1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. TAYİN REZALETİNİ İSTİFA PAKLAR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

TAYİN REZALETİNİ İSTİFA PAKLAR

A+A-

TAYİN REZALETİNİ İSTİFA PAKLAR

‘TERÖRÜN KAYNAĞI KAÇAKÇILIK’

SAYIN MÜSTEŞAR,  BİLGE SİSTEMİ İLE KAÇAKÇI YAKALANMAZ!

AH ŞU TAYİNLER VAH ŞU TAYİNLER!..

İçimiz yanıyor, ocaklar sönüyor, yavrular öksüz kalıyor, Türkiye her gün şehit haberleri ve terör olaylarıyla sarsılıyor. Ülke olarak zor günlerden geçerken, kanlı teröre çanak tutan karanlık eller sinsice gülüyor; Türkiye’nin özellikle ekonomik anlamda ileriye gitmemesi, ülkede Türk-Kürt Alevi-Sünni kavgası yaratmak için olanca gücüyle çalışıyor.

Teröre dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile..

Peki! Pes mi edeceğiz? Ya da kardeş kavgasına tutuşup terör ortamını yaratmak isteyenlere bir de biz mi katkıda bulunacağız? Elbette ki hayır! Yaşadığımız süreç birlik zamanı, süreç kardeşlik, süreç dayanışma zamanı. Ancak gencecik bedenleri ay-yıldızlı bayrağa sararak uğurlamaya da ‘dur’ demenin zamanı. İşte bu konuda ben deniz Aykut Onur Kalaycı’nın kanlı terörün bitmesi için önemli gördüğüm bir konuda yetkililere uyarılarım var.

Terörün Kaynağı Kaçakçılık

Bakın! Terör örgütü çoluk çocuğa karşı bile kullandığı silahını, bombasını, mermisini ve diğer lojistik desteğini kimden alıyor? Bu sorunun cevabını bilmeyen var mı? Tabiî ki hani o dost diye tabir ettiğimiz komşularımız var ya onlardan. Peki! Adını bile söylemekten tiksindiğim terör örgütü bu malzemeleri alırken kaynağını nereden sağlıyor? Bu sorunun da cevabını bilmeyen var mı? Tabii ki kaçakçılıktan! Örgüt uyuşturucu, akaryakıt, sigara, insan kaçakçılığı yani kısacası her türlü kaçakçılığı yapıp elde ettiği parayı silaha ve bombaya çeviriyor.

Gümrükçünün desteği olmadan yapılır mı?

Son yollarda sigara kaçakçılığında büyük bir artış var. Ülkenin neredeyse 81 vilayetinde, kaçak sigara yakalamaları yapılıyor. Kaçakçılık yapılırken de birbirinden ilginç yöntemler kullanılıyor. İşte size son örnek; meşhur Ambarlı Gümrüğü’nden! Bakın gözü dönmüşler kaçakçılığın bir türlü önlenemediği Ambarlı Gümrüğü’nden nasıl sigara kaçakçılığı yapıyorlar? Açıklayalım hemen..

Gümrüğe sözde seccade olarak beyan edilen konteynırın muayenesi sarı hattan yapılarak, Halkalı Gümrüğü’ne sevk ediliyor;  Halkalıdan da ‘cup’ diye bir antrepoya.. Sonra, sonra da kısa bir sürede sözde ithalat beyannamesi açılarak bu kaçakçılık gerçekleştirilir. Biliyorum soracaksınız ama ben sormadan söyleyeyim. Peki! Bu kaçakçılık olayında, polise ihbar gelmeseydi kaçakçılık ortaya çıkmayacak mıydı? Duyar gibiyim sesinizi ‘Tabii ki HAYIR’

Peki, peki! hadi bir soru daha size 4 MİLYONLUK SİGARA KAÇAKÇILIĞI gümrük görevlisinin desteği olmadan yapılabilir mi? Böylesi gümrük görevlilerinin iki yakası şehitlerimizin bebelerinin ellerinden kurtulamayacak emin olun bundan sevgili okurlarım…

Haini ortaya çıkarmak kimin görevi?

Ha unutmadan geçmeyelim. Kaçakçıyla, devletin kasasını sömüren şerefsizlerle ortakmış gibi çalışan gümrük görevlilerini ortaya çıkarmak görevi kimin peki? Nerede İstanbul Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, nerede müdür, amir ve diğer muhterem zevatlar? Kulakları çekilmiş midir ki, Ankara’daki üst düzey yönetim tarafından bunların? Hiç sanmıyorum hem de hiç! Hadi şunu bana bir açıklayın. Buranın müdürü, son yapılan hayali ihracat operasyonunda İstanbul Mali Şubece Savcı M. Kemal Gül’ün talimatlarıyla birkaç kez ifadesi alınmış kişi değil midir? Peki! Bu kişi neden hala görevdedir? İddia odur ki, bu müdürün ağabeyleri ANKARA’DADIR! Mesaj yerine gitmiştir hiç şüpheniz olmasın…

BİLGE SİSTEMİYLE KAÇAKÇI YAKALANMAZ SAYIN MÜSTEŞAR!

Son kaçakçılık olaylarının anımsattığı bir şey var halen aklımda.. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız’ın açıklamaları.. Diyor ki Sayın Altunyaldız; “Biz gümrüklerde kaçakçıyı (bilge) sistemiyle yakalarız; art niyetli kişileri gümrük etkinlikleri sistemiyle elimizle koymuş gibi yakalarız”

İyi de sayın müsteşar bu garip bir açıklama değil mi? Yani yakalamalarda memura gerek yok gibi bir anlam çıkıyor bu sözlerden.. Peki, x ray cihazlarını memurlar kullanmıyor mu? Ambarlıdan 4 milyon liralık kaçak sigara çıkarken bilgi sistemi niye bilgeliğini göstererek yakalamamış bu cigaraları. Neyse….

Ah Şu Tayinler

Şimdi gelelim İstanbul’da yapılan tayinlere.. Ama ne tayin eğer benim kulağıma gelenler doğruysa bu tayinler tam bir soruşturmalık. Mesela…

Adı bende olan muayene memurunun dış ticaretin kalbi olan Tahtakale’de bir dükkânının olduğu iddia ediliyor. Bu memurun Halkalı Gümrüğü’nden AHL Yolcu Salonuna tayininin çıktığı, her muayene memuru görevlendirildiği yerde bir yıl beklerken bu tosunun 3 ay sonra Ambarlı Gümrüğü’ne gittiği dilden dile dolaşıyor. İnsan bunları duyunca ‘vardır bu işte bir keramet ya da çocuğun eli hızlıdır’ diye düşünüyor insan. Ya da onu Ambarlı Gümrüğü’ne veren o eller ‘bizim tosunun Tahtakale’de dükkânı var, ithalatlarını rahat rahat yapsın diye vermişlerdir’ diye düşünüyorsun.

Bakın yine kulağıma fısıldanan önemli bir tayin işi organizasyonunu daha söyleyeyim size. Yine bir gümrük muayene memuru, 3 yıl Ambarlı Gümrüğü’nde görev yapar. Tayin bu tosuna da uğramaz. Çünkü bu memur da tekrar Ambarlıda görevlendirilir. Neden mi? Nedeni azzzzz sonra… Benim üst düzey ama en üst düzey yetkililerden bu konuda bir ricam olacak. Şu İstanbul içi tayinleri yapan beyefendiden listeleri bir isteyin bakalım neler yapılmış!! Ak koyunu da, kara koyunu da bir görün. Nasıl öneri ama? Aha bir başka örnek daha ilk tayinde İskenderun’a tayini çıkan görevlinin, 2.tayinde yeri Ankara oluyor. İnanmazsanız tarafıma gönderilen yüzlerce mail içerisinden gönderebilirim size tayin rezaletlerini.. Evet! Var mı isteyen? Sözün özü Sayın Hayati Yazıcı’yı da zor duruma düşüren bu işin en başındakilere sesleniyorum: Kalkın O Deri Koltuklardan Ve Derhal İstifa Edin!

GÜRBULAK’TA AYRI BİR KONU

Gürbulak Gümrüğü’nde ise, başka bir durum söz konusu. İddiaya göre; bu gümrüğümüze bir bölge müdür yardımcısı atanır. Atanan kişinin bundan önceki görevi gümrük müdürüdür. Yönetmeliğe göre, bir kişinin bölge müdür yardımcısı olması için 2 yıl gümrük müdürü olması lazım. Bendeki belgeye göre bu şahsın müdürlük süresi 15 ay. Eeee ne iş bu iş?... Unutmadan geçen hafta İstanbul’daydım. Gürbulak Gümrüğü’nde yaşanmış ceviz kaçakçılığı anlatılıp duruyor. Bu olayın ne olduğunu da araştırıyorum. İnşallah bu köşeden olayla ilgili sizlere en çarpıcı detayları açıklayacağım. Bekleyin!!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum