1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. O HURMALAR GELİR BİRGÜN ..... TIRMALAR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

O HURMALAR GELİR BİRGÜN ..... TIRMALAR

A+A-

O HURMALAR GELİR BİRGÜN ..... TIRMALAR

BAKIN NE DİYOR SAYIN ÖZTÜRK?

MERSİN LİMANI YOĞUNLAŞTI / KAÇAKÇI PUSUYA YATTI!

 

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem acısı hala yürekleri dağlarken, savaşlar, nice depremler hatta darbeler görmüş ama sırtı yere gelmemiş yüce devletimizde yaraları hızla sarmanın uğraşında. Yaşanılan depremde can kayıpları acımızı daha da arttırırken depremde yerle bir olan kamu kurum ve kuruluşları da ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. İşte bunlardan biri de deprem sonrası yanan İskenderun Limanı.

Afet sonrası güçlükle söndürülen İskenderun Limanı'nda an itibariyle onarım çalışmalarına geçildi. Oradaki dost ve yetkililerden aldığım bilgilere göre Türkiye'nin önemli ihracat ve ithalat limanlarından olan İskenderun Limanı gemi tahliye işlemlerine yaklaşık üç ay içerisinde başlayacak. Bu sevindirici bir haber. Ancak gelin görün ki bir de madalyonun arka tarafı var...

AMAN MERSİN LİMANI’NA DİKKAAT!!

Madalyonun tersi ne derseniz bakın bölgeden aldığım haberler aynen şöyle:

İskenderun Limanı’nda yapım onarım çalışmaları nedeniyle uluslararası bu limanımızdaki yükler Mersin Limanı’na kaydırılmaya başlandı. Hal böyle olunca da oluşan ticari yoğunluk limanda yük operasyonlarını olumsuz yönde etkileme başladı.

Kulağıma gelen odur ki, yaşanılan olumsuzluğu fırsat bilmeye çalışan çakal takımı da ne yapabilirizin derdine düşerek pusuya yattı.

BAKIN NE DİYOR SAYIN ÖZTÜRK?

Peki, Mersin uluslararası limanında yaşanılan yoğunluğu azaltmak mümkün mü? Bakın bu konuda Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Kaptan Mesut Öztürk neler diyor?

'İskenderun Limanı’ndaki yangın nedeniyle gemi elleçleme hizmetleri verilememiş liman yük trafiğine kapatılmış ve bekleyen gemiler diğer tesislere yönlendirilmişti. İskenderun Limanı’nın devre dışı kalmasıyla Mersin, Adana ve İskenderun körfezinde bulunan özel işletmelere ait iskele ve limanlarda büyük bir yığılma yaşanıyor. Bu yığılma termin sürelerini artırdığı gibi sanayicinin ham madde tedarikine de olumsuz yansıyor. Mersin limanında son dönemde gemi trafiği zaten yoğundu ve gemilerin denizde bekleme ve operasyon süreleri normalden daha uzundu. Depremle birlikte İskenderun limanın devre dışı kalması ile bu yoğunluk daha da arttı. Bugün Mersin Limanı açıklarında 40’ın üzerinde gemi bekleniyor'

ALINAN KARAR DOĞRU BİR KARARDIR

Limanda yaşanan sıkışıklığın giderilmesi için alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere MIP yönetimi paydaşları ile toplantı düzenlediklerini kaydeden Öztürk sözlerini şöyle sürdürüyor.

“Toplantıda ihracat yüklü konteynerlerin limanlara girişinin kontrollü olarak yapılması kararı alındı. Söz konusu uygulama kamuoyunda Mersin'de ihracat durdu şeklinde yanlış yorumlansa da karar liman tıkanıklığı gidermek üzere alınan doğru bir karardır.

MERSİN'E ANA KONTEYNER LİMANI KAÇINILMAZ

Eğer geçmişte kalkınma planlarında yer alan Mersin ana konteyner limanı yapılabilseydi denizyolu taşımacılığı aksamadan ve bu kadar yoğunluk yaşanmadan sürdürülebilirdi. Mersin aktif fay hatlarına Doğu Akdeniz’deki en uzak liman kentidir. Dolayısı ile Mersin ana konteynır limanının yapımına bir an önce başlanmasının zorunluluğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

Doğru söze ne denir...?

Sayın Öztürk sonuna kadar haklı..

ŞİMDİ SIRA GÜMRÜK YÖNÜNDE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERDE

DEPREM FIRSATÇILARINA DİKKAT!

Yukarıdaki satırlarda da dikkati çektim. Deprem fırsatçıları pusuya yatmış bekliyor. Hatta bazıları yuvalarından çıkmış hırsızlık peşinde. Aman dikkat çocuklar...

Ulusal Basında da yer alan ve Etki Haber'de yer bulan 'Deprem Bölgelerine Yardım Götürüyoruz' diye peynir tırında milyonları bulan sigara kaçakçılığına Emniyet el koydu. Onun İçin Mersin Gümrüğünde görev yapanların her zamankinden daha dikkatli olması lazım.

Mersin Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü daha önce Antalya'da görev yaptığı için liman deneyimi olan bir kişi. Antalya'da görev yaptığı dönemde kendisiyle ilgili olumsuz bir görüş duymadım. Ancak sayın müdüre bir gazeteci olarak sizden önceki süreçte Mersin limanında yaşanılanlarla ilgili köşe yazılarımı ve televizyonlarda yaptığım programları mutlaka ve mutlaka izlemesini, okumasını tavsiye ederim.

BAKIN BİZİM MİNİK KUŞ NE HABERLER GETİRDİ?

Yazımızın sonlarını bizim Minik Kuş’un getirdikleri ile süsleyelim. Bakın ne diyor kendi küçük ama söylemleri büyük o kuşumuz...

1-) KAPIKULE’DEN ATS CİHAZIYLA GELEN KAYBOLAN TIR İÇİNDE GÖZLÜK SAAT ÇAKMAK V.S OLAN TIR KAYIP DENİYOR AMA TIR PARÇALANMIŞ İÇİNDEKİ EŞYALAR KUŞ OLUP UÇMUŞ.

2-) İKİNCİ ÖRNEK ÇOK VAHİM ANTREPO REJİMİ KAPSAMINDA ASMA KİLİT BEYAN EDİLEN KONTEYNIRIN İÇİNDE 38.600 ADET DİANA MARKA SAAT 12.725 ADET MARKASIZ SAAT TOPLAM SAAT 51.325 ADET 3155 ADET ÇİFT NİKE MARKA AYAKKABI 1000 ADET VERSACE MARKA SAAT 2400 ADET EMPORİO ARMANİ MARKA SAAT 1950 ADET GUCCİ MARKA SAAT 9935 ADET ROLEX MARKA SAAT 37.41O ADET FULL STAR MARKA SAAT V.S. BU MALLAR ÇIKINCA GÜMRÜĞE HAS UYGULAMA İLE YANLIŞ YÜKLENMİŞ MASALI YERSEN.

SAYIN BÖLGE MÜDÜRÜ YUKARIDA ÇARPICI İKİ DOSYAYI ÖZETLEYEREK AKTARDIM.

DOSYALARIN TAMAMI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜZDE..

O İŞ BİZE YAKIŞMAZ!

Minik kuşun getirdiklerinden sonra şu önemli satırları sizlere yazmak isterim. Yakın tarihte tüm internet sitelerinde emrinizdeki bir kişi ile ilgili özel hayatı ilgilendiren görüntüler, resimler yayınlandı. Bazı arkadaşlar beni arayarak köşemde veya haber sitemizde neden bunlara yer vermediğimi sordu. Bende kendilerine anlattım ancak bir de buradan yazmak isterim. Benim özel hayatla işim olmaz. Benim işim kamu zararları, rüşvet hayali ihracat, kaçakçılıkla ilgili.

Ancak görüntüleri paylaşılan emrinizdeki kişi, görüntülerle ilgili 5 OCAK 2023’te kendisine ulaşan ODA TV’ye yaptığı açıklamalara yukarıdaki ikinci sırada belirttiğim beyanı kapı kilidi olan ve içinde beyan harici çıkan saat ağırlıklı konteyneri yakaladığım için benimle uğraşıyorlar dedi.

Ama aynı hassasiyeti kaybolan tırda gösterseydi o zaman bu sözler anlamlı olurdu.. Haksız mıyım?

Sözün özü ben Mersin için kısa analiz yaptım. Kime ne kadar sorumluluk düşüyorsa yerine getirsin. Bir de bakanlığın çalışkan Gümrükler Muhafaza Genel Müdürüne naçizane bir önerim olacak.

Yoğunluğu artan Mersin gümrükleri için genel müdürlük kaçakçılık şubesinden görevlendirme yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyim. Bu zorlu süreçte Türkiye Gümrüklerinde görev yapan görevlilerin Allah Yardımcısı Olsun!..

DURUN DAHA BİTMEDİ..

Sayın okur henüz bitmedi. Şuradan Mersin'deki taklacılara bir yazı döşenelim.

EY TAKLACILAR..

BAKIN BENDEN SÖYLEMESİ YEDİĞİNİZ HURMALAR GELİR BİRGÜN VALLAHİ DE BİLLAHİ DE ...... TIRMALAR

Mübarek Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde orucumuzu açtığımız hurmada ayak oyunları başladı. Telefonuma, mailime hem de isim, isim hem de şirket, şirket, ihbarlar geliyor. Yazılarıma bu konuda yorumlar yağıyor. Bakın tekrar diyorum gözüm üzerinizde bu devlet haramiye göz açtırmaz. Yerseniz haram şekilde hurmayı inanın öttürürler size zurnayı...

-YAZARDAN ÖNEMLİ NOT-

KIYMETLİ OKURLARIM, ÜLKECE ÇOK ZORLU SÜREÇTEN GEÇTİĞİMİZ BU GÜNLERDE DUYARLI BİR OKURUMDAN TARAFIMA GELEN BU ÖNEMLİ HATIRLATMA NOTUNU DA SİZLERLE AYNEN AKTARMAK İSTİYORUM:

 

“Aykut Bey deprem etkisi ne çabuk unutuldu. Yorumlara bakıyorum yine menfaatler yine hiç bitmeyen dünyevi işler. Arkadaşlar deprem bölgelerinde olmadığınıza şukur edin.. Ordakı çalışma arkadaşlarınızdan vefat edenler, evleri yıkılanlar, evleri ağır hasarlı, eşyaları kullanılmaz hale gelenler maddi boyutunu geçtim psikolojik olarak etkisi altında kalan arkadaşlarınız görevlerine devam ediyor. Tayın hakkından faydalanabilecek çok az personel var, barınma sorunu hat safhada, şuan için başka hiçbir iyileştirme yok, canla başla çalışan personel özellikle kapılardaki teşkilatımız personeli. Lütfen bu duruma yazınızda yer verin aykut bey. Benim evim ağır hasarlı ve yıkım karar çıktı şuan kaldığım yeri görseniz her halinize şukur edersiniz. Lütfen depremin önüne başka bir konu getirerek gündemden düşürmeyin.”

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTU-

Yalova Gümrük Müdürlüğü’nde ‘İnsan Kaçakçılığı’ İddiasıyla İlgili Olarak İş Takipçileri Ve Bazı Görevlilerin Polis Tarafından İfadesine Başvurulduğu, Soruşturmanın Tüm Yönüyle Sürdüğü Tarafıma Gelen Bilgiler Arasında...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
89 Yorum