1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. -PALANDÖKEN'İN SÖYLEMLERİ VE KAÇAK SİGARA-
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

-PALANDÖKEN'İN SÖYLEMLERİ VE KAÇAK SİGARA-

A+A-

 

-PALANDÖKEN'İN SÖYLEMLERİ VE KAÇAK SİGARA-

 

SURİYE'DE ŞİMDİ HESAP ZAMANI

 

'Önce Vatan, Şimdi Hesap Zamanı' diyelim. PKK/PYD'li itlerin yularını tutan sözde dost ve müttefiklerimize Osmanlı tokadını yapıştıran Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiklerimize bir selam ve dua gönderelim. 'Allah yar ve yardımcınız olsun' diyelim.

 

Şunu da unutmayalım bu operasyona start veren başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer yetkililerimizi saygı ile selamlayalım.

 

Sayın okurlarım, hazır pençe kilit operasyonu ile yazımıza girmişken şunu da hatırlatmayı kendime görev biliyorum. Sizlere yıllardır özellikle de son bir aydır kaçak sigara olayını adeta klasörler eşliğinde yazıyorum. İşte bu kaçak sigara organizasyonun en önemli patronlarından biri de her zaman altını çizdiğim gibi terör örgütü PKK'dır.

 

Özellikle Kuzey Irak ve Suriye'de kurduğu kaçak sigara fabrikalarıyla ve bu kaçak sigaranın organizatörlüğü ile büyük paralar kazanmaktadır. Kısaca belirtmek gerekirse, kaçak sigara olayı ulusal bir meseledir. Kaçak sigara olayı bir güvenlik meselesidir.

 

YAZIMIZA GELİNCE..

 

Değerli okurlarım, sigara kaçakçılığının geldiği yeri ve tedbirleri bir yazı dizisiyle aktarmaya çalışıyorum. Ne yazıktır ki, üzülerek görüyorum başta emniyet, jandarma, gümrük ve muhafaza ekiplerinin önemli operasyonlarını görmezden gelip yakalananlar makaron veya sigara kâğıdı diye operasyonları küçümseyenlere bundan önceki yazımı okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

 

DEVLETİN ZARARI NE KADAR?

 

Sigaraya gelen zamlar kaçak tütün ve tütün mamullerini patlattı, büyük suç örgütlerinin kontrolünde olan makaron (sigara kâğıdı) kaçakçılığında 2022 yılının ilk ayında devletin zararı 50 MİLYAR TL geçti. Ekonomik kriz ve sigara fiyatlarının sürekli zam görmesi vatandaşlarımızı kaçak tütün ile üretilen sahte markalı sigaraya itti. Bakın bu çok önemli bir detaydır. Sigaraya yapılan büyük zamlar sonrası ortaya devasa bir arz talebi çıkarmıştır. Şuna emin olun ki sigaraya yapılan her zamda kaçakçı elini ovuşturmaktadır.

 

Ve ne yazıktır ki, kaçak sigara sınırlarımızdan rüşvet karşılığında yurda girmektedir.

 

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN'İN SÖZLERİNİ DİNLEYELİM

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken fiyatlara gelen zamlarının kaçak sigarayı adeta patlattığını ve devletin 50 milyar liralık zarara uğradığını altını çizdi. Sigaraya yapılan zamların kaçak oranını yüzde 20’ye çıkardığını belirten Bendevi Palandöken Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen nefesin ilk planlı operasyon olduğunu vurguladı. Emniyet ekiplerinin olağanüstü gayretine ve KOM’un önemli operasyonlarına imza atmasına rağmen kaçak ise artıyor.

 

ZAM ÇARE OLMAZ!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Alkol ve sigarada vergiyi devamlı artırıyoruz. Fakat hayret aç sefil geziyor almaktan geri durmuyorlar. Yeter ki alayım diyorlar' ifadelerinin aksine bu düşüncenin çözüm olmayacağını kaydeden Bendevi Palandöken şu uyarılarda bulunuyor:

 

'Sigara içmek hiç kuşkusuz hem sağlık bakımından hem de ekonomik olarak kesemize zarardır. Ancak sürekli zam yaparak sigara içmenin önüne geçilemez. Bunun için yapılması gereken eğitimdir. Yapılan operasyonlardan ve alınan sonuçlardan zammın çare olmadığı görülmektedir. Bu operasyonla da gördüğümüz üzere kaçak sigara zaman içeresinde form değiştirerek yasadışı açık tütün ve doldurulmuş makarona dönüşmüş ve büyük suç gruplarınca ticareti yapılmaya başlanmış. Kaçakçılığın bu kadar artmasının en büyük sebebi ise kontrolsüz fiyat artışlardır'

 

SİZCE DE HAKLI DEĞİL Mİ?

 

Şimdi size soruyorum: Sizce de Sayın Palandöken haklı değil mi?

Ben yukarıda yazdım. Sonuna kadar haklı. Üstelik kaçak sigaranın arkasında PKK varken zam bu işin çaresi değil! Yapılan her zam kaçakçının işine yaramaktadır.

 

Umarım ki, devletimizin değerli yetkileri TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in uyarılarını dikkate alırlar. Ülkemiz açısından vergi yönünden büyük kayıplara neden olan sigara kaçakçılığının önüne geçerler.

 

Buradan başta emniyet, jandarma, gümrük ve muhafaza ekiplerinin hemen hemen her gün başarılı operasyonlarını etkihaber ve etkitv sayfalarında görüyorsunuzdur. Görmeye de devam edeceksiniz. Bu operasyonlara emeği geçenleri bir kez daha kutlarım. Unutmayın çocuklar mücadeleniz tütüne karşı değil teröre karşıdır.

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN!..

............................................

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
67 Yorum