1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Sayın Tüfenkçi, beni biraz dinler misiniz? (1)
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Sayın Tüfenkçi, beni biraz dinler misiniz? (1)

A+A-

SAYIN TÜFENKÇİ, BENİ BİRAZ DİNLER MİSİNİZ? (1)

SEVGİLİ BAKAN TÜFENKÇİ, GÜMRÜKLERDE OLUP BİTENLE İLGİLİ BİR KAÇ SÖZÜM VAR..

SAYIN TÜFENKÇİ AMAN PARALELE DİKKAT!

GÜMRÜKLERDE BULAŞICI HASTALIK VAR SAYIN BAKAN

Sayın Bülent Tüfenkçi, önce şunu açık yüreklilikle söylemem gerekir ki, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na atanmanızın ardından sizleri kocaman bir teşkilatın sorunlarını, var olan ve olacak sorunlarını kaleme alıp sizi sıkmak, ümitsizliğe düşürmek ya da karamsar bir tablo çizerek canınızı sıkmak istemedim.

IŞIK TUTMAK İSTERİM…

Sayın Tüfenkçi, dokuz yılı aşkın gümrüklerle ilgili yazı yazan ve aynı zamanda birçok televizyon kanalında programlar yapan bir gazeteci olarak gümrükleri size anlatmaya, takdir ederseniz de gümrüklerde yaşanan sorunlara ışık tutmak isterim. Önce şunu belirtmeliyim ki gerek Malatya'da, gerekse Ankara'daki siyasi kulislerden hakkınızda oldukça olumlu bilgiler aldım. Uzunca bir süre AK Parti Malatya İl Başkanlığı, son seçimlerde ise beşinci sıradan milletvekili olarak TBMM'ye girdiniz.

TERCİH SİZ OLDUNUZ!

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu başbakanlık görevini üzerine aldığında, kuracağı yeni hükümette bölge farkını gözeteceği, Malatya'ya da bir bakanlık verileceği haberi biliyorum ki uzun süre emek verdiğiniz değerli ilimiz Malatya'da siyasi kulislerin hızlanmasına neden oldu. Birinci sıradan dördüncü sıraya kadar herkes bakanlık hayaliyle yatıp, uyudu. Ama başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun verdiği isabetli bir karar ile kamu kurum kuruluşları içerisinde gerek personel sayısı, gerekse işlevselliği açısından önemli bir yere sahip olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na sizin adınız yazıldı.

PARALEL YAPI VE SAVCILARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTERİM

Sayın Tüfenkçi, sayın bakan izniniz olursa hemen sözü fazla uzatmadan konuya girmek isterim. Birinci ve önemli konu.

Biliyor musunuz Sayın Tüfenkçi iddialara göre, bakanlığınızda paralel yapıyla ve onların savcılarıyla hareket eden üst düzey bürokratlarınız var. Lütfen herkesin bildiği bu isimlere karşı çok ama çok dikkatli olun. Üstelik bu konuyla ilgili hala taşrada bölge müdürü olarak görev yapanlar olduğundan da söz ediliyor. Bu isimleri naçizane yani benim fikrime göre ortaya çıkarmak sizin en önemli görevlerinizin başında gelmeli… Şunu büyük bir samimiyetle söylemek isterim ki, bakanlığınıza hâkim olmak istiyorsanız mutlaka bunları işi sadece gümrükçülük yapmak olan namuslu ve dürüst çalışanlarınızın arasından cımbızlayın.

VEKÂLET OLAYI BULAŞICI HASTALIK GİBİ

Sayın Tüfenkçi biliyor musunuz, gümrüklerde bulaşıcı bir hastalık var. Yıllardır kimse önüne geçemedi bu hastalığın. Yok yok yanlış değerlendirmeyin. Grip vs. değil bu hastalık. Bu hastalığın adı vekâlet. Gümrüklere bulaşma tarihi ise bayağı eskiye dayanıyor. Sizden önce bakanlık yapan bakanlar Tüzmen, Yazıcı, Canikli dönemlerinde hiç bir çare bulunulamadı bu hastalığa. Bu nedenle işler bir öyle gitti birde böyle. Bakın sayın bakan bakanlığınızın taşra teşkilatı bölge müdürlüklerinden, Doğu Marmara, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Fırat, İpekyolu, Uludağ, Gürbulak uzunca bir süredir vekâletle idare ediliyor. Bunun yanı sıra yeni kurulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Kaçkar ve Pamukkale faaliyete geçmemiştir. Düşünebiliyor musunuz koca bakanlığın personel dairesi başkanlığı, bilgi işlem daire başkanlığı da ne yazık ki vekâletle idare edilmektedir.

DİĞER BAKANLIKLARDA SORUN YOK

Diğer bakanlıklar da ise, durum tam aksi. O bakanlıklarda atamalar hızla yapılmakta ama ne hikmettir ki sizin bakanlığınızda henüz bir hareketlenme maalesef yok. Sayın Bülent Tüfenkçi size gümrüklerle ilgili daha çok şey yazacağım. İlkyazıma son vermeden önce size rahmetli Turgut Özal'ın bir sözünü anımsatmak isterim. Özal şöyle derdi: “Herkesi dinleyin ama kendi bildiğinizi yapın. Benim düşüncem şu anda görev yapan bazı üst düzey bürokratlarla çalışmak başta size ve bu önemli kuruma zarar verir. Ben derim ki gelin bir an evvel neşteri vurun yarayı iyileştirin.”

Sevgi ve saygılarımla...

- YAZARIN NOTLARI - 

1-) Sevgili okurlar bu haftanın ilk yazısını Sayın Bülent Tüfenkçi'ye ayırdım. Ama size şunu söylemeliyim ki, bir sonraki yazımda bayağı bir bomba patlatacağım.

2-) Yeni Şafak gazetesinde paralel ile ilişkilendirilen bölge müdürü kim?

3-) Karaköy’deki yerinde tarihi eser operasyonuna uğrayan gümrük müşaviri kim?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum