1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Rüşvet soruşturmasına "bonzai" karıştı!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Rüşvet soruşturmasına "bonzai" karıştı!

A+A-

RÜŞVET SORUŞTURMASINA "BONZAİ" KARIŞTI!

İstanbul Gümrüklerindeki Rüşvet Soruşturmasında Uyuşturucu İzleri

ÜNLÜ KARGO ŞİRKETİ’NE ŞOK SUÇLAMA

Değerli www.etkihaber.com  okuyucuları,  çok değerli yol arkadaşlarım.. Bu haftaki yazımda size, asla peşini bırakmayacağımı defalarca yinelediğim İstanbul Gümrükleri'ndeki kaçakçılık ve rüşvet soruşturmasının çok önemli bir noktasına dikkatinizi çekmek istiyorum. Soruşturmanın en az rüşvet suçu kadar önemli olan bu bölümü, yurt dışı uyuşturucu bağlantıları..

Evet yanlış duymadınız özellikle gençliği zehirleyen uyuşturucu bağlantıları..

Soruşturma evraklarında bu konuyla ilgili olarak somut detaylar var! Örneğin; soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Polisi'nin aldığı çok önemli bir ifade var. Eski bir polis olan daha sonra ise Gümrük Teşkilatı kadrolarına katılan gümrük memuru İ.Y.'nin ifadesi.  İ.Y.'nin ifadesi yenilir yutulur tarzda bir ifade değil! Gümrük Memuru açıkça gönderiler arasında uyuşturucu bulduğunu ve bu konuyu ihbar etmemesi için kendisine rüşvet verilmek istendiğini söylüyor.

İşte O İfade;

Dünyaca ünlü bir kargo şirketinin antrepolarında ele geçirildiği iddia edilen ve yalnız Etkihaber'in ulaştığı ifadede İ.Y. şöyle konuşuyor:

"Ben o dönemde … kargoda görev yapıyordum. Bir gün gelen mallardan biri dikkatimi çekti. Üzerinde ‘BONZAİ’ yazıyordu. Şekli yaprakların ufalanmış haline benziyordu. Bunun uyuşturucu olduğundan şüphelendim. Emniyetteki arkadaşlarımın da yardımıyla bunun gerekten uyuşturucu olduğunu anladım. Durumu Kaçak İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bildirdim. Onlarda daha sonra antrepoya gelerek yasal işlem başlattılar. Bu konuyla alakalı olarak 2–3 kişi depoya geldi. Bana 10bin–20bin dolar para teklif ettiler”

Uyuşturucu dinlemeye de takıldı!..

Dünyaca ünlü kargo şirketinin deposunda bulunan uyuşturucu trafiği savcılığın izniyle polisin yaptığı dinlemelere de yansıdı. Konuyla ilgili 01.11.2010 tarih ve saat 11.46’da kayda alınan dinlemelerde kargo şirketi müdürünün, Atatürk Havalimanı Kargo Müdürü H.E.’ye ‘Antrepolarımızdan ilaç alınmış. Zarfın içerisinde gelmiş zaten. Kimse farkında değil müdürüm’ dediği görülüyor.

Göndereni de alanı da inceliyoruz!

Etkihaber'in ulaştığı polis yetkilileri, İstanbul Gümrükleri’ndeki rüşvet ve kaçakçılık soruşturmasında uyuşturucu ticareti iddialarının da araştırıldığını belirttiler. Yetkililer, başta adı geçen kargo şirketi olmak üzere üç şirkete gelen gönderilerin nereden ve kimler tarafından gönderilip; kimler tarafından alındığının incelendiğini de söylediler.

İşte İstanbul'daki vahim tablo bu!Rüşvet ve kaçakçılık soruşturmasının boyutları, uyuşturucu kaçakçılığına kadar uzandı. Şimdi hepimiz soruşturmanın sonucunu merakla bekleyeceğiz. Asıl merak ettiğimiz bir başka konu ise, İstanbul'un yeni Başmüdürü Tevfik Usta'nın böylesi olayların yaşanmaması için yapacağı kritik personel atama hamleleri olacak!.

İstanbul'daki arkadaşlarımdan duyduğuma göre; İstanbul Kaçakçılık ve Narkotik Şubesi olduğu gibi dağıtılıyor. Bu rotasyon gerçekleştikten sonra, kimsenin mazeret üretme hakkı yok. Sayın Usta'nın bunun içindir ki başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere, sigara kaçakçılığı, çay kaçakçılığı, elektronik eşya kaçakçılığı, tarife saptırılarak yapılan kaçakçılıklar, hayali ihracatlar, özel fatura kapsamındaki kaçakçılıklarla mücadelede topyekûn bir savaş vermesi gereklidir. Tabiî ki bunun için ekibini iyi isimlerden seçmesi kaçınılmazdır. Ben ve www.etkihaber.comda, Sayın Usta ve ekibinin başarılarını bu sütunlarda büyük puntolarla vermeye hazır!

YAZARIN NOTU:

1- )Bakın yazmadı-çizmedi demeyin bir yatık motor hikâyesi var. Haydarpaşa-Ambarlının adı geçiyor. Yatık Motor hikâyesini bilen bilir. Bu işin ardında, eski bir sporcunun adı sıkça dillendiriliyor. Yani yatık motor olayının da sıkı takipçisiyim. Bilginiz ola..

2-)Pendik Gümrüğü'nde 110 Euro tırbaşı alındığı iddia ediliyor. Bu neyin nesidir? Ne parasıdır? Kim alır ve neden alır? Araştırıyorum. İddialara göre; "Deli Dumrul Vergisi" gibi gözüken bu Euro alınması olayını çözersem eğer o parayı alanın kursağında bırakırım sonra "Aykut abi söylemedi" demeyin!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum