1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. "YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR"
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

"YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR"

A+A-

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR!

BIRAKIN ŞU ÇİFTE STANDARDI

BÜYÜK SIKINTI VAR SÖYLEYEYİM

 

Türkiye çok önemli bir seçimin arifesinde.. 24 Haziran erken seçim kararının alınmasının ardından siyasi partiler başta cumhurbaşkanı adayları olmak üzere milletvekillerini belirlemeye çalışıyorlar. Adaylar birer birer partilerin genel merkezlerine çağrılarak yoklamaları yapılıyor. Ha ne olur 25 Haziran sabahı derseniz bence değişen bir şey olacağı da yok. AK Parti kaldığı yerden devam eder. Devam eder etmesine de peki devlet aynı mı kalır? Ne demek istiyorsunuz Aykut Bey diyebilirsiniz bana doğal olarak. Bende sizden bu soruyu almış gibi davranıp hiç olmazsa nasıl değişeceği yönünde bir örnek yazabilirim size.

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR!

'Yolun sonu görünüyor' diyordu ozan Musa Eroğlu bir türküsünde.. İşte Ankara'da da aynı bu şarkının nakaratlarına benzeyen bir şekilde koca bir bakanlık için yolun sonu şimdiden görünüyor. Birçok bakanlığa bağlı birimler artık o bakanlığın bünyesinden tabiri caizse koparılıyor. Örnek ver derseniz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı diyebilirim size.. Bakanlığın birimlerinin nasıl yapılandırılacağı şuan masa üzerinde ve sıkı bir şekilde tartışılıyor. Gümrük çoktan bağlanması gereken yere Ekonomi Bakanlığı'na bağlanılıyor. Peki, bu karar neden çoktan alınması gerekirdi, neden yerinde bir karar onu da anlatayım siz okuyucularıma. Hali hazırda yatırım teşvik belgesini, ihracat teşvik belgesini düzenleyen kurum hangisi? Ekonomi Bakanlığı... Devam edelim... İthalat ve ihracat nereden yapılıyor? Gümrüklerden diyeceksiniz. Peki, ithalat ve ihracat politikalarını kim belirliyor yine Ekonomi Bakanlığı. O zaman alkışlar AK Parti'ye.. Neden? Olması gerekeni yapacağı için. Ha bu kararın alınmasıyla birlikte ne olacak. Olacağı şu: Birçok yönetici, üst düzey kadro açığa çıkacak. Korkmayın, korkmayın bu devlet sizi aç, açıkta bırakmaz. Sizin ne olacağınız da masada tartışılıyor. Detaylar bir sonra ki yazımda. Takip edin!

YAPMAYIN, KÜSTÜRMEYİN GÜMRÜK ÇALIŞLARINI... 

Olmuyor, insanların canlarını sıkıyorsunuz yaptığınız uygulamalarla küstürüyorsunuz çalışanlarınızı. Gümrüğün üst düzey bürokratlarına sözüm. Gümrüklerde çeşitli konularda görevlendirilen müfettişlerin raporları doğrultusunda gümrük müdürlerini görevden alıp şube müdürü yapıyorsunuz. Peki, görevinden alınan gümrük müdürü ne yapıyor? Tabii ki soluğu mahkemede alıyor. Sonuç: Vallahi bana gelen bilgi ve belgelere göre yarısından çoğu da yüce adalet tarafından görevlerine iade ediliyor. Tamam, görevden alabilir ya da başka bir yerde değerlendirebilirsiniz personeli. Ama neyi gözeterek?.. Çifte Standardı..

ÇİFTE STANDART YOK MU DİYORSUNUZ?

Yok çifte standart uygulamıyor muyuz diyorsunuz... Efendim...Tarihi malum, arşivimdeki bir olaya göre müfettişler bir rapor hazırlarlar. Soruşturma raporunda sahte ve sanal olarak oluşturulan 325.000.000 TL değerindeki teminat kapsamında yapılan motorin ithalatları ile ilgili, hadi tarihi sayı, numara, anasının gözünü de vereyim 23.07.2017 tarihli 026-B/04-1 sayılı zaman aşımlı, idari soruşturma raporunda olayın cereyan ettiği ORTA KARADENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, DOĞU MARMARA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ yetkilileri (adları bende malum kişiler) hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması kararı istenir.

Müfettişler aynı zaman da bu üst düzey yöneticilerin görevden alınmasını, her iki bölge müdürü için 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkındaki kanun hükümleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiği sonucuna vararak bakanlık makamından onay talep ederler... Sizce onay alınmış olabilir mi? işte orası tam bir muamma. Onay verilmediyse de, tam bir çifte standart... Çünkü bu şahıslar aynı yerde ve görevlerinin başındalar.. Ne zamana kadar kalırlar. Ben söyleyeyim 25 Haziran sabahına kadar. Geliyor yine Uzun Adam..

BÜYÜK SIKINTI VAR SÖYLEYEYİM..

Ortada bir sorun hem de büyük bir sıkıntı. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlükleri herkes biliyor ki, kâğıt üzerinde bölge müdürlüklerine bağlı olarak çalışıyor. Kaçakçılıkta görev yapan müdürler her ne kadar yukarıda da belirttiğimiz gibi bölge müdürlüklerine bağlı oldukları halde hiç sormadan, danışmadan, sanki ‘bölge müdürünü muhatap almam ben’ der gibi iç değişikliğe gidiyorlar. Ortaya çıkan sonuç dingonun ahırına dönünce de sorunlar başlıyor. Biliyorsunuz daha çok taze 17- 25 Aralık'ta ne yapmıştı FETÖ'cüler? O dönemin mali şube polisleri emniyet müdürüne bile haber vermeden önüne geleni gözaltına alıyor, önüne gelene operasyon yapıyorlardı. Peki! Bunun benzeri gümrükte yaşanmaz mı? Kim garanti verir yaşanmayacağına? Bence hemen bu skandala bir çözüm bulun. Bulun ki, kimsenin başı haksız yere ağrımasın.

Söz açılmışken sıkça dillendirilen bir iddiayı da gündeme taşımak isterim. İddia odur ki; bazı bölge müdürlüklerinin kaçakçılık istihbarat birimlerinde (özellikle BİZANS) görev yapan kripto fetöcüler iş başındaymış! Takibimdesiniz bilginiz ola... Yakında bineceğim tepenize...

MERSİN ARF FORMLARI

Heyyyyy Mersinn.. Uzun adamın seslenişine hayranım. Şaka bir yana Mersin son bir yıl içinde elektronik eşya ve eldiven için ne kadar ARF formu doldurdunuz? Sizi gidiler sizi, sizi gidi yerinde oturamayanlar sizi.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA NOTUDUR-

MERSİN’DE BAKLAVA KUTULARININ SIRRI NE? YENİ YAZIMI BEKLEYİN!..

 

- YAZARDAN FLAŞ NOTLAR -

1-) ÜÇ KONTEYNIR KAÇAK SİGARA, SAHTE KAPI FİŞİ DÜZENLENEREK ÇIKARILMAK İSTENİRKEN HAYDARPAŞA GÜMRÜK MUHAFAZA KAÇAKÇILIK İSTİHBARAT EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI.

2-) AMBARLI GÜMRÜGÜ’NDEN ÇIKAN İKİ KONTEYNIR KAÇAK SİGARA DA, GÜMRÜK MUHAFAZA İSTİHBARAT EKİPLERİ TARAFINDAN BİR DEPODA YAKALANDI.

3-) KOCAELİ BAŞİSKELE'DE BİR DEPODA YAKALANAN 4,5 MİLYON LİRALIK KAÇAK OYUNCAKLARLA İLGİLİ SORULARIM:

A- BU KAÇAK OYUNCAKLAR, ACABA HANGİ GÜMRÜKTEN GİRMİŞTİR?

B- YAKALAN OYUNCAKLAR, MAHREÇE İADE EDİLİP SONRA GERİ Mİ GETİRİLDİ?

C- 4,5 MİLYONLUK KAÇAK OYUNCAKLAR, BİRİLERİNDEN GÜVENCE ALINMADAN GELEBİLİR Mİ?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum