1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ORTALIK DUMAN ALTI!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ORTALIK DUMAN ALTI!

A+A-

ORTALIK DUMAN ALTI

BUNUN ADI BANA GÖRE 'NARKO YUMRUK'

6 KASIM TARİHLİ YAZIMIZDA ‘ALİ İLE ÖMER FENA BİNDİRECEK TEPENİZE’ DEMİŞTİK !

 

Adına 'Narko güç' diyorlar ama bana göre tam bir 'Narko Yumruk' Durmuyor Bakan Ali Yerlikaya Allah nazardan saklasın. O durmayınca ABakanın polisi, jandarması da durmuyor. Aç televizyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya karşınızda. Zehir tacizlerini bir bir ifşa ediyor. Gir sosyal medyaya Yerlikaya yine indirmiş yumruğunu zehir satıcısının başına.

Durur mu? Durmayacak elbette. Neden derseniz? Bu yazımızı da iyi yerleştirin aklınıza. Ben inanıyorum ki, turpun büyüğü daha heybede. Anlayacağınız Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya, daha kapının önünü süpürüyor. Esas temizlenmesi gerekenlerin listesine henüz geçilmedi bile.

Detay vermeyeceğim çünkü Yüce Devletin yargısına, polisine, bakanına saygım sonsuz. Bozmam, bozamam memleketin gençleri üzerine çökmüş zehir tacirine yapılacak operasyonları.. Sadece size şu kadarına söyleyebilirim. Hazır olun ve bekleyin. Daha çok Ali Yerlikaya'yı ekranlarda açıklama yaparken göreceksiniz. Daha çok sosyal medyada Yerlikaya'nın son dakika açıklamalarını okuyacaksınız. Ve daha çok kodamanların ters kelepçe ile götürüldüğünü de göreceksiniz.

İŞTE SON OPERASYONLAR

Peki zehir baskınlarında işler nasıl gidiyor? Neler Yapılıyor? Kimlere operasyonlar düzenleniyor? Bizde şöyle bir gözden geçirelim.

TAM 4,5 TON

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonları kapsamında 199 şüphelinin gözaltına alındığını, 58 kilogramı kokain olmak üzere 4,5 Ton uyuşturucu madde ile 64 bin 800 uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Diyarbakır, İstanbul, Edirne, İzmir, Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum, Bursa ve Bolu'da jandarma ve emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonların ayrıntılarını paylaştı.

Buna göre Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce, 3,5 ton esrar, 504 bin kök kenevir, 218 bin kök skunk; İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 259,5 kilogram skunk ele geçirildi.

Her iki operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

JANDARMA VE POLİS EL ELE

İstanbul'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın iki ayrı operasyonunda 45,5 kilogram kokain, 2,5 kilogram metamfetamin, 10 litre sıvı metamfetamin, 250 kilogram skunk ve 25 bin uyuşturucu hap ele geçirildi ve 8 şüpheli yakalandı.

Edirne İl Jandarma ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına alırken, 10 kilogram kokain ele geçirdi.

İzmir İl Jandarma ekiplerinin operasyonunda 2,5 kilogram kokain, 3 kilogram esrar, 25 bin 800 uyuşturucu hap ele geçirildi, 8 şüpheli yakalandı.

Sinop, Aydın, Kırklareli, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de il jandarma ve il emniyet ekiplerinin operasyonunda aralarında sokak satıcılarının da olduğu 157 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda muhtelif miktarda sentetik uyuşturucu, esrar, uyuşturucu hap ve sentetik kannabinoid ele geçirildi!

Şanlıurfa ve Bolu'da 205,5 kilogram skunk, Denizli ve Erzurum'da 21,5 kilogram esrar, Bursa'da 39 bin uyuşturucu hap ele geçiren ekipler, bu illerde 10 kişiyi yakaladı.

YA İSTANBUL DERSENİZ?

İşte sizlere "Narkogüç" operasyonlarının İstanbul Detayları

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Operasyon ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yapılan titiz çalışmalar sonucunda uyuşturucu kaçakçılarının yeni yöntem arayışlarına girdiklerini tespit etti.

5 ilde düzenlenen "Narkogüç" operasyonlarında 16 zanlı yakalandı.

Kâğıt ürünleri ve hammaddeleri arasına zulalanarak ülkeye kaçak yollardan getirilmesi planlanan uyuşturucunun, sokak satıcılarına dağıtımının yapılacağını belirleyen ekipler, Avcılar'da bir depoyu izlemeye aldı.

Depoyu yaklaşık 11 ay boyunca izleyen ekipler, 24 saat esasına göre teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi.

Ekipler, adresteki kişilerin dikkat çekmemek için matbaa ve kâğıt üretimi, hammadde satışı ve dağıtımını yapan farklı firmalara ait araç ve kişilere farklı zamanlarda depoyu kullandırarak perdeleme yöntemi kullandığını tespit etti.

İzleme sırasında, depoyla daha hiç teması olmayan kişilerin, kendi lüks araçlarıyla beraber bir tır eşliğinde gece geç saatte depoya geldiğini kayıt altına alan ekipler, zanlıların yüksek tonajlı kâğıt rulolarını tedirgin şekilde tırdan indirerek ve depoya aldığını belirledi.

Ekipler, 20 Ekim'de gece geç saatlerde tekrar depoya gelerek tüm kapıları kapatan zanlıların, kâğıt rulolarını açarak içerisinde zulalanmış uyuşturucuyu çıkaracağı şüphesi üzerine harekete geçti.

Depo ve 3 araca yönelik düzenlenen operasyonda 6 zanlıyı gözaltına alan ekipler, kâğıt ruloları arasında gizlenmiş 393 kilo 550 gram uyuşturucu ele geçirdi.

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor..

KOCAELİ'NDEN DİYARBAKIR'A OPERASYONLAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Diyarbakır ve Erzincan'da "Narkogüç" operasyonlarında 16 şüphelinin yakalandığını, 869 kilogram uyuşturucu madde ve 775 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini duyurmuştu.

BELLO'NUN BELİ KIRILDI!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan uluslararası "Kompanio Bello" isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi'nin, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca "Kasten adam öldürme, uyuşturucu, adam kaçırma, hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat" suçlarından kırmızı bülten ile iadesi amacıyla uluslararası seviyede arandığını belirtti.

Türkiye'yi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarını da vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz tarafından uluslararası takibe alınan zehir tacirinin İstanbul Havalimanı'ndan ülkemize Benjamin Omar Perez Garcia ismine kayıtlı Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edildi. Dritan Rexhepi'nin yakalanması için hemen Kartel Operasyonu yapıldı."

-İTALYA İLE ORTAK OPERASYON-

Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube müdürlüklerince ortaklaşa yapılan çalışmalar ve İtalyan polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucu, kartel liderinin yerinin belirlendiğini ve Beylikdüzü'nde yapılan "Kartel Operasyonu"yla yakalandığını belirtti.

Operasyonu düzenleyen personeli tebrik eden Yerlikaya, "Milletimizin duaları sizinle. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla, artarak devam edecek" ifadesini kullandı.

TAM YAZIMA SON VERİRKEN..

Yazıma tam son verecekken, Sayın Yerlikaya operasyonlarına yeni operasyonlar eklemiş. Hani hem kendisi hem de ekibi Allah nazardan korusun arı misali çalışıyorlar.

..İşte Son Dakika Operasyonları..

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı.

"Limanlarımız yakın takibimizde." ifadesini kullanan Yerlikaya şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığımız ve Mersin Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüz ekiplerince İskenderun Körfezi Adana Yumurtalık açıklarında demirleyen Liberya bandıralı Berge Torre isimli kuru yük gemisine Narkogüç operasyonu düzenlendi."

Gemi kaptanı, kaptan yardımcıları ve mürettebattan oluşan 26 şüphelinin ifadelerinin alındığını belirten Yerlikaya, "Geminin çapa zincir boşluğunda zincire bağlanmış halde 2 adet dayanıklı plastik torba içerisinde 45 pakette 51 kilo 750 gram kokain ele geçirildi." bilgisini paylaştı.

Ülkenin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların artarak devam edeceğini dile getiren Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren polislerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Mersin Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin." ifadesini kullandı.

İZMİR'DE SAHTE ALKOLE GEÇİT YOK!

Bir operasyonda İzmir’den.

Yılbaşı’na hazırlık yapan bir başka zehir tacirlerine de operasyon yapılmış.

Operasyonun detayları ise şöyle:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 1-10 Kasım tarihleri arasında sahte içki üretimi ile ilgili çalışmalar yürüttü. Polis, yılbaşı öncesi merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan, vatandaşların içki yapımında kullanmaları için "mürekkep sökücü" ve "genel kullanım amaçlı tutuşturucu sıvı" adı altında satışa sunulan sahte etil alkollerin bulunduğu adreslere yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyonlar gerçekleştirdi. Adreslerde yapılan aramalarda, 40 ton sahte etil alkol, 57 bin adet sahte etiket ve 2 dolum makinesi ele geçirildi.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

İzmir'de ikinci operasyonda çok önemli. Kaçakçının hevesini yine kursağında kalmış. Bu operasyonun detayları da şöyle:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Torbalı ilçesinde bulunan bir depoda yüklü miktarda kaçak tütün ürünü bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bir depo ve iki araçta arama yapıldı. Baskın yapılan depoda kumaş parçalarının altına gizlenen tepsiler polisin dikkatinden kaçmadı.

Operasyon da tepsi olarak bilinen koliler içerisinde piyasa değeri 9.2 Milyon Lira olan 3 milyon 872 bin 400 adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Anlayacağınız Sevgili Okurlarım, Ali Bey’in hiç duracağı yok. Sayın Bakan kaçakçının ensesinde boza pişirmeye devam edecektir!

 

ÖMER BEY TARAFINA GELİNCE,

SAYIN TİCARET BAKANI BOLAT, X SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA GERÇEKLEŞEN FLAŞ OPERASYONLARI ŞÖYLE AKTARDI:

 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Başarılı Operasyonlarını Sürdürüyor!

Mersin Limanı’nda yürütülen operasyonda toplam 113 bin 250 adet kaçak elektronik sigara ele geçirilmiş, yakalanan miktar Gümrük Muhafaza ekiplerince tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olmuştur. Gümrük Muhafaza ekiplerimizin öne çıkan diğer operasyonlarında İstanbul Pendik Limanı’nda RO-RO Gümrük Sahasına gelen bir tırda yapılan aramada 30 kilo 830 gram ağırlığında afyon sakızı, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 193 adet dişçilik malzemesi ve 258 adet cep telefonu kasası, Ankara’da düzenlenen operasyonda 3 milyon 600 bin adet makaron ve 475 kilo dökme tütün, Derince Gümrük Müdürlüğü’nde 9 bin 890 adet farklı tür de aydınlatma cihazı, Mersin Limanı’nda 625 bin lira kamu zararı önlenerek, gümrük idaresine düşük bir vergi oranına sahip olan tarife pozisyonundan beyan edildiği anlaşılan 3 milyon 570 bin Türk Lirası değerinde 31 ton ağırlığında seccade, Mersin’de 90 bin 240 metrik ton fuel oil cinsi akaryakıt ve 2 bin 454 adet kamyon lastiği ele geçirilerek, zehir tacirlerine dur denilmiş, kamu zararı önlenmiş, yaklaşık 80 MİLYON Türk Lirası değerinde kaçak eşyaya el konulmuştur.

Gümrük Muhafaza Teşkilatımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

 

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ORTALIK DUMAN ALTI AMA ALLAH’TAN TEMİZ HAVA SAHASINA ÇEVİREN BU İKİ GÜZİDE BAKANIMIZ VAR.

ELLERİNİZE SAĞLIK ALİ VE ÖMER..

 

** YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞŞ DİP NOT / SORU **

Konuya güncelliği açısından ufak bir soru ile başlamak istiyorum Sayın Okurlarım..
 

Söyleyin bakalımm.. “Valilik Emirleri, Kanunların Önünde Midir ???”

Sorunun cevabı aslında basit duruyor değil mi?

İşte o kısmı biraz muallakta!!

Biz bugün sormuş olalım, bakarsınız ilerleyen günlerde cevabı da birlikte ararız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum