1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. VAY ANAM VAY NELER OLMUŞ NELER!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

VAY ANAM VAY NELER OLMUŞ NELER!

A+A-

VAY ANAM VAY NELER OLMUŞ NELER!

GERÇEKLERİ OKUTMAK SUÇ MU SAYIN BÜROKRATLAR?

15 Temmuz kanlı darbenin ardından, öğrendiklerim inanın bana küçük dilimi yutturacak. Duyduklarım karşısında iç çekerken, doğru ve dürüst habercilik yaptığımı da iliklerime kadar hissediyorum. Bakın sevgili okurlar neler olmuş neler? Ben anlatayım da sizlerde yaşadıklarıma, duyduklarıma şahit olun!

KOCA BAKANLIK İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ!

Saygı değer okuyucularım, şu bizim Etki Haber sitemiz var ya hani benim şu yazılar, işte bu yazılar, 15 Temmuz öncesi bazı bürokratların damarına basınca efendiler rahatsız olmuş!! Kocaaaaa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokratları sanki hiç işleri kalmamış gibi birde toplantı düzenleyip, Etki Haber’i dolayısıyla beni nasıl susturacaklarını belirlemek için toplantı yapmışlar. Devam edelim…

Efendim toplantı sonucunda karar verilmiş. ‘Etki Haber’i özelikle ve özellikle gümrük personelinin okumaması için yasaklayacağız.’ Nitekim bizim anlı, şanlı bürokratlar aldıkları kararı da uygulamaya sokmuşlar. 81 vilayete emir gönderilerek bundan böyle Etki Haber sitesine girilmeyecek diye emir buyurmuşlar. Buyurmuşlar da takan olmuş mu? Tabi ki HAYIR!

Sadece ve sadece doğruları hem de devletin belgeleriyle yazan Etki Haber ve bendeniz Aykut Onur Kalaycı’nın okunmasını engelleyememişler. Pekiiiii bu kravatlı bürokratlar doğruları yazan Etki Haber’e yasak koyarken hangi sitelere girilmesine izin vermiş, eyvallah vermiş. Ben bir tanesini söyleyeyim sevgili okurlarım.

FETÖ’nün yayın organı olan Aktif Haber sitesine. Sadece ve sadece bakanlığın bir bilgisayarından bu siteye günlük 25-30 defa girişler olmuş! Ne diyeyim en iyisi rahmetli Necmettin Erbakan'ın meşhur bir sözünü bu bizim bürokratlara uyararak bitirelim.

‘SİZİ GİDİ FETÖ’cüler siziiiii….’

DEVLETLE VATANDAŞLA DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri sözüm size. Yahu devletle, milletle dalga mı geçiyorsunuz Allah aşkına. Biliyorsunuz ki 2 Ağustos tarihinde yapılan atamalar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İyi de kardeşim sormazlar mı bu atama hangi kıstasa, hangi akla fikre göre yapılıyor diye.  Nasıl mı? Bakın anlatayım.

Müsteşar Muavini Neşet Akkoç kızağa çekildi. Akkoç Bakırhan’ın yolunu tutarken, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Adnan Korkmaz Gümrük ve Ticaret Başmüfettişliği’ne atandılar. Bu atamaların, 15 Temmuz kanlı FETÖ darbesinden sonra yapıldığı basında yer aldı. Ama bu haberler yanlıştı. Çünkü bu atamalar, Haziran ayında hazırlanmış ve ilgili yere gönderilmişti..

DARBECİ NASIL UNUTULUR!..

İyi güzelde bu atamaları yaparken, bazı isimler nasıl unutuluyor. Bende bunu anlayamıyorum.  Bakın ben size bir örnek vereyim. Orta Akdeniz Gümrük Ticaret Bölge Müdürü bir arkadaş var. Adı, Murat Kahraman…

Kahraman Murat’ın o kararnamede ismi yok! Oysaki Kahraman 27 Temmuz'dan buyana emniyette gözaltında. Suçu da darbeci FETÖ üyesi olmak. 16 Temmuz’da bayrağı eline alarak demokrasi mitinglerine katılan Murat Kahraman’ın oyununu devlet yememiş. Ama maalesef koca bakanlık bu işleri yemiş. Yani 15 Temmuz olmasaaaa. Anladınız zannedersem. Ancak şunları da unutmamak lazım Murat Kahraman’ı kim Mersin’e bölge müdürü yaptı? HAYATİ YAZICI. Mersin Gümrüğü'nün denetimindeki antrepolardan, tarihi kaçak et operasyonuna karşın Murat Kahraman’a kim Mersin’de’ işe devam’ dedi. NURETTİN CANİKLİ. Vallahi benden söylemesi şu bizim Kahraman’ı kollayanlar var ya Bilmiyorum ama benim duyumlarıma göre sıra size de gelecekmiş. Şimdi yaşanılan fırtına öncesi sessizlik…

FLORYA’DAKİ O HOLDİNG

Merkezi Florya’daki bir holdingten söz etmek istiyorum sizlere. Ama ne holding? Efendim yıl 2008. İstanbul Gümrük Kaçakçılık Şubesi bu holdingin deposuna gelen ihbar sonucu baskın yapar. Depo içerisi tabiri caizse ağzına kadar meyve suyu ile doludur. Holdingin ihraç etmek amacıyla deposuna doldurduğu meyve sularına ait belgeleri inceleyen görevliler çok geçmeden gerçeği anlarlar. Depodaki meyve suları belgelere göre, çoktan ihraç edilmiş olarak gözükmektedir. Anlayacağınız bizim sarı tilki futbolda gösterdiği hünerlerini başka yollarda da göstermek istemektedir. Baskına gelen ekipler tutanak düzenler yasal işlemi başlatırlar ammmaaaaa gelin görün ki, yargıyı ilgilendirecek bu olaya gizli mi gizli bir el uzanır. Bizim sarı kafanın hem kendisi hem de şirketi bir anda sütten çıkmış ak kaşığa döndürülür. Tutulan tutanaklar yırtılırken, bizim sarı kafa işine kaldığı yerden şaşmadan devam eder.

SAYIN TÜFENKÇİ’YE UYARIM:

Sayın Bakanım, Sayın Tüfenkçi, sizlere tek bir önerim - tek bir uyarım var. Bunu gelin beni seyredin diye yazmıyorum, gelin beni dinleyin diye yazıyorum. Sayın Bakan 29 Temmuz 2016 günü Ulusal Kanal’da yayınlanan programımda sizin rahmetli Gün Sazak’tan sonra bu büyük bakanlığa gelen en dürüst bakanlardan biri olduğunuzdan söz ettim. Bunu içtenlikle söyledim. Sayın Bakanım sizleri uyarıyorum; teşkilatınızın tepesinde halen terör örgütü üyesi, sempatizanı görevliler var. Bunları aranızdan temizleyin.

Şunu unutmayın ki, 15 TEMMUZ KANLI DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ BUGÜN NE BEN VARDIM NE DE SEN…

Sevgi ve saygılarımla…

YAZARIN NOTU

  • OKURLARIM MERAK EDİYORMUŞ! GÜMRÜK MUHAFAZA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MEHMET AKILLI’NIN, BAKAN CANİKLİ DÖNEMİNDE 4 NİSAN 2015 TARİHİNDEKİ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANAN KARARNAMEYLE GÖREVİNDEN ALINDIĞI VE DAHA SONRA MAHKEME KARARIYLA ESKİ GÖREVİNE DÖNDÜĞÜ YÖNÜNDE…

ŞİMDİLİK BU KADAR!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum