1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. O SORULARIN CEVABI İSKENDERUN LİMANI YANGININDA!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

O SORULARIN CEVABI İSKENDERUN LİMANI YANGININDA!

A+A-

O SORULARIN CEVABI İSKENDERUN LİMANI YANGININDA!

 

DEPREM - YANGIN VE LİMANLAR

 

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından 1936 yılında ülkeler arası ticarette standartlaşma programı yapılmış, İnternational Commercial Terms kısaca İncoterms olarak bu program uluslararası ticarette kullanılmaya başlanmıştır. I,F,C,D grubu 4 ana başlıkta uluslararası teslim şekilleri düzenlenmiştir.

En son değişiklik, düzenleme 01 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Uluslararası ticarette denizyolu ile yapılan taşımalarda sorumluluğa yükümlülüğe Gümrük açısından bakalım. Gümrük Kanunu’nun (61) yükümlülük 181 ila 194 maddeler arasında değerlendirilmiştir.

 

1) Geçici depolama yerleri olan limanlarda ihracat eşyasında yükümlülük ne zaman başlar?

2) Başka yerden beyanı verilip transit gelen ihracat yükünde geçici depolama yerlerinin yükümlülükleri nelerdir?

3 ) Transit gelen serbest dolaşımda olmayan eşyanın varışta geçici depolama yerlerinin yükümlülükleri nelerdir?

 

EN İYİ CEVAP İSKENDERUN LİMAN YANGININDA..

Sorularına cevap aranması İskenderun liman sahasında deprem ve yangın ile ortaya çıkmıştır. Sorulara verilecek en iyi cevap GK 39 md ve Gümrük Yönetmeliği 73. ila 76. maddeleri arasında verilmiştir. Eşyanın sunulması tanımında "Taşıt aracının gümrük işlemlerinin yürütüldüğü alanlara girişinde gümrük ve muhafaza yetkililerince tutulan ilk kayıt tarihi; sunumu yapan kişi tarafından beyan edilir ve gümrük beyannamesi ile ilişkilendirilir, belgelere kayıt edilir" hükmü amirdir.

TAŞIYICININ SORUMLULUĞU TANIMLANMIŞTIR

Türk Ticaret Kanunu’nda 875 Maddesinde taşıyıcının sorumluluğu tanımlanmış; Eşyanın taşınmak üzere teslim alınıp teslim edilmesine kadar geçen süre içindeki durumlardan sorumlu olduğu belirtilmiştir. Geçici depolama yerleri giriş yönünde taşıyıcılardan eşyaları temsil olduğu belgeyi ciro ile devir almaktadır Eşyaların rejim beyanları verilip sahadan çıkana kadar sorumlulukları devam etmektedir. Eşyalar kodlu olarak sahada görünmektedirler. Çıkış anından sonra geçici depolama yeri sorumlulukları bitmektedir. Eşya sahibine teslim edilmiş, vergileri ödenmiş belgeleri tamamlanmıştır. Sigorta yönünden bakıldığında CMR sözleşmesinden kaynaklanan "Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası" ayrıca "Emtia Nakliyatı Sigortaları" kapsamında değerlendirmeler yapılmaktadır. Giriş yönünde gemi ile gelen özet Beyan kapsamı eşyalarına ciro ile teslim alan geçici depolama yerleri taşıma senetleri ile teslim almakta kayıtlarını yapmaktadır. Eşyayı teslim eden taşıma senetlerin alıcı ya da ilgiliye satmakta ya da teslim etmektedir. Kayıtlar ilgilisine sunumdan sonra geçici depolama yerlerince yapılmaktadır. Rejim beyanları yapılıp sahadan çıkıncaya kadar eşyalara incoterm anlaşmalara, Gümrük Kanunu Ulaştırma Mevzuatı, Sigorta mevzuatı yönünden bakalım. Eşyanın sunumu Gümrük Mevzuatı açısından Gümrük depolama yerlerine ilk kayıttır. Tarih ve kayıt yapılan yerde diğer işlemler takip edilmektedir. Çıkış yönünde yukarıda belirttiğimiz 1.2.3 maddelerdeki eşyalar içinde durum aynıdır. Geçici depolama kayıtları yapılmadan sahaya araç alınmamaktadır. Araçlar mühürler, evrakları muhakkak geçici depolama yerlerince kayıt edilmektedir. Gümrük kanunundan doğan yükümlülüktür. Sunum çıkış yönünde kayıt ile oluşmaktadır.

O kayıtlar gümrük idaresince değerlendirilip eşyaların limanda sunulduğu kabul edilip tescil ve diğer işlemleri yapılmakta, eşya taşıyıcısına belgeleri ile onaylanıp teslim edilip gemilere yüklenip yurtdışı edilmekte ve liman Geçici depolarına kayıtlarından çıkış yönünde düşüm yapılıp silinmektedir. Bu açıdan bakıldığında rejim beyanında bulunanın yanında geçici depolama yerlerinin sorumluluğunda mevcuttur. Çıkış yönünde Geçici depolama yeri kapı kayıtları eşyanın sunumudur.

DURUM VAHİMDİR

Eşya sunulduktan kayıtları yapıldıktan sonra eşyanın, aracın, ambalajın durumuna göre Geçici depolama yerlerini bu kayıttan sonra ücret almakta eşyalar gemiye yüklenip yurtdışı edilene kadar ücretler otomatik devam etmekte gemiye yüklenip evrakları onaylanıncaya kadar bu ücretlendirme devam etmektedir. Gemici eşyaları teslim alıp belgeleri onaylatınca eşya gemi üzerine geçmiş olarak Geçici depolama kayıtlarından çıkmaktadır. Görüldüğü üzere son aşamaya kadar Geçici Depolama yerleri ücret aldığı kayıtlı olan eşyalardan beyan sahibinin yanında sorumludur. Deprem ve yangın sonrası Liman yetkililerinin basına verdiği demeçlerde kayıtlarının çıkış yönünde olmadığı beyan edilmiştir. İncoterm sözleşme hükümleri önemlidir. Geçici depolama yerlerinde çıkış yönünde kayıtlar tutulmuyor ise, gümrük açısından bakıldığında durum vahimdir.

DEPREM VE YANGIN MİLAT OLMALIDIR

Sadece İskenderun değil, diğer Geçici Depolama yerlerindeki çıkış yönünde liman kayıtlarının varlığı yokluğu yeniden denetlenmeli deprem ve yangın mali milat olmalıdır. Çünkü Geçici Depolama yerleri 1-2-3 md belirtilen durumlarda zaman tarifesi oluşturup ücret almakta ve kayıt tutmaktadır. Bu durumda sorumlu oldukları açıktır. Ayrıca Gümrük idaresi açısından bakıldığında risk kayıtları sunum ile başlamakta limanların çıkış yönünde yaptığı kayıtlar ile risk değerlendirmeleri yapılabilmektedir. Eğer İskenderun limanı gibi kayıt yok deniliyorsa durum vahimdir. Bugüne kadar hiç kontrol edilmemiş demektir. Risk kayıtları da değerlendirilmemiş olmaktadır.

GÜMRÜK İŞLEMLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Görüldüğü üzere "Bir musibet, bin nasihat tan iyidir" atasözü deprem ve yangın ile ortaya çıkan gümrük idarelerince Geçici Depolama yerlerinin çıkış yönündeki denetimsizliğinin ve kayıtsızlığın yeniden değerlendirilmesine sebep olmaktadır.

Bu durum 17 Şubat 2021 tarihli www.ticaret.gov.tr adresinde belirtilen 102 adet Deniz Gümrük kapısında yeniden değerlendirilmelidir. İskenderun harici 101 Deniz Gümrük alanlarında bir musibet, bir deprem, bir yangın olmadan yukarıda 1,2,3 maddede belirtilen gümrük işlemleri yeniden değerlendirilmelidir.

DİP NOT:

Limanlara ihracat yükü olarak giren eşyalarda stok takibi ve özet beyan kaydı bulunmuyor. Bu sebeple liman işletmelerinin eşya girişinde gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTU-

Mersin’de Hurda Depremi…

Yakında bekleyin!

.................

-YAZARDAN FLAŞ NOT-

İstanbul’da havalar ısındı. Kulislerde, Erken düşen cemrenin Ankara kaynaklı mı yoksa Yeni Bölge Müdürü’nün tercihleri mi olduğu tartışılıyor. Çok su kaldırır bir konu!! İzleyip göreceğiz elbet bu konuda da düşüncelerimizi sizlerle paylaşacağız. Fikirlerinizi de paylaşmaya açığız. Yorumlar sizden..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
102 Yorum