 TIR iddiasıyla ile ilgili müfettişini hemen görevlendirmiş. Müfettiş iddiaları araştırarak, konuyu raporuna elbette dökecektir. Rapor sonrası ne olup bittiği ise, yine çok yakında tüm detayları ile bu köşede olacaktır!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum