1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. "O ASİT HEPİNİZİ YAKAR!"
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

"O ASİT HEPİNİZİ YAKAR!"

A+A-

“O ASİT HEPİNİZİ YAKAR!”

Geçen hafta gazete, televizyon ve haber portallarının hemen hepsinde büyük puntolarla, alt yazılarla, hatta ve hatta uzman görüşlerin yorumlarına da yer verilerek bir haber yayınlandı.

Haber aynen şöyleydi: 'İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları uyuşturucu istihbari çalışmaları neticesinde Polonya’dan uyuşturucu (eroinin hammaddesi) imalatında kullanılan 9 ton asetik anhidrit maddesi ele geçirdi'

HABERİN DEVAMINDA...

Jandarma istihbarat ekipleri yurt dışında paravan şirket adına yüklenen uyuşturucu ham maddesini 2 bin 500 kilometre takip ettiler. Uyuşturucu ham madde tanklarının ülkemize girmesi üzerine (Burada bir parantez açalım. Ne yapması üzerine? Ülkemize girmesi üzerine...! Kapayalım parantezi) Bir daha soralım...!

Nasıl yani girmesi üzerine? Gümrük kapısından geçmedi mi zehirin ham maddesi? Gümrük görevlileri yok muydu kapıda? Gümrükçü zehri, kaçağı önlesin diye teknolojik alt yapıya milyonlarca lira harcanarak makineler, laboratuvarlar kurulmadı mı? Nasıl girdi zehirin hammaddesi ülkeme...Bu zehir hepinizi yakar.. Devam edelim..

JANDARMADA YOK GÜMRÜKTE VAR AMMAAA

Jandarma ekipleri hammaddelerin İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir lojistik firmasına indirildiğini belirler. Jandarma beş gün sonra söz konusu hammaddelerin bir tıra yüklenmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı üzerine ekipler harekete geçer. T.K. ve E.K. isimli şüpheliler etkisiz hale getirildikten sonra, tırda yapılan aramada 8 adet tank içerisinde 9 ton sıvı madde ele geçirilir. Ele geçirilen sıvı madde İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nün test cihazı yapılan analizde asetik anhidrit maddesi olduğu tespit edilir. (Parantez açalım. 9 ton zehir hammaddesini yakalayan jandarma 9 ton zehir asidini yakalamayan gümrük teşkilatından test cihazı istiyor. Kapatalım parantezi) Yani yakalasın diye teknolojik alt yapısını güçlendiren gümrükçü zehri yakalayamıyor test kiti olmayan jandarma kaçakçıya göz açtırmıyor. İş karışık. Bu asit o gümrükçüleri yakar... Benden söylemesi...

ASİTLERİ KARIŞTIRMIŞ OLABİLİRLER Mİ?

Konuyla ilgili haber şöyle bitiyordu. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın ele geçirdiği 9 ton sıvı asetik anhidrit maddesinden 4,5 ton eroin üretilebileceği, uyuşturucu hammaddesinin Van iline gideceği ve burada terör örgütü, bebek katillerince eroin yapımında kullanılacağı öğrenildi. Nokta... Ama habere nokta.

Ben yeni başlıyorum. Haberi öğrendikten sonra durur muyum? Şöyle bir derinlemesine araştırayım dedim ‘9 ton asit nasıl geçer gümrükten' diye. Lütfen gülmeyin. Çünkü ortada gülünecek bir şey yok. Tam tersine ağlamalı, üzülmeli, neler oluyor diye sorgulanmalı bu iş.

Tam 9 ton uyuşturucu hammaddesi gümrükten 'SİRKE ASİDİ' olarak geçmiş sayın okur. Evet 'SİRKE ASİDİ'...! Karıştırmış o gün görevde olan kişiler eroin asidi ile sirke asidini. Ama, ama bu asit hepinizi yakar bilmiş olun!

SORULARIM ŞÖYLE:

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı içerisinde son teknoloji kullanılarak inşa edilen Komuta Kontrol Merkezi gümrük süreçleri ile güvenlik ve kaçakçılık risk unsurlarını 24 saat takip ederek kaçakçıları takip etmek amacıyla kurulmadı mı?

- Bu teknoloji Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük hizmeti verilen kara sınır kapıları ile deniz ve havalimanlarında, gümrüklü yer ve sahaların güvenliğinin sağlanması, kaçakçılıkla en etkin şekilde mücadele edilmesine yönelik son teknoloji kullanılarak 442 metre kare alanda inşa edilen Komuta Kontrol Merkezi, 24 saat boyunca, 58 izleme ekranı ile 27 operatör ile gümrük kapılarını izlemiyor mu?

- CCTV Sistemleri ile 17 kara sınır kapısı, 'Akçakale, Cilvegözü, Çıldır/Aktaş, Dilucu, Dereköy, Esendere, Gürbulak, Karkamış, Pazarkule, Türkgözü, Yayladağı, Öncüpınar, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli, Sarp, Habur', 4 deniz limanı, 'Pendik-Roro, Çeşme, Samsun Haydarpaşa' ve 2 İç gümrük tesisi 'Halkalı, Erenköy' ve Köpek Eğitim Merkezinden aktarılan toplam 729 kamera ile eş zamanlı olarak izlenirken yukarıda saydığım yerlerde de eroin asidi ile sirke asidi karıştırılıyor mu?

- Gümrüklerin teknolojisinde asitleri birbirinden ayırt edecek teknoloji ve uzman personel bulunmuyor mu? Bulunmuyorsa ilgili personel elma, sirke, üzüm vs. asidi, baharatlar ile eroin maddesinin asidinin farklılığı konusunda uzmanlaştırılması düşünülüyor mu?

-Devlet 'kaçağı yakalasın' diye dişinden tırnağından teknolojiye yatırım yaparken ilgili bakanlık personelini eğitim, disiplin ve ahlak yönünden denetlemeyi arttırmayı düşünüyor mu?

- Her tarafından pis kokular gelen bu işten sonra 9 ton zehirin geçtiği ‘Trakya Gümrüklerindeki’ kapıda soruşturma başlatılmış mıdır? Tabii ki geneline mal edilemez ama iki-üç personelin yaptığı karanlık işler, devletin bu yatırımına gölge düşürmüyor mu?

- Burada özellikle gençlerimizi hedef alan terör örgütünün finansmanı olan zehiri yakalayan ve emek harcayan jandarmalarımızı alınlarından öpüyorum.

- Konu ile ilgili yazılarımıza önümüzdeki süreçte devam edeceğim.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTU-

İlgilisine;

‘Ben demiştim’ dememek için...

Son günlerde şahsınıza yönelik yıpratma kampanyasını üzülerek görüyor ve izliyorum.

Naçizane önerim, 22.05.2020 tarihli köşe yazımın 5. Maddesi'nin son paragrafını bir kez daha değerlendirmeniz yönünde olacaktır.

Kurum içi müdahalelerinizde kurumun ilgili kanadının (ekonomi/muhafaza/gümrük/ticaret gibi) yetkili ve tecrübelilerini dikkate almanız, sanki daha verimli ve doğru olacaktır.

Danışman ve bilgi kaynaklarınız işin erbabı olursa, kurum içinde huzursuzluk yeşermeyecektir.

Fikri olup, bilgisi olmayanlar sizi de yanıltabilir.

Bir kez daha anımsatmış olayım..

Yine de siz bilirsiniz.

Hani, ‘Ben demiştim’ dememek için... dedim!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
65 Yorum