1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'MERSİN'DE BOMBA GELİŞME'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'MERSİN'DE BOMBA GELİŞME'

A+A-

MERSİN'DE BOMBA GELİŞME!

BAKIN O KONTEYNIRIN İÇİNDEN NELER ÇIKTI?

MERSİN HEP BÖYLE Mİ KALACAK?

 

Mesele memleket meselesi, mesele fakir - fukaranın meselesi olunca avazım çıktığı kadar bağırdım; 'MERSİN, MERSİN, ACİL ÇOK ACİL' diye.. Günlerden 27 Haziran, saat 10.45'i gösteriyordu. Kişisel mailler arasında duran bir mesaj beni çığlık attırmayı başarmıştı. Hemen klavyenin başına geçmiş ‘MERSİN.. MERSİN.. ACİL ÇOK ACİL’ başlıklı yazımı kaleme almıştım. Amacım hem ihbarcının hem de yaptığım araştırmalar sonucu doğruluğunu öğrendiğim ancak acele edilmezse doğruluğunu kaybedecek bir olayı yetkililere duyurmaktı. Konu Mersin Gümrük sahasında duran BEAU449895-9 nolu konteynır ile ilgiliydi. Çünkü içi dolu konteynırda beyan harici çok sayıda ürün vardı. Bağırdım 'Mersin, Mersin, acil çok acil' diye çünkü acele edilmezse atı alan Üsküdar'ı geçecekti..

SESİMİ DUYAN OLDU MU?

Sesimi duyan oldu mu? Şöyle bir olayın gelişimini aktarıp anlatayım sizlere: Mersin Gümrük Müdürlüğü'nde 6131322416 vergi kimlik numaralı MCB Taahhüt İnşaat Makina İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi unvanlı firma adına 20.06.2018 tarih ve 18330100IM034463 sayılı serbest dolaşıma giriş beyannamesi muhteviyatı  ( Sandalye Kumaşı ) olarak beyan edilen 1- TGBU537194-6 2- TCNU647117-4 3-BEAU 449895-9 numaralı üç konteynır gelir.

Konteynırlardan ikisi gümrük işlemleri 22.06.2018 tarih saat 18.00’de tamamlanarak adeta bir kelebek misali liman sahasından çıkar. Ancak benim de konu ile ilgili daha önceki yazımda belirttiğim BEAU449895-9 nolu konteynır liman sahasında kalır. Muayene memurunun konteynırda beyan harici mal olabileceğini ilgili yerlere bildirmesinden sonra Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü harekete geçer.

Söz konusu şüpheli konteynır 22.06.2018 günü X-Ray cihazına sevk edilir. Yapılan X-Ray taramasında konteynır eline zil takılmış dansöz gibi başlar şıkırdamaya. Konteynır içinde şüpheli yoğunluk olduğu açıkça görülür. Konteynır daha önce kelebek gibi liman sahasından uzaklaşan diğer iki arkadaşının tam aksine hangara sevk edilir. Evraklarda beyan sahibi olarak CLEMONT Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi yetkilisine ulaşılır ancak beyefendi gizemli konteynırın başına 27.06.2018’de gelir. Nasıl ama rahatlığa bak...

DEVAM EDELİM MERSİN'E DEVAM…

Neyse biz dönelim bizim şüpheli konteynırın yanına. Diğer arkadaşları gibi kelebek olma özelliği olmayan konteynırda inceleme yapan ekipler, konteynırın kapaklarını açtığında içerisinin yarısına kadar yeşil renkli çuvallar içerisinde beyanname muhteviyatı sandalye kumaşı olduğunu görür. Ama o da ne? Konteynırın arkasına doğru gidildiğinde ise, çuvalların rengi değişir. Çuvalların görünümü konteynırı eşeledikçe DYO'nun boya katoloğuna dönüşür. Renk, renk ve çeşitli ebatlardaki çuvallar konteynırın içerisinden çıkarılır. Çuvallar açıldığında karton kutular ve 5 koli içerisinde 80 kg bujiteri görülünce yaşanılanlar 27.06.2018 tarih ve sat 19.10’da Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Ayhan Altunbaşlıer'e bildirilir. Sihirli konteynır da artık finale yaklaşılmıştır. Konteynır içerisindekiler teker teker ortalığa dökülür.

Peki...! Beni avazım çıktığı kadar bağırtan BEAU449895-9 numaralı konteynırın içerisinden neler çıkar. Sayalım mı kalem, kalem ..Ah Mersin vah Mersin....

1-) 280 ADET KOLİDE FARKLI CİNS EBAT VE ŞEKİLLERDE TOPLAMDA 199 BİN 292 ADET GÖZLÜK

2-) 5 KOLİ İÇERİSİNDE 80 KİLO (SEKSEN) BİJUTERİ EŞYASI

Nasıl haksızmış mıyım bağırmaktan? Neyse sayım bittikten sonra da eşyalarla ilgili 27.06.2018 gün ve saat 22:45’de el koyma tutanağı düzenlenerek iş yasal zemine sokulur. Sokulmasına sokulur da gel de sustur şimdi beni.

ÜÇ MAYMUNU OYNAYANLARA GELSİN!

Önce Mersin'deki bazı yetkililere, beyzadelere, koltuğuna sıkı sıkı sarılmış, üç maymunu oynayanlara bir şeyler karalamak istiyorum. Önce yazılarımın ne derece ne sağlam kaynaklı olduğuna inandınız herhalde. Yok, sağda solda yalan, yanlış şeyler diyormuşsunuz da. Örneğin 'nereden bilecek bizim iş yaptığımız gümrük sahasındaki işleri, yalan, dolan yazıyor' diyenler varmış aranızda.. Nasıl aynen dediğim gibi çıktı değil mi konteynır.? Bakın size bir şey söyleyeyim. Yazdığım bu son olay gelecekte yazacağım yazıların sigortasıdır.

Önümüzdeki haftada patlatacağım Mersin bombalarını. Umarım artık beni ciddiye alırsınız. Hoş almasanız da devletin polisi, savcısı yetim hakkı yemeyen gümrükçüsü vatandaşı var bu ülkenin. Peki, hadi bu yakalanan konteynırı geçelim. Ne oldu bizim kelebek konteynırlara? Neden peşine düşmüyorsunuz 'size gümrüklü sahadan kelebeğin kanatlarını takan kim' diye.. Söz konusu memur neden iki konteynır için şüphelenmemiş de son konteynırdan şüphelenmiştir? Bu memurun müdürü yok mu? Bu işler olurken acaba nerelerdeymiş?

SÖZÜN ÖZÜ: YAKALANDINIZ MERSİN GÜMRÜK YETKİLİLERİ! DEMEK Kİ YAZDIKLARIMDA NE KADAR HAKLIYMIŞIM DEĞİL Mİ?

 

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT-

LAND ROVER'LER HANGİ GÜMRÜKTEN UÇTU? BEKLEYİN!..

 

 

YAZAR NOTLARI

1-) ÇALIŞTIĞI KURUMU MAHKEMEYE VEREN BÖLGE MÜDÜRÜ KİM?
BU BÖLGE MÜDÜRÜ İLE İLGİLİ TAM 815.699.07 TL KAMU ZARARINA SEBEBİYET  VERMEDEN  HANGİ MAHKEMEDE DAVA AÇILDI?

2-) GEÇİCİ GÖREVLERLE İŞLEVİ AÇISINDAN BÜYÜK BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE VEKALETEN  MÜDÜR  GÖREVLENDİRMELERİN ESAS AMACI NEDİR?

HEPSİNİN CEVABI YENİ YAZIMDA OLACAK!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum