1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE HIRSIZZZZ VAAARRR!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE HIRSIZZZZ VAAARRR!

A+A-

MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE HIRSIZZZZ VAAARRR!

 

MERSİN LİMANI'NDA DAHA NE OLMASINI BEKLİYORSUNUZ?

 

Yurtdışında kullanılmış Türkiye’de KULLANILMAMIŞ!

 

Evet... Mersin Limanı'nda daha ne olmasını bekliyorsunuz? Oradaki kaçak çarkını kırmak için neden duruyorsunuz? Cumhurbaşkanına ihanet ettiğinizi de mi düşünmüyorsunuz? Bakın şunu da çok iyi bilin rahatsız olan yalnız ben değilim bilginiz olsun! Hani devletin bazı birimleri de en az benim kadar rahatsız ve sıkıntılı.

Sayın Bakan, gümrüğün değerli yetkilileri gerçekten soruyorum:

Mersin Limanı'nda daha ne olmasını bekliyorsunuz? Bakın açık açık yazıyorum Mersin'de devleti çatır çatır soyuyorlar. Garibin gurabanın ekmeğini çalıyorlar.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü, Muhafaza Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinizi yapmak için neyi bekliyorsunuz?

BAKIN BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM... TÜRKİYE'YE KAÇAK YOLLARDAN GİREN KULLANILMIŞ OTOMOBİL PARÇALARI, TIR, KAMYON GİBİ TİCARİ ARAÇ PARÇALARININ GİRİŞ KAPISI MERSİN GÜMRÜĞÜ’DÜR. BU İŞİN TEZGAHÇILARI HALEN BU İŞİ YAPMAKTADIR.

NİYE? NİYE? NİYE?

Bakın tarihi ile birlikte yazayım.

29.11.2022 tarihinde Mersin Gümrüğü’nden ithalatı yapılan 2 tır, Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durdurulur ve 53 adet çalışır durumda araç motoru ele geçirilir. Bunların piyasa değeri 7.000.000 TL’dir. Allah aşkına sormak isterim.

Mersin Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bununla ilgili ne yaptı? Muhafaza Genel Müdürlüğü bu ikinci el motorların girişi ile ilgili ne yaptı? Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nde soruşturma açıldı mı?

Ben cevap verim hiçbir şey YAPILMADI. Peki NİYE? NİYE? NİYE?

MART 2023'E GELELİM Mİ?

Okuyor musunuz baylar bayanlar..

Emniyetin bu operasyonlarından sonra, bu işleri yapan mükellefler geri çekiliyor ve devreye bir yetkilinin manevi oğlu olduğu söylenen kişi giriyor. Çıkıyor ama ne çıkıyor! Önce manevi oğlan KIM Müdürlüğü’nün bu işe karışmayacağı taahhüdünü alıyor; sonra Muayene Memuru M.’den güvence alınıyor ve karanlık, pis, operasyon başlıyor yüce devletime karşı.

Eşyalar limana geliyor. Eşyaların tamamı Ankara Simidi gibi buram buram ikinci el kokuyor. Bazıları üstüne üstlük yağ ve kir içinde ama bazıları tertemiz çünkü yurt dışındaki fabrikaların test araçlarından çıkan parçalar, Muayene Memuru da “bunu böyle kapatmayalım bir rapora bağlayalım” der ve öyle de olur ammaaa anasının ak sütü gibi işini yapan insanlar da vardır bu ülkede.

Bilirkişi girer devreye ve raporunda aslanlar gibi şöyle der:

“KUL--LA--NIL--MIŞ--TIR..”

“Mersin Gümrük Müdürlüğü’nün 23330100IM00009395 tescil numaralı serbest dolaşıma giriş beyannamesi ile tarafımıza ulaşan ve Mersin Gümrük Müdürlüğü liman sahasında yer alan 2. Ambar içerisinde bulunan 62 palet üzerine yerleştirilmiş eşyalar yerinde görülmüş herhangi bir ölçüm/test yapılmadan gözle muayene sonucu incelenmiş,

İncelemeleri yapılan motor bloğu ve şanzımanların; liman sahasında teknik testlerinin yapılamayacağından dolayı gözle yapılan fiziksel kontrolleri sonucu; bir kısmının kullanılmamış yeni/orijinal olduğu ve bir kısmının test/deneme/sürüş amaçlı kullanılmış olduğu, söz konusu motor bloğu ve şanzımanların kırılma, kesilme, eskime, yıpranma veya diğer nedenlerle kullanılmaz halde olan metal hurda olarak değerlendirilmeyeceği kanaatine varılmıştır.”

ÖZETLEMEK GEREKİRSE SEVGİLİ OKURUM;

Bilirkişi yapılan tüm baskılara rağmen, şerefsizlere boyun eğmemiş ve raporuna eşyaların kullanılmış olduğunu yazarak görevini yerine getirmiştir. ‘Peki nasıl tutulmalı bu rapor?’ derseniz özetleyeyim sizler için..

Raporun içeriği, 'SÖZ KONUSU EŞYALARIN TAMAMI KULLANILMIŞTIR' şeklinde olmalıdır. Çünkü test araçlarından çıkan parçalar hem orijinal temizlikte, hem de kullanıldığının hiçbir emaresi olmaz. Ancak bu eşyalar ülkemiz mevzuatı açısından kullanılmış statüdedir. Ayrıca rapor gözle bakılarak yazılmaz, mutlaka teknik incelemeye alınır söz konusu eşyalar..

BİLİRKİŞİ RAPORU VE O MUAYENE MEMURU

Bilirkişinin bu raporundan sonra, Mersin'de ortalık tutuşur.

Gelelim olanlara bu raporu alan bir Muayene Memuru, KIM Personeli derhal bu eşyaların ithalatını durdurur firmaya yazı yazılması için müdürlüğe müzekkere hazırlar ve bu müzekkerede 31.12.2020 tarih ve 3350 sayılı karar olan İthalat Rejim Kararının 7. maddesi “Eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) eşyanın ithali izne tabidir.” hükmü gereği firmaya 1 ay süre verilir izin alması için, firma da bu izni %99 alamaz ve Gümrük Kanunun 235/1/c maddesi kapsamında ceza verilir ayrıca 5607 Sayılı KMK kapsamında gerekli işlemler başlatılır. Cumhuriyet Savcısı Dava açar.

Değerli okuyucularım yukarıda olması gerekeni yazdım ama olanı da yazayım sizlere ki Mersin Gümrüğü’nde neler oluyor öğrenin.

MÜDÜR BEY BU SATIRLARDAN ÖĞRENDİ!

Bu rapor kapsamında beyanname kapatılır. Yanlış okumadınız beyanname kapatılır ve mallar Mersin’de bir depoya indirilir. Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü hiçbir şey yapmaz yapamaz. Muhafaza Genel Müdürü canla başla bu teşkilat için çalışırken Müdürünün eli kolu bağlanmıştır ama zorlamadan dolayı değil görmek istemedikleri için çünkü ortada bir yetkili ve onun Peygamberler şehrinden gelen manevi oğlu olduğu söylenen kişi vardır. Bu sırada Mersin Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü ne yapıyor derseniz olayı bu satırlardan öğreniyor maalesef.

MERSİN'DE SOYGUNA DEVAM

Bu olayın benzeri Xiaomi marka robot süpürgeler, Air Fryer denen fritöz cinsi eşyalarda da gerçekleşmişti. KIM Müdürü ve personeli sus pus bakmıştı eşyaların sallanmasına. Aradan birkaç ay geçince tekrar benzer olaylar vuku bulmaya başladı.

İHBAR EDİYORUMMM

Sayın Savcı, sayın hâkim, sayın polis müdürü, sayın gümrük müdürü vs vs vs vs vs kim varsa. Vatanını seven bir gazeteci olarak ihbar ediyorum. Sizleri göreve davet ediyorum. Ve diyorum ki, yazıyı girdiğim bu tarihte ve saatte ambarda hala bu eşyaların devamı çekilmeyi bekliyor.

Özellikle Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü gözüm üzerinizde. Yine seyredecek misiniz? Yine devletin soyulmasına göz mü yumacaksınız? Neden soruyorum bu soruları size biliyor musunuz? Çünkü bu müdürlük daha önce gözlük sallanmasına müsaade etti ve bir ay önce benzer eşyaların sallanmasına göz yumduğu da gelen iddialar arasında..

SAYIN BAKAN, SAYIN MUŞ, İYİ NİYETİNİZDEN HİÇ AMA HİÇ KUŞKUM YOK... AMA MÜSAADE EDİN ŞU MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDE YAŞANANLARI HERKESE DUYURAYIM.

DUYDUK DUYMADIK DEMEYİNNNNN!!!

MERSİN LİMANI’NDA HIRSIZ VAAAARRRRR HIRSIZZ...

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTU-

‘Muratbey’ Semalarında Kara Bulutlar..

VAH SİZE GÜVENENLERE VAH!!

Çok yakında bekleyin..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum