1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MURATBEY GÜMRÜĞÜ 'MURADINA' EREMEDİ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MURATBEY GÜMRÜĞÜ 'MURADINA' EREMEDİ

A+A-

MURATBEY GÜMRÜĞÜ 'MURADINA' EREMEDİ

MURATBEY SALLADI ! YALOVA 'SOBE'LEDİ

-MURATBEY’İN ÇOCUKLARI-

 

'Muratbey Gümrüğü' diyeceğim hemen hatırlayacaksanız bu gümrükte yenilen naneleri. Evet evet dumanı hala üzerinde haklısınız. Ama gelin görün ki, durmuyor arsızlar. Eee suç onlarda mı Allah aşkına? Madem dumanı üzerinde yedikleri haltların neden devletin tokadı enselerinde patlamıyor?

Bak işte bu da önemli bir soru olsa gerek. Dedik ya sayın okuyucu 'hem naneleri yiyorlar hem de bir şey olmuyor bu tosunlara' diye eee o zaman da yaramazlık yapmadan durur mu bu haramzadeler? Aha alın size bir tane daha. Nasıl geçiyor kursaklarından bilmiyorum ama 'alışmış kudurmuştan beterdir' derler ya o olsa gerek!

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA

Efendim devletin belgesinden yazalım yine etkihaber, etki tv farkıyla.. Aman unutmadan yazımın başlarına yazayım. Sayın gümrük yetkilileri kocaman kocaman bürokratlar yazım sizedir ha. Hani 'Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla' misali. Buyurun efendim bizim haylaz, kudurmuş ama melekler kadar da korunan (HER NEDENSE, HER KİM KORUYORSA) Muratbey Gümrüğü'ndeki ilgili yetkili kişilerin yediği bir yeni naneye daha...

O DEVLETİN TUTANAĞI

02.02.2024 tarihinde Fransa'ya gitmek üzere Muratbey Gümrük Müdürlüğü'nden Yalova Ro-Ro Limanı Gümrük Sahası’na gelen, 46663320… T.C. kimlik numaralı E. C. I isimli şahsın sevk ve idaresinde bulunan, 24TR34130000306638 seri numaralı Tİ Transit Refakat Belgesi muhteviyatı eşyayı taşıyan ... ......... ...... ........ taşıyıcı firmasına kayıtlı 34C...4......... plakalı araçta yapılan tarama ve arama neticesinde: gönderici firması (V.N.7860481...) olan, 24341300EX00078898 numaralı ihracat beyannamesi muhteviyatı I kap (I adet) 84051000 GTİP nolu "Generator Only” tanımlı eşyanın araçta bulunmadığı tespit edilmiş ve devam eden aramalarda da göndericisi S. K. (T.C.K.N. 45682475…) olan, 24341300EX00083121 numaralı ihracat beyannamesi muhteviyatı 4 kap (108 adet) 73089098 GTİP nolu "Sandviç Panel” tanımlı eşyanın 16 adedinin sağlam olduğu, geriye kalan 92 adet vasfını yitirmiş halde bulunan panel cinsi eşyanın orta kısımları kesilerek oluşturulan ve zula olarak tabir edilen boşluk içerisine gizlenmiş vaziyette çok sayıda koli olduğu görülmüştür.

AAA BAKIN NE SALLAMIŞLAR MURATBEYİN ÇOCUKLARI?

Devam edelim. Evet canım yine devletin belgesinden..

Bahse konu koliler açılarak yapılan sayım tespitler sonucunda 50 koli (25.000 paket) Marlboro Touch, 25 koli (12.500 paket) Marlboro Touch Blue, 38 koli (19.000 paket) Parliament Night Blue ve 9 koli (4.500 paket) Marlboro Red olmak üzere toplam 122 (yüzyirmiiki) koli içerisinde 61.000 (altmışbirbin) paket TADAB bandrollü sigara tespit edilmiştir.

Konu Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na arz edildiğinde Makamlarından: " ...Konuyla ilgili 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3/9. Maddesine muhalefet suçundan adli işlem tesis edilmesi, Söz konusu jeneratör cinsi eşya ile panel cinsi eşya hakkında KEMT varakası düzenlenmesi, Söz konusu araçta tespit edilen TADAB bandrollü toplam 61.000 (altmış birbin) paket sigara cinsi eşyanın Yalova Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınması ve 4733 Sayılı Kanun kapsamında idari işlem tesis edilmek üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla yazışmalar yapılması, 34 GUC 049 plakalı araçta bulunan yasal yükün nutat gümrük işlemlerine devam edilmesi... " talimatları alınmıştır.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlara istinaden jeneratör cinsi eşya ile panel cinsi eşya hakkında KEMT varakası tanzim edilmesi ve söz konusu araçta tespit edilen ve Muhafaza altına alınan TADAB bandrollü toplam 61.000 (altmışbirbin) paket sigara cinsi eşyanın Müdürlüğünüzce teslim alınarak 4733 sayılı kanun kapsamında gerekli işlemlerin tesis edilmesi hususunda; gereğini arz ederim.

İlgili kişinin imzası....

Ya işte böyle Muratbey’in çocukları. Yediğiniz hurmalar gün gelir p.p.nuzu tırmalar (Amma kibar oldum bende). Bitti mi devletin sizinle işi? Bakın size açık ve net hem de yüksek bir yerden aldığım bilgiyi söyleyeyim.

İNANIN DAHA YENİ BAŞLIYOR!..

-YAZARIN NOTU-

Bir de yazar notu ekleyelim Muratbey’in çocuklarına. Bakın ne diyeceğim size;

Muratbey'de sorunların kaynağı artık KİFAYETSİZLİĞE vardı. Doğru mu sonuna kadar doğru. Devam edelim...

Muratbey'in yukarıda henüz dumanı üstünde tüten haberimiz henüz sonuçlanmamışken, bu seferde YALOVA’dan başka bir “SOBEEE” sesi geldi. PES değil mi??

Evet artık Muratbey'de işler çocuk oyununa döndüğü için bilerek o çocukluğumuzda kullandığımızı 'SOBE' kelimesini kullandım. Yine Muratbey çıkışlı bir TIR, bu kez Yalova RORO çıkışında yakalandı ve yine (kaç oldu acaba) sigara yakalandı.!!

Evet evet yanlış okumadınız, yine Sigara.

“Şer’e giden yol iyi niyet taşları ile döşenir” naif masumiyetinden sıyrılıp, Olayların aslında ihmal, yetersizlik ve artık suistimal boyutuna vardığını görmek gerek. Gerek Muratbey İdare Amirinin gerek onu görevlendiren bölgenin amirinin belki eminim dürüstlüğü erdem sanmaları ile çıktıkları yolun aslında kadrolarını idare edemez-hâkim olamaz boyuta ve başlıktaki gibi kifayetsizlik noktasına geldiği açıkça görülüyor.

Akıl vermek bizi aşar ama galiba “topyekûn tebdili mekânda ferahlık hasıl olacak.”

Ve galiba tam da “YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE, yaşanabilecek olası daha da büyük çaplı olayları önleyebilmek adına “sanki daha hayırlı olacak!!

Sayın Bakanım ve Sayın Bakan yardımcılarım, hep söylediğim gibi “UZUN ADAMI YALNIZ BIRAKMAMAK ADINA” söz sırası size geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
44 Yorum