1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. PKK-FETÖ GÜMRÜKLERDE ŞANTAJLA KAÇAKÇILIK YAPMIŞ!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

PKK-FETÖ GÜMRÜKLERDE ŞANTAJLA KAÇAKÇILIK YAPMIŞ!

A+A-

 

PKK-FETÖ GÜMRÜKLERDE ŞANTAJLA KAÇAKÇILIK YAPMIŞ!

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İHANET EDİYORSUNUZ!

 

ANKARA'DA GÜMRÜKLERE BOMBA DÜŞTÜ!

 

 

 

Ankara'da bugünlerde tam anlamıyla gümrük bombaları yaşanıyor. Düşen her bir bomba Yüce Devleti yaralarken, bombanın atılmasına neden olanlar ne yazık ve ne hikmettir ki koltuklarında oturmaya devam ediyor. Bu durum karşısında vicdanlar kanarken gümrük camiasında ise, bu skandallara neden olanlara karşı tepkiler büyüyor.

 

Ve yazıktır ki ve ne hikmettir ki, koca Gümrüğün içerisindeki üst düzey yöneticiler olanı biteni derbi maçı izler gibi izliyor. Çözüm ise yine dünyanın sorunu tahıl koridoru, Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomi memleket meseleleri ile adeta boğuşan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kalıyor.

 

BAKIN NELER OLUYOR GÜMRÜKLERDE?

 

Anlatan Şırnak Üniversitesi eski öğretim üyesi ve FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında ceza alan Bedirhan Önem'in sağ kolu, Gürcistan’da olduğu şüphelenilen “Yetiş Ahmet”

Yayınlayan ise, Vatan Partisi’nin yazılı organı Aydınlık Gazetesi...

 

SAKIZ BİLE GİREMEZ !

 

Yetiş Ahmet Aydınlık Gazetesi'nde yayınlanan haberde gümrüklerde PKK ve FETÖ'nün nasıl ay oynattığını anlatıyor. FETÖ üyeliğinden ceza alan Şırnak Üniversitesi öğretim üyesi Bedirhan Önem’in örgüte gelir sağlamak amacıyla gümrükten yasa dışı kazanç elde ettiğini öne sürüyor. Yetiş Ahmet'in anlattıklarını okuyunca insanın kanı donuyor. Yetiş Ahmet söylemlerinde 'Şırnak’ta yer alan Habur Gümrüğünde FETÖ ve PKK ortak iş yapıyor. Yetiş Ahmet, “Bedirhan Abinin onayı olmazsa ve Habur Gümrük Müdürlüğünde bağlantıda olduğumuz gümrük personeline talimatı olmazsa Şırnak’a değil kaçak sigara kaçak sakız bile giremez.” diyor.

 

‘100 MİLYON DOLAR KAR’

 

Yetiş Ahmet, FETÖ’nün kaçakçılıkta PKK ile iş birliğini şöyle detaylandırıyor: “Kaçak sigara Türkiye sınırına kadar PKK örgütünün sorumluluğundadır, Habur’dan geçişi ve bölgelerdeki merkezlerimize gönderimi Bedirhan Abinin ve ekibinin sorumluluğundadır. Sigaradan elde edilen senelik kâr Irak’taki ortakların, büyüklerimizin ve gümrük personelinin payı düştüğünde senede 100 milyon dolardan fazladır. Bedirhan Abi bunu önce hem Kuzey hem de Güney Kıbrıs’a aktarır. Para yüzlerce hesaba bölünerek Kıbrıs bankaları üzerinden istenilen yere gönderilir. Dolaşıma sokulur. Şırnak hem Irak hem de Suriye sınırına müdahale edebilme merkezi olduğu için Bedirhan Abi Şırnak’ı bizzat yönetmektedir.”

 

MERSİN GÜMRÜK MÜDÜRÜ’NE ŞANTAJ

 

FETÖ, kaçakçılık üzerinden elde ettiği gelire engel olan gümrük personeline de çeşitli yollarla şantaj yapıyor. Yetiş Ahmet Mersin Gümrük Müdürlüğünde görevli şube müdürü C.Ç’ye yapılan şantajı anlattı:

 

“Kasım 2022'de Mersin’deki kasalarımızdan Sedat Bey limana 5 konteynır sigara ve 3 konteynır elektronik sigara tütününün Suriye’nin Lazkiye limanında hazır beklediğini Mersin limanından giriş yaptıramadığından Bedirhan Abiye dert yandı. Sorunun C.Ç. denen bir şube müdüründen kaynaklandığını, bu adamı ikna edemediğini diğer arkadaşlarının da mallarını limanda yakalattığını söyledi. Lazkiye’den malları ülkeye sokarsa alıcıların ve paranın Kıbrıs’ta hazır olduğunu acilen girişi yapmak gerektiğini ifade etti. Tek sorun C.Ç. adlı adamdı. Bedirhan Abi, C.Ç’nin gümrükte çalışan memuru ile ilişkisinin olduğunu Mersin mahrem imamı ile görüşüp öğrendi. Kızla imam nikahlı yaşadıklarını ve kızın kız kardeşinin de bu birlikteliği bildiğini öğrendi. ‘Bu adamı uçkurundan bitireceğiz’ diye talimat verdi. İş büyüktü. Pegasus’la kızın C. müdürün odasına ziyaretinde, kız kardeşinin çekip gönderdiği öpüşme ve kızın müdür C’nin görev başında öpme fotoğraflarına eriştik. Bu iş bitmişti. Ulak gönderildi fotoğraflar gösterildi ve C. çok korktu. Sadece 1 seferliğine müsaade edebileceğini söyledi”

 

TEK SEFERDE 25 MİLYON TL PARA KAZANDILAR

 

“Mallar gümrükten sorunsuzca girdi. İş Bedirhan Abinin desteğiyle hal oldu. 25 milyon TL tek seferde bir müdür ve uçkur fotoğraflarıyla hizmete kazandırıldı. Fakat Sedat, Bedirhan Abiden habersiz Mersin’de bazı iş adamlarına bizden onay almadan para karşılığında bu fotoğrafları sattı. C.’yi malını geçirmek isteyen herkes tehdit etmeye başladı. C. o kadar çok tehdit edildi ki artık gelenlere rest çekti. C. Bey ve görüntüleri Mersin’deki kaçakçı iş adamları tarafından sızdırıldı. Bedirhan abi kendisinden habersiz Sedat’ın fotoğrafları sattığını ve ülkede manşet olduğunu öğrenince çıldırdı. Hemen Mersin’e gidip, gerekli yerlerle görüşüp olayı kapattı. Fakat skandal birçok haber sitesine konu olmuştu. Bu durum Bedirhan Abinin kasa Sedat’ı kızağa çekmesine neden oldu.”

 

Ayıp ediyorsunuz, hata ediyorsunuz, gümrüklerde bu kadroları yenilemek için ne bekliyorsunuz?

Daha ne gibi skandallar yaşanmasını bekliyorsunuz?

Bu rezaletlere muhatap olan kişileri neden kolluyorsunuz?

 

Daha da ötesi CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A İHANET EDİYORSUNUZ!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
56 Yorum