1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. UYUŞTURUCU DOSYASINI AÇALIM MI? / 3
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

UYUŞTURUCU DOSYASINI AÇALIM MI? / 3

A+A-

UYUŞTURUCU DOSYASINI AÇALIM MI?/3

 

İŞTE 'O MEMURUN' HİKÂYESİ

 

 

Ülkemizde uyuşturucu ile yapılan mücadeleyi siz kıymetli okurlarımın değerlendirmesi için köşeme taşımıştım. Yalnız bir devlet kurumunun değil, askeriyle polisiyle mücadelenin kahramanlarını ve ele geçirilen zehrin tüm detaylarını sizlere aktarmıştım.

 

15 Nisan 2022 günü başlayan köşe yazılarımda, gümrük muhafaza ekiplerinin mücadelesine ayrı bir yer vermiştim. Şimdi sizlerin izniyle yazımın 3. Bölümüne geçmek istiyorum.

 

Yeni yazımda siz okurlarıma Gümrük Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonları ve bu operasyonların detaylarını belgeler ışığında aktarmak istiyorum.

 

CAPTAGON - KOKAİN VE EROİN

 

2021 yılı Mayıs ayı içerisinde İskenderun'da, özel bir limanda, Birleşik Arap Emirlikleri'ne transit edilecek gemide 'Bina Taşı' olarak beyan edilen 17 konteyner, risk analizi kapsamında narkotik köpeklerinin de dâhil edildiği operasyonlarda yoğunluğa rastlanır. Taşlar teker teker konteynerlerden alınarak kırılma işlemine geçilir. Taşlar kırıldıkça da gerçek yüzüne çıkar.

 

Taşların içerisinden 6 milyon 264 bin 259 adet "Captagon" cinsi uyuşturucu çıkar. Hapların piyasa değerinin ise yaklaşık olarak 313 Milyon Lira olduğu belgelere geçirilir.

 

Yine aynı ayda Edirne Kapıkule'de bir tırda yapılan aramada ise, tırın deposuna zulalanmış 526 bin uyuşturucu hapa el konulur. Aynı yılın Ağustos ayında Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda yapılan operasyonda yine tır içerisinde bu sefer 6 valiz içerisindeki poşetlerde 62 kilo 716 gram uyuşturucu, 2 kilo 556 gram kokain ve 40 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilir.

 

TON BAZINDA KOKAİN

 

2021 yılı Haziran'da ise, Mersin'de tam bir bomba patladı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri ile Mersin Gümrük Muhafaza Ekiplerinin ortak istihbaratı ve beraberinde operasyonuyla muz yüklü konteyner içerisinde 1 ton 150 kilo kokain ele geçirildi.

 

2022 yılı Şubat ayında ise, Habur Gümrük Kapısı'nda yabancı plakalı bir otobüsün içerisinde x-ray cihazının da yardımıyla metamfematin adlı 57 kilo uyuşturucuya el konuldu.

 

Yine aynı yılın Mart ayında Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yabancı plakalı bir tır risk analizi sonrası x-ray cihazına sokulur. Tırın mazot ve su deposunda aynı zamanda yan depolarında 1 ton 18 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi. Bu aynı zamanda son yıllarda yakalanan en büyük sıvı metamfetamindir.

 

Değerli okurlarım, çağımızın vebası, gençlerimizin bir numaralı belası olan uyuşturucu ile emniyet teşkilatımızın, jandarma teşkilatımızın ve gümrük teşkilatımızın mücadelesi aslanlar gibi devam etmektedir. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun... Ancak şunun da altını önemle çizmek isterim. Ülkemizin bekası, sağlıklı gelecek nesillerin devamı için yapılan bu savaş ne yazıktır ki ulusal basında neredeyse hiç yer bulamamaktadır.

 

Yine şunu önemle belirtmek isterim ki; başta ETKİHABER ve İzmir'de yayın hayatını sürdüren ETKİ TV'de yer alan köşem olmak üzere bu operasyonları yazmaya devam edeceğim.

Polisin, askerin, gümrükçünün amansız savaşını köşeme taşımaya devam edeceğim.
 

YAZARDAN KISSADAN BİR HİSSE

 

Büyük harflerle yazmamız gereken bir bölüme geldik şimdi. Bir memurun hikâyesi bu. Akdeniz’de bir yerler de geçiyor hikâyemiz. Şimdilik detay verelim sonraki yazılarımızda içerisine bir girip neler olmuş neler yapılmış diye bir karıştıralım kazanı.. Buyurun efendim..

 

NASIL DERSENİZ? ONU DA HEMEN AÇIKLAYALIM:

ÇALIŞTIĞI YER ÖZEL LİMANSA O Akdeniz’de bir yerlerdeki limanın LİMANIN YETKİLİSİ GÖREVLİYLE İLGİLİ OLUMSUZLUKLARI ÇALIŞTIĞI İDAREYE BİLDİRİR. O İDAREDE ÇALIŞANI HAKKINDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA ŞİKÂYETTE BULUNUR.

 

NE Mİ OLUR? ONU DA AÇIKLAYALIM: ÇALIŞANIMIZ İÇİN SAVCILIK TAKİPSİZLİK VERİR. ŞİMDİ O İDARE KARA KARA DÜŞÜNÜR.

 

Şimdilik Bu Kadar.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞŞŞ NOT-

Ankara’dan Haberal’dık.

Uzaktan kumanda ile kimleri idare edebilen şahsın, İstanbul’da Dolandırıcılıktan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğuna dair taze haber aldık.

Filmin devamını ise, izlemeye devam ediyoruz ve tüm gelişmelerden an be an sizi de haberdar edeceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
59 Yorum